Maun

Informatie over Maun

Maun is de op vier na grootste stad van Botswana. In 2011 had het een bevolking van 55.784 inwoners. Maun is de “toeristische hoofdstad” van Botswana en het administratieve centrum van het district Ngamiland. Francistown en Maun zijn verbonden door de snelweg A3. Het is ook het hoofdkwartier van talrijke safari- en luchtcharteroperaties die reizen naar de Okavango Delta organiseren.

 Maun eettips 

Audi Camp heeft een geweldige open keuken, waar je kunt zien hoe uw maaltijd wordt gekookt. Je eet onder een van de grootste rieten daken die je ooit hebt gezien.

Hilary’s Coffee Shop in de buurt van de luchthaven is goedkoop en een vaste lunchplek voor de lokale bevolking, want het menu staat vol met heerlijke zelfgemaakte gerechten.

Sports Bar is goed voor een meer formele eetervaring in Europese stijl. De keuken serveert Westerse maaltijden en natuurlijk zijn er de sportwedstrijden live op de diverse televisieschermen.

Wat is er te doen in Maun?

Maun is de toeristen hoofdstad van Botswana en het centrum vanwaar bijna alle safaris vertrekken. Je vindt in het centrum van Maun dan ook nagenoeg alle safari jeep verhuurders. In de stad zelf is het redelijk toeristisch en in de hoofdstraat vind je restaurants en er hangt een ontspannen reissfeertje.

Hoewel de meeste reizigers Maun gebruiken als toegangspoort naar nabijgelegen natuurgebieden, is het ook een leuk plaatsje om te bezoeken. Leuke bezienswaardigheden zoals het Nhabe Museum of het African Art and Images.

De Thamalakane Rivier biedt de gelegenheid voor een kanotocht of een mooie wandeling langs de rivier. In traditionele dorpjes rondom Maun zie je nog steeds de Herero-vrouwen, herkenbaar aan hun kleurrijke, lange jurken en pofmouwtjes. Het contrast met de simpele rondavels in de buitenwijken is bijzonder.

Enthousiast geraakt? Hier een overzicht van het reis aanbod naar Botswana van Afrika Reisopmaat.


LOKAAL GEREGELD, VOOR JOU

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

Al onze reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & CALAMITEITEN
FONDS

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het  Stichting Garantiefonds Reizen .

Vraag nu jouw reisvoorstel aan!

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen te stellen!

Een greep uit ons aanbod rondreizen