7-daagse familie safari Botswana

0

Wat ga je doen tijdens deze familie safari reis?

Tijdens deze 7-daagse familie safari door Botswana verblijf je overal in een familiekamer is er veel te doen voor de kinderen. Het is het een wel afgewogen programma dat ideaal is voor families met kinderen. Je bezoekt de drie bekendste gebieden van Botswana : Okavango delta, Moremi Game Reserve en Chobe National Park. 

Reis foto’s

Krijg een goede indruk van wat je tijdens deze safari rondreis gaat ontdekken!

Inclusief in deze familie safari Botswana: 

  • Accommodaties zoals aangegeven in familiekamers
  • 6 x ontbijt, 5 x lunch, 6 x diner en drankjes
  • Meet & greet op het vliegveld van Maun
  • 3 binnenlandse vluchten
  • Diverse dag en avond gamedrives
  • Wandel safaris en boottocht
  • Entreegelden voor de nationale parken

Exclusief: Vliegtickets naar Botswana, SGR bijdrage €5,- p.p. en 
Calamiteitenfonds eenmalig €2,50

Minimale deelname is 2 personen, prijzen voor 1 persoon op aanvraag.

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1 & 2 – Okavango Delta

Bij aankomst op het vliegveld van Maun heb je een meet & greet met ons collega’s ter plaatse. Aansluitend ga je met een kleine vliegtuig naar Camp Okavango.

Hier kan je genieten van een aantal activiteiten, zoals wilde dieren spotten (leeuwen, neushoorns, luipaarden, giraffen, nijlpaarden, olifanten, krokodillen), vissen, vogels spotten of een excursie maken door het moerasland van de delta in een traditionele boomstamkano de authentieke Mokoro.

Camp Okavango, een uniek en exclusief Afrikaans safarikamp, ligt op het afgelegen eiland Nxaraga. Het hoofdgedeelte bestaat uit een netwerk van onderling verbonden wandelpaden die twee loungeruimtes, een eetkamer, een bibliotheek, een bar en een souvenirswinkel met elkaar verbinden.

Deze verborgen schat, in het hart van de Okavango Delta, verzekert je van een prachtige ervaring in de wildernis voor jong en oud.

2 overnachtingen in Camp Okavango, Okavango Delta, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 3 & 4 – Moremi Game Reserve

Na het ontbijt word je op tijd naar de landingsbaan gebracht voor je vlucht naar het Moremi Game Reserve en het volgende kamp, Camp Moremi.

Het Moremi Game Reserve staat bekend als een van de mooiste reservaten in Afrika, met een oppervlakte van meer dan 4.871 km² aan ongerepte wildernis. Moremi is de thuisbasis van diverse dieren in het wild, waaronder roofdieren, vogels en prachtige antilopen.

Het is de thuisbasis van de meest bedreigde soorten grote zoogdieren: de cheetah, witte neushoorn, zwarte neushoorn, Afrikaanse wilde hond en leeuw. Meer dan 500 vogelsoorten (van watervogels tot bosbewoners) en meer dan 1000 plantensoorten worden in deze regio ook erkend. Dit ecosysteem behoort tot de rijkste van Afrika. Dankzij een goede bescherming is de flora en fauna relatief ongestoord.

Je kan s’ochtends en’ s middags genieten van gamedrives in open 4WD-voertuigen, en de Xakanaxa-lagune en de omliggende Okavango-kanalen verkennen met een bootsafari. ’s Middags kan je genieten van het zwembad, of genieten vanaf het uitkijkplatform aan de lagune met uitzicht op het landschap van de Xakanaxa-lagune. Camp Moremi heeft ook een lounge ruimte met een bar gelegen in het verhoogde gebouw met rieten dak.

2 overnachtingen in Camp Moremi, Moremi Game Reserve, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5 & 6 – Chobe National Park

Geniet van het ontbijt in het kamp voordat je vertrekt voor je transfer per vliegtuig naar de Savute-regio van het Chobe National Park.

Deze dynamische wildernis is een uitgestrekte savanne die wordt overschaduwd door verschillende rotsachtige ontsluitingen in het moeras. De uitgedroogde graslanden van de Savute komen tot leven met het begin van de zomerregens van november tot maart, en duizenden zebra’s en veel olifanten trekken naar het zuiden van de Linyanti om te ravotten op de overvloedige weidegrond. De pannen vullen zich met water en verschillende blijven tot lang in het droge seizoen nat, waardoor dieren in het gebied kunnen blijven. De meeste waterpannen drogen op van mei tot oktober, hoewel sommige water tot ver in het droge seizoen vasthouden. 

Er zijn ook drie kunstmatige waterpoelen om de dieren te onderhouden. Olifanten nemen een prominente plaats in bij deze waterpoelen en andere dieren moeten gewoon op hun beurt wachten, terwijl ze een oogje in het zeil houden voor de vele roofdieren.

2 overnachtingen in Chobe Game Lodge, Chobe National Park, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 7 – Einde programma

Na een laatste ochtendactiviteit vertrek je van het kamp naar de luchthaven van Kasane. Hier zal je aan boord gaan voor een vlucht naar het vliegveld van Maun, waar je jou verdere reisarrangementen zal voortzetten. De  familie safari Botswana is hierbij helaas afgelopen.

Welke plaatsen worden bezocht?

  • Okavango Delta
  • Moremi Game Reserve
  • Chobe National Park

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode :

Laagseizoen

4.399

1 December – 31 Maart

Midden

5.449

1 April t/m 31 Mei

Hoogseizoen

6.779

1 Juni t/m 31 Oktober

Interessant?

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Indien je nog geen vliegtickets hebt kun je deze zelf boeken via bijvoorbeeld Skyscanner. Wij kunnen jou natuurlijk assisteren hierbij indien gewenst.