Bestemmingsinformatie

Praktische informatie

Heb jij een vraag waarvan het antwoord er niet bij staat? Stuur ons een e-mail en je ontvangt spoedig antwoord : [email protected]
Reisdocumenten

Als Nederlander die naar Madagascar reist, heb je een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in het land. Daarnaast heb je een visum nodig om Madagascar binnen te komen. Dit visum kun je online aanvragen of bij aankomst op de luchthaven van Madagascar regelen :

10 Euro voor verblijf maximum van 15 dagen. 
35 Euro voor verblijf maximum van 30 dagen. 
40 Euro voor verblijf maximum van 60 dagen. 

Het is verstandig om de meest actuele informatie te controleren bij de ambassade of het consulaat van Madagascar voordat je op reis gaat, aangezien de vereisten kunnen veranderen. 

Inentingen

Voor reizen naar Madagascar worden over het algemeen aanbevolen om de volgende inentingen te krijgen:

1. DTP (Difterie, Tetanus en Polio) vaccinatie
2. Hepatitis A vaccinatie
3. Gele koorts vaccinatie (verplicht als je reist vanuit een land waar gele koorts voorkomt)
4. Buiktyfus vaccinatie
5. Rabiës vaccinatie (afhankelijk van je reisplannen en activiteiten)

Het is altijd verstandig om een reisadvies op maat te vragen bij onze partner   Thuisvaccinatie.nl, aangezien de benodigde inentingen kunnen variëren afhankelijk van je gezondheid, reisplannen en verblijfsduur in Madagascar.

Vergeet niet om ook te controleren of je andere preventieve maatregelen moet nemen, zoals malariapillen en het gebruik van muggen werende middelen. 

Betalen en Valuta

In Madagascar wordt de Malagassische ariary (MGA) gebruikt als officiële valuta. Het is belangrijk om te weten dat de ariary de enige wettige betaalmethode is in het land en dat het gebruik van andere valuta’s niet wordt geaccepteerd.

Zorg ervoor dat je tijdens het reizen altijd contant geld in Ariary bij je te hebben, aangezien creditcards en pinpasjes niet overal worden geaccepteerd, vooral buiten de grote steden. 

Het is ook handig om te weten dat geldautomaten beperkt beschikbaar zijn en dat het verstandig is om voldoende contant geld mee te nemen voor je reis naar Madagascar.

Informeer vooraf naar de wisselkoersen en eventuele extra kosten die kunnen worden berekend bij het omwisselen van valuta.

Wisselkoers

1 Euro          = 4500 Ariary
1000 Ariary = 0,20 Euro

Let op, de koers verandert continue en is puur indicatief.

Elektriciteit

Het elektriciteitsnetwerk in Madagascar is niet zo ontwikkeld als in de meeste andere landen, en er zijn regelmatig stroomonderbrekingen en tekorten aan elektriciteit.

Veel delen van het land, vooral op het platteland, hebben beperkte toegang tot elektriciteit en vertrouwen nog steeds op alternatieve energiebronnen zoals zonne-energie en generatoren.

In de stedelijke gebieden is de elektriciteitsvoorziening over het algemeen beter, maar ook daar kunnen nog steeds problemen optreden. Het is belangrijk voor reizigers om hier rekening mee te houden en eventueel voorbereid te zijn op mogelijke stroomonderbrekingen tijdens hun verblijf in Madagascar.

Adressen

Voor verdere informatie ter voorbereiding van je reis naar Madagascar, raad ik je aan om contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van Madagascar.

Zij kunnen je voorzien van actuele informatie over visumvereisten, gezondheidsvoorschriften, veiligheidsinformatie en andere belangrijke zaken die je moet weten voordat je naar Madagascar reist.  

Het is altijd verstandig om goed voorbereid op reis te gaan en alle benodigde informatie bij de hand te hebben. 

Consulaat van Madagascar 
Heemraadssingel 97
3022CB Rotterdam 
Tel : 010-4255212

Ambassade van Madagascar
Avenue de Tervuren 276
1150 Brussel, België 
Tel : +32 2 770 17 26

Duurzaam Reizen

Duurzaam reizen in Madagascar is van groot belang om de prachtige natuur en unieke ecosystemen van het land te behouden. Hier zijn enkele tips voor duurzaam reizen in Madagascar:

1. Respecteer de lokale cultuur en tradities: Leer over de gebruiken en tradities van de lokale bevolking en toon respect voor hun manier van leven.

2. Steun de lokale economie: Koop souvenirs en producten van lokale ambachtslieden en eet in lokale restaurants om de lokale economie te ondersteunen.

3. Beperk je plasticgebruik: Neem herbruikbare waterflessen en boodschappentassen mee om plastic afval te verminderen.

4. Kies voor milieuvriendelijke accommodaties: Verblijf in eco-lodges of accommodaties die zich inzetten voor duurzaamheid en milieubescherming.

5. Respecteer de natuur: Houd je aan de regels en richtlijnen voor natuurbescherming en vermijd verstoring van wilde dieren en hun leefgebieden.

Door bewust te reizen en rekening te houden met de impact van je reisgedrag op het milieu en de lokale gemeenschappen, kun je bijdragen aan het behoud van de prachtige natuur en cultuur van Madagascar voor toekomstige generaties.

Madagascar bestemmingsinformatie

Morondava

De baobab bomen zijn voornamelijk te vinden in de regio Morondava, met name langs de zogenaamde Baobab Alley. Deze spectaculaire laan van baobab bomen is een populaire toeristische bestemming en trekt bezoekers van over de hele wereld vanwege de majestueuze schoonheid van de bomen. Daarnaast zijn er ook baobab bomen te vinden in andere delen van Madagascar, zoals in het zuiden van het eiland. De baobab bomen vormen een belangrijk onderdeel van de natuurlijke omgeving van Madagascar en zijn een van de vele redenen waarom het eiland zo’n unieke en bijzondere bestemming is.

De baobab boom is een iconische boomsoort die voorkomt in Madagascar en andere delen van Afrika. Deze imposante bomen staan bekend om hun dikke stammen en opvallende uiterlijk. De baobab boom speelt een belangrijke rol in de ecosystemen waarin ze voorkomen en wordt vaak beschouwd als een symbool van kracht en duurzaamheid. 

In Madagascar zijn de baobab bomen te vinden in verschillende regio’s, waaronder de beroemde Baobab Alley in de regio Morondava. Deze bomen zijn een populaire toeristische attractie en trekken bezoekers van over de hele wereld vanwege hun unieke schoonheid en majestueuze uitstraling.

Madagascar

Madagascar is een eiland gelegen in de Indische Oceaan, voor de zuidoostkust van Afrika. Het is het op drie na grootste eiland ter wereld en staat bekend om zijn unieke flora en fauna. Het land heeft een rijke culturele geschiedenis en is de thuisbasis van vele inheemse stammen.

Het eiland heeft prachtige stranden, uitgestrekte regenwouden en nationale parken, waaronder het beroemde Isalo National Park en het Andasibe-Mantadia National Park. De hoofdstad van Madagascar is Antananarivo.

Antasibe

Antasibe-Mantadia National Park is een van de bekendste nationale parken in Madagascar en staat bekend om zijn weelderige regenwouden, diverse flora en fauna, en unieke lemurensoorten. Het park is gelegen op ongeveer 150 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo en beslaat een oppervlakte van ongeveer 160 vierkante kilometer.

Antasibe-Mantadia is de thuisbasis van de indrukwekkende Indri, de grootste levende lemuursoort, evenals andere lemuren zoals de sifaka en de bamboelemuur.

Het park biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van prachtige wandelingen door de weelderige regenwouden, waar ze een verscheidenheid aan planten, vogels en andere dieren kunnen zien. Antasibe-Mantadia is ook een geweldige plek voor vogelliefhebbers, met meer dan 100 vogelsoorten die in het park voorkomen.

Kortom, Antasibe-Mantadia National Park is een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die de unieke flora en fauna van Madagascar willen ervaren.

Antananarivo

Antananarivo, ook wel bekend als Tana, is de bruisende hoofdstad van Madagascar. De stad staat bekend om zijn steile heuvels, kleurrijke markten, historische gebouwen en levendige straatleven. 

In Antananarivo vind je bezienswaardigheden zoals:

1. Rova van Antananarivo: Een historisch koninklijk paleis dat een belangrijk symbool is van de geschiedenis en cultuur van Madagascar.

2. Analakely Markt: De belangrijkste markt van de stad, waar je lokale producten, souvenirs en handwerk kunt vinden.

3. Andafiavaratra Paleis: Een prachtig paleis dat nu dienst doet als museum en een kijkje biedt in de geschiedenis van de Merina-dynastie.

4. Lac Anosy: Een schilderachtig meer in het centrum van de stad, omringd door jacarandabomen die in het bloeiseizoen een prachtige paarse gloed geven.

5. Piratenmuseum: Dit museum biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van piraterij rondom Madagascar.

6. Hôtel de Ville: Het stadhuis van Antananarivo, een imposant gebouw met een mooi uitzicht op de stad.

7. Zoma Markt: Een van de grootste openluchtmarkten van Afrika, waar je een breed scala aan goederen kunt kopen.

Naast deze bezienswaardigheden zijn er ook diverse parken en tuinen waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.

De stad biedt ook een scala aan restaurants, winkels en accommodaties voor bezoekers. Antananarivo is een fascinerende bestemming die een mix van traditionele Malagassische cultuur en moderne invloeden biedt.

Het is een geweldige plek om de lokale keuken te proeven, ambachtelijke producten te kopen en de unieke sfeer van Madagascar te ervaren.

Île Sainte-Marie

Île Sainte-Marie, ook bekend als Nosy Boraha, is een prachtig eiland voor de oostkust van Madagascar. Het eiland staat bekend om zijn witte zandstranden, kristalhelder water en rustige sfeer.

Île Sainte-Marie is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een paradijselijke vakantie. Het eiland biedt ook mogelijkheden voor activiteiten zoals snorkelen, duiken en walvis spotten. 

Daarnaast heeft Île Sainte-Marie een rijke geschiedenis als piratennest en er zijn nog steeds overblijfselen van piratenforten te vinden op het eiland. Het is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een combinatie van ontspanning, avontuur en geschiedenis.

Nosy Be

Dit prachtige eiland ligt voor de noordwestkust van Madagascar. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en diverse flora en fauna. Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een tropisch paradijs om te ontspannen en te genieten van de natuur. 

Je kunt ontspannen op de prachtige stranden, snorkelen of duiken in de kristalheldere wateren om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen, een boottocht maken om de omliggende eilanden te verkennen, een bezoek brengen aan de lokale markten en dorpen om de cultuur en tradities van de inwoners te ervaren, en genieten van heerlijke lokale gerechten in de restaurants. 

Er zijn ook mogelijkheden voor wandelingen door de weelderige natuur en het bezoeken van natuur reservaten om de unieke flora en fauna te ontdekken. 

Nosy Be is tevens het bekendste vakantie eiland van Madagascar met vele hotels en resorts in alle prijsklassen. Het eiland heeft een internationaal vliegveld met vluchten naar o.a. Zuid-Afrika, Ethiopië, Italië en Polen. 

Vraag nu een voorstel aan voor een avontuurlijke reis door Madagascar!

Neem direct contact op om jouw Madagascar vakantie vrijblijvend samen te stellen!