7-daagse luxe Botswana safari Chobe National Park en Okavango Delta

0
7 dagen
Kasane
Maun

Wat ga je doen tijdens deze rondreis?

De Chobe en Moremi safari rondreis is een 7-daagse reis waarbij je de safari hoogtepunten van Botswana bezoekt, namelijk het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve in de Okavango Delta.

Het Chobe National Park staat bekend om zijn grote populaties olifanten en buffels en de vele watervogels. Vanuit Chobe vlieg je met een binnenlandse vlucht naar de Okavango Delta voor een bezoek aan het Moremi Game Reserve en Mma Dinare. Het is een doolhof van waterwegen met duizenden eilanden die veelal zijn begroeid met bomen, waarvan de Mopane en Baobab de bekendste zijn.

De afwisseling van moeras en grote droge gebieden maakt het niet alleen voor de bezoekers een fantastische locatie. Het is deze afwisseling die ook veel verschillende dieren aantrekt. De Okavango Delta behoort tot een van de meest wildrijke plekken in Botswana en is daarmee een prachtige safari bestemming. 

Reis foto’s

Krijg een indruk van wat je tijdens deze rondreis allemaal gaat ontdekken!

Inbegrepen

  • 6 overnachtingen o.b.v. volpension (ontbijt, lunch en diner)
  • 2 safari activiteiten
  • 2 boot cruises
  • 3 dagen entree nationale parken
  • 3 lokale vluchten : Chobe – Moremi / Mme Dinare / Maun
  • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

Exclusief: Vliegtickets naar Botswana, SGR bijdrage €5,- p.p. en 
Calamiteitenfonds eenmalig €2,50

Minimale deelname is 2 personen, prijzen voor 1 persoon op aanvraag.

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1 – van Kasane vliegveld naar Chobe National Park

Je wordt opgehaald bij het vliegveld van Kasane en naar jouw lodge aan de rand van het Chobe National Park gebracht. Je verblijft 2 nachten bij de Chobe Safari Lodge, de perfecte uitvalsbasis voor al het moois dat Chobe National Park te bieden heeft. Na het verkennen van de lodge staat er in de namiddag een boottocht op de Chobe rivier op het programma. Tijdens de boottocht zul je meteen zien waarom Chobe National Park zo populair is bij de liefhebbers van safari’s.

Grote groepen olifanten komen met name in de namiddag vlak voor zonsondergang naar de rivier om verkoeling te zoeken en om te drinken. Vergeet dus vooral niet om je fototoestel of videocamera mee te nemen.

Dag 2 – Chobe National Park

Vroeg uit de veren want er staat vandaag een ochtend safari op het programma. Je wordt opgehaald bij de receptie van de lodge en in een 4×4 safari jeep rijd je naar de entree van het Chobe National Park voor een safari. Je zult ogen en oren tekortkomen tijdens de game drive. Dit gedeelte van Botswana staat namelijk bekend om zijn uitbundige dierenleven.

Na terugkomst bij de lodge is er tijd om alle safari indrukken te verwerken tijdens een overheerlijke lunch. Daarna is er gelegenheid om even tot rust te komen, waarna je aan het eind van de middag wederom op een bootcruise gaat op de Chobe rivier. Mochten er nog foto’s ontbreken van vechtende nijlpaarden in de rivier of olifanten die zichzelf trakteren op een koele douche, dan is nu het moment om alsnog die foto te maken.

Dag 3 – Chobe National Park / Moremi Game Reserve

Op vakantie in Afrika betekent vroeg opstaan, want de mooiste avonturen tijdens de safari gebeuren met name bij zonsopkomst als de natuur weer tot leven komt. Bij terugkomst van de ochtend game drive in een 4×4 safari jeep staat er een heerlijk ontbijt op je te wachten. Het is nu tijd om de Chobe Safari Lodge vaarwel te zeggen en alles in gereedheid te brengen voor het volgende avontuur. De transfer brengt je naar Kasane Airport waar je een binnenlandse vlucht neemt naar de Okavango Delta.

Je verblijft 2 nachten in een luxueuze safaritent in Moremi Crossing Camp, aan de rand van het waterrijke Moremi Game Reserve. Dit natuurgebied in Botswana is een must voor de liefhebbers van safari’s.

Dag 4 – Moremi Game Reserve

Eén van de activiteiten die niet mag ontbreken bij een verblijf in de Okavango Delta is een boottocht in een traditionele kano, ook wel een Mokoro genoemd. Je glijdt in een uitgeholde boomstam over het water en de gids brengt je naar uiteenlopende locaties en vertelt je alles over het unieke vogelleven en de verschillende wilde dieren die je zult zien.

Een unieke manier om je onder te dompelen in de echte wildernis van Afrika.

Dag 5 – Mma Dinare

Je staat weer vroeg op voor de ochtend safari om nog meer perfecte foto’s te schieten. Na terugkomst in het kamp staat een overheerlijk ontbijt te wachten en daarna is het tijd om Moremi Game Reserve te verlaten en verder te reizen in de Okavango Delta.

De transfer brengt je naar het vliegveld in de bush voor je binnenlandse vlucht naar Mma Dinare. Na het uitpakken van je bagage en het bewonderen van deze mooie eco-vriendelijke locatie in het hart van de wildernis, is er nog tijd voor een game drive. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om op een nacht safari te gaan.

De overnachting is het Mma Dinare Camp op basis van volpensioen. 

Dag 6 – Mma Dinare

Afhankelijk van het seizoen kun je ook hier een boottocht maken, maar dit droge gedeelte van de Okavango Delta is toch vooral bekend vanwege de vele wilde dieren die je hier tijdens je game drive kunt spotten. Reden te meer om nog een safari activiteit te plannen.

Dag 7 – Maun

Na de ochtend safari en het ontbijt is het helaas weer tijd om uit te checken. De gids brengt je terug naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Maun.

Welke plaatsen worden bezocht?

  • Chobe Safari Lodge
  • Moremi Crossing
  • Mma Dinare Camp

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode :

Laagseizoen

3.449

5 Januari t/m 31 Maart
15 November – 19 December

Midden

5.449

1 April t/m 30 Juni
1 t/m 14 November 

Hoogseizoen

6.339

1 Juli t/m 31 Oktober

Interessant?

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Wij ontzorgen je natuurlijk graag volledig dus ook voor vliegtickets kun je bij ons terecht. Dit hoef je alleen maar aan te geven op het offerte formulier en wij nemen contact met je op om deze reis inclusief scherp geprijsde vliegtickets aan te bieden.