5-daagse safari Moremi en de Okavango Delta

0
5 dagen
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar
Maun
Maun

Wat ga je ontdekken in Moremi en de Okavango Delta?

Tijdens deze 5-daagse safari rondreis door Moremi en de Okavango Delta ontdek je de hoogtepunten van het prachtige Botswana. De Okavango Delta is een doolhof van waterwegen met duizenden eilanden die veelal zijn begroeid met bomen, waarvan de Mopane, palmen en de Baobab de bekendste zijn.

De afwisseling van moeras en grote droge gebieden maken dit gebied niet alleen voor de safari liefhebbers tot een fantastische locatie. Het is deze afwisseling die ook veel verschillende dieren aantrekt. Omdat je er zo veel wild aantreft, is de Okavango Delta een van de meest populaire plekken voor safari’s in Botswana.

Inbegrepen

  • 4 overnachtingen o.b.v. volpension (ontbijt, lunch en diner)
  • 4 safari activiteiten
  • 2 boot cruises
  • 5 dagen entree nationale parken
  • 3 binnenlandse vluchten
  • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

Exclusief: Vliegtickets naar Botswana, SGR bijdrage €5,- p.p. en 
Calamiteitenfonds eenmalig €2,50

Minimale deelname is 2 personen, prijzen voor 1 persoon op aanvraag.

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1 – van Maun naar Moremi Game Reserve

Met een klein vliegtuig vlieg je vanuit Maun naar de landingsstrip van Moremi waar je met een transfer naar je accommodatie wordt gebracht. Je verblijft 2 nachten bij Moremi Crossing Camp, de perfecte uitvalsbasis voor al het moois dat de Okavango Delta te bieden heeft. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je vandaag op safari naar de wilde dieren.

Dag 2 – Moremi Game Reserve

Eén van de activiteiten die niet mag ontbreken bij een verblijf in de Okavango Delta is een boottocht in een traditionele Mokoro, een uitgeholde boomstam. Je glijdt over het water en de gids brengt je naar uiteenlopende locaties.

Hij vertelt je alles over het unieke vogelleven en de verschillende wilde dieren die je vanuit de boot zult zien. Wie weet zie je olifanten oversteken, of buffels genieten in de modder. Of zie je vechtende nijlpaarden met hun gigantische snijtanden.

Dompel je onder in de stilte die alleen verstoord wordt door dierengeluiden en de peddel waarmee jouw gids de Mokoro voortbeweegt.

Dag 3 – Mma Dinare

Natuurlijk ga je ook vanochtend weer vroeg op safari. Na terugkomst wacht er een overheerlijk ontbijt op je. Daarna is het helaas tijd om Moremi Game Reserve te verlaten en verder te reizen in de Okavango Delta. De transfer brengt je naar het vliegveld in de bush.

Met een klein vliegtuig vlieg je naar Mma Dinare. Na het uitpakken van je bagage en het bewonderen van deze mooie eco-vriendelijke lodge is het natuurlijk tijd voor een game drive. Je kunt er eventueel voor kiezen om op een nacht safari te gaan. Een totaal andere beleving waarbij je kennismaakt met de dieren die juist ’s nachts actief zijn.

Dag 4 – Mma Dinare

Afhankelijk van het seizoen kun je ook hier een kanotocht met de Mokoro maken maar dit droge gedeelte van de Okavango Delta is toch vooral bekend vanwege de vele wilde dieren die je hier kunt spotten. Reden te meer om nog een safari activiteit te doen.

Dag 5 – van Mma Dinare naar Maun

Na de ochtend safari en het ontbijt is het tijd om uit te checken. De gids brengt je terug naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Maun.

Welke plaatsen worden bezocht?

  • Moremi Crossing
  • Mma Dinare Camp

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode :

Laagseizoen

2.285

5 Januari t/m 31 Maart
15 November – 19 December

Midden

4.225

1 April t/m 30 Juni

Hoogseizoen

5.175

1 Juli t/m 31 Oktober

Interessant?

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Wij ontzorgen je natuurlijk graag volledig dus ook voor vliegtickets kun je bij ons terecht. Dit hoef je alleen maar aan te geven op het offerte formulier en wij nemen contact met je op om deze reis inclusief scherp geprijsde vliegtickets aan te bieden.