Botswana Bestemmingsinformatie

Praktische informatie

Heb jij een vraag waarvan het antwoord er niet bij staat? Stuur ons een e-mail en je ontvangt spoedig antwoord : [email protected]
Reisdocumenten

Paspoort

Om naar Botswana te reizen dien je in het bezit van een geldig paspoort te zijn en het document moet bij aankomst in Botswana nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Tevens moet je paspoort over minimaal twee lege pagina’s beschikken voor de stempels die je krijgt bij de douane.

Kinderen hebben een eigen paspoort nodig, bijgeschreven staan in het paspoort van hun ouders is niet meer geldig. Kinderen jonger dan 18 jaar dienen een internationale geboorteakte in het Engels bij zich te hebben.

Voor de laatste informatie contact het Botswaans consulaat in Amsterdam op telefoonnummer : 020 420 88 44.

Visum

Voor reizen naar Botswana heb je geen visum nodig wanneer je korter dan 90 dagen het land bezoekt.

Vliegtickets

Uiteraard moet je in het bezit zijn van geldige vliegtickets. Deze dien je zelf te boeken maar Afrika Reisopmaat kan je helpen met het vinden van het beste ticket. Op je vliegticket dient je eerste officiële voornaam en achternaam (volgens je paspoort) te staan.

Tip!

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort met de Kopie ID applicatie van de overheid en bewaar deze op een handige plek in je bagage. Maak een scan van je paspoort en bewaar deze in je e-mail. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen dan heb je in ieder geval nog een kopie, wat je kan helpen bij het aanvragen van een vervangend reisdocument.

Inentingen

Wij raden je aan om langs te gaan bij je huisarts, of een afspraak te maken bij GGD voor een gezond reisadvies op maat. Er wordt dan gekeken welke vaccinaties jij nodig hebt. Ons advies is om ongeveer 6 tot 8 weken voor vertrek een afspraak te maken.

Difterie, Tetanus, Polio (DTP-prik)

Wij raden een vaccinatie tegen DTP aan.

Gele Koorts

Wij raden een vaccinatie tegen Gele Koorts aan. Een vaccinatie is verplicht wanneer je recent een land hebt bezocht waar een hoog risico op gele koorts is.

Hepatitis A

Een vaccinatie tegen Hepatitis A raden wij je aan wanneer je een onhygiënisch gebied bezoekt.

Hepatitis B

Een vaccinatie tegen Hepatitis B raden wij je aan wanneer je langer dan 3 maanden Botswana bezoekt. Ook bij een korter verblijf dan 3 maanden wordt een vaccinatie aangeraden.

Malariapillen

In sommige gebieden komt malaria voor, wij raden je aan om voor de zekerheid malariapillen mee te nemen op reis.

Betalen en valuta

De munteenheid van Botswana is de Pula. In Botswana kan je in de steden een pinautomaat vinden op safari en in de afgelegen gebieden is het aan te raden voldoende geld mee te nemen omdat pinautomaten daar schaars zijn. 

De meeste lodges zullen US-dollars, Britse ponden en EUROS accepteren als betalingsmiddel. Alle banken accepteren een Nederlandse bankpas met het Maestro logo, Visa creditcards en Mastercards als betaalmiddel. 

Let wel op dat je de Nederlandse bankpas buiten Europa kunt gebruiken.

Wisselkoers 1 Euro = 13,37 Pula 1 Rand = 0,0747 Euro

Let op, de koers verandert continue. De hierboven gegeven koers is puur een indicatie.

Elektriciteit

Netspanning

De netspanning in Botswana bedraagt 230 Volt, met een frequentie van 50 Hz. Deze is hetzelfde als in Nederland, wat betekent dat je gewoon je eigen elektrische apparaten kunt gebruiken.

Stekkers en stopcontacten

Om een stopcontact te gebruiken heb je een speciale 3-pins adapter nodig. Je koopt deze in Botswana op het vliegveld of in de supermarkten. 

Adressen

Nederlands honorair consulaat in Gaborone, Botswana
Central Square Offices, New CBD, Office 1.05 Gaborone
Tel. +267 31 11 188
E-mail:  [email protected] 

Botswaans Consulaat in Nederland
Keizersgracht 310, 1016 EX Amsterdam
Tel. 020 420 88 44

Duurzaam reizen

Als duurzame toerist houd je rekening met de lokale bevolking, natuur, cultuur en het milieu. Dit om al het moois wat de wereld te bieden heeft te behouden. Zo hou je het reizen ook mogelijk voor de toekomstige generaties.

Wij vinden het heel belangrijk dat we naast het aanbieden van mooie reizen ook wat goeds doen voor de lokale bevolking en milieu. Wij zetten ons actief in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO).

DTO is voor veel (ontwikkelings)landen erg belangrijk. Het draagt bij aan culturele, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Ook kan DTO ervoor zorgen dat het milieu, de natuur en de welvaart verbetert in deze landen.

Wat doen wij voor duurzaam reizen?

Bij het samenstellen van de rondreizen streven wij ernaar om de negatieve effecten die reizen met zich meebrengt te beperken tot het minimum. Bij negatieve effecten kun je denken aan milieuvervuiling of het verstoren van de natuur en cultuur op een bestemming.

Ook proberen we de positieve effecten van reizen te stimuleren. Zoals werkgelegenheid dat het toerisme oplevert en daardoor direct een economische bijdrage levert aan de lokale bevolking. Uiteraard zorgen wij ervoor dat dit niet ten koste gaat van jouw reisplezier.

Wat doen wij er concreet aan :

Samenwerken met lokale gidsen / chauffeurs.
Samenwerking met veel kleinschalige hotels, natuurparken en eco lodges.
Werken met zo zuinig mogelijke ( elektrische ) auto’s en busjes.
Het ondersteunen van lokale liefdadigheidsprojecten.

Hoe draag jij bij aan duurzaam reizen?

Jij zelf kan ook een bijdrage leveren aan duurzaam toerisme. Geef je oude reisgidsen door aan de buren, je vrienden of familie en bespaar daarmee papier. Begin je reis op het treinstation in de buurt en ga met de trein naar het vliegveld. Hierdoor is er minder CO² uitstoot dan wanneer je met de auto of taxi naar het vliegveld gaat.

Als je een bijzonder gebouw, mooi monument of gezellig park bezoekt tijdens je reis, zorg er dan voor dat je alleen je voetafdruk achter laat. Neem je vuilnis mee en gooi het gewoon in de vuilnisbak. Een schonere, meer opgeruimde wereld begint immers bij jezelf.

Natuurlijk kun je ook denken aan de ‘standaard’ duurzame handelingen tijdens je verblijf. Bespaar water door een douche te pakken in plaats van een bad te nemen. Haal boodschappen voor je Afrikaanse braai bij een lokale winkel om de werkgelegenheid en de omzet te stimuleren. Laat niet iedere dag je handdoek wassen in het hotel, hang deze even buiten en gebruik hem de volgende dag nog eens.

Samen zorgen we er voor dat de wereld net zo mooi blijft, als dat ze nu is.

Bestemmingsinformatie per regio

Botswana staat bekend om  de vele dieren die er in het wild leven, zoals: giraffen, zebra’s, nijlpaarden, luipaarden en natuurlijk olifanten Deze dieren vind je o.a. in het  Chobe National Park. Het land staat ook bekend om de vele verschillende vogels.

Chobe National park

Kalahari woestijn

Makgadikgadi Park

Maun

Moremi game reserve

Okavango Delta

Vraag nu jouw reisvoorstel aan!

Neem contact met ons op om jouw rondreis vrijblijvend samen te stellen!

Een greep uit ons aanbod rondreizen

LOKAAL GEREGELD, VOOR JOU

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & CALAMITEITEN
FONDS

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het  Stichting Garantiefonds Reizen .