Namibië
bestemmingsinformatie

Praktische informatie

Heb jij een vraag waarvan het antwoord er niet bij staat? Stuur ons een e-mail en je ontvangt spoedig antwoord : [email protected]
Reisdocumenten

Paspoort

Om naar Namibië te reizen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Je paspoort moet na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Tevens moet je paspoort over minimaal twee lege pagina’s beschikken, bij de douane krijg je een sticker in je paspoort geplakt.

Visum

Voor reizen naar Namibië heb je geen visum nodig wanneer je korter dan 90 dagen het land bezoekt.

Vliegtickets

Uiteraard moet je in het bezit zijn van geldige vliegtickets. Deze dien je zelf te boeken, maar Afrika Reisopmaat kan je wel helpen met het vinden van het beste ticket. Op je vliegticket dient je eerste officiële voornaam en achternaam (volgens je paspoort) te staan.

Tip!

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort met de Kopie ID applicatie van de overheid en bewaar deze op een handige plek in je bagage. Maak een scan van je paspoort en bewaar deze in je e-mail. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen dan heb je in ieder geval nog een kopie, wat je kan helpen in het aanvragen van een vervangend reisdocument.

Inentingen

Wij raden je aan om langs te gaan bij je huisarts, of een afspraak te maken bij Thuisvaccinatie.nl voor een gezond reisadvies op maat. Er wordt dan gekeken welke vaccinaties jij nodig hebt. Ons advies is om ongeveer 6 tot 8 weken voor vertrek een afspraak te maken.

Difterie, Tetanus, Polio (DTP-prik)

Wij raden een vaccinatie tegen DTP aan.

Gele Koorts

Wij raden een vaccinatie tegen Gele Koorts aan. Een vaccinatie is verplicht wanneer je recent een land hebt bezocht waar een hoog risico op gele koorts is.

Hepatitis A

Een vaccinatie tegen Hepatitis A raden wij je aan wanneer je een onhygiënisch gebied bezoekt.

Hepatitis B

Een vaccinatie tegen Hepatitis B raden wij je aan wanneer je langer dan 3 maanden Namibië bezoekt. Ook bij een korter verblijf dan 3 maanden wordt een vaccinatie aangeraden.

Malaria

In het noorden van Namibië komt malaria voor, het betreft het gebied nabij de grens met Angola en in de Caprivistrook. Malariatabletten worden sterk aanbevolen in deze twee gebieden.

Betalen en valuta

Munteenheid

De munteenheid van Namibië is de Namibian Dollar, deze is één-op-één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand. De Rand is ook een wettig betaalmiddel in Namibië, maar de Namibian Dollar kan niet worden gebruikt in Zuid-Afrika. Als je valuta wilt kopen voordat je in Namibië aankomt, kun je het beste Rand kopen, aangezien de Namibische dollar zelden beschikbaar is in banken buiten Namibië.

In Namibië zijn de pinautomaten vooral te vinden in de grotere plaatsen. In hotels, restaurants en in de meeste grotere supermarkten kun je met een creditcard betalen.

Alle banken accepteren een Nederlandse bankpas met het Maestro logo, Visa en Mastercard als betaalmiddel. Let wel op dat je de Nederlandse bankpas buiten Europa kunt gebruiken.

Wisselkoers

1 Euro = 19,25 Dollar
1 Dollar = 0,06 Euro

Let op, de koers verandert continue. De hierboven gegeven koers is puur een indicatie.

Elektriciteit

Netspanning

De netspanning in Namibië bedraagt 220 Volt, met een frequentie van 50 Hz. Deze is hetzelfde als in Nederland, wat betekent dat je gewoon je eigen elektrische apparaten kunt gebruiken.

Stekkers en stopcontacten

Om een stopcontact te gebruiken heb je een speciale driepoot stekker nodig. Neem deze mee op reis of koop hem op het vliegveld of een supermarkten bij aankomst.

Adressen

Nederlandse Consulaat

Edelvalkstraat 23
Hochland Park Windhoek, Namibië

Telefoon:       +26 461 223 733
E-mail:             [email protected]

Namibië Ambassade

Tervurenlaan 454
1150, Brussel, België

Telefoon:    +32 2 771 1410
E-mail:             [email protected]

Namibië Verkeersbureau

Schillerstrasse 42-44
60313, Frankfurt, Duitsland

Telefoon:    +49 69 133 73 60
E-mail:             [email protected]

Duurzaam reizen

Als duurzame toerist houd je rekening met de lokale bevolking, natuur, cultuur en het milieu. Dit om al het moois wat de wereld te bieden heeft te behouden. Zo hou je het reizen ook mogelijk voor de toekomstige generaties.

Wij vinden het heel belangrijk dat we naast het aanbieden van mooie reizen ook wat goeds doen voor de lokale bevolking en milieu. Wij zetten ons actief in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO).

DTO is voor veel (ontwikkelings)landen erg belangrijk. Het draagt bij aan culturele, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Ook kan DTO ervoor zorgen dat het milieu, de natuur en de welvaart verbetert in deze landen.

Wat doen wij voor duurzaam reizen?

Bij het samenstellen van de rondreizen streven wij ernaar om de negatieve effecten die reizen met zich meebrengt te beperken tot het minimum. Bij negatieve effecten kun je denken aan milieuvervuiling of het verstoren van de natuur en cultuur op een bestemming.

Ook proberen we de positieve effecten van reizen te stimuleren. Zoals werkgelegenheid dat het toerisme oplevert en daardoor direct een economische bijdrage levert aan de lokale bevolking. Uiteraard zorgen wij ervoor dat dit niet ten koste gaat van jouw reisplezier.

Wat doen wij er concreet aan :

Samenwerken met lokale gidsen / chauffeurs. Samenwerking met veel kleinschalige hotels, natuurparken en eco lodges. Werken met zo zuinig mogelijke (elektrische) auto’s en busjes. Het ondersteunen van lokale liefdadigheidsprojecten.

Hoe draag jij bij aan duurzaam reizen?

Jijzelf kan ook een bijdrage leveren aan duurzaam toerisme. Geef je oude reisgidsen door aan de buren, je vrienden of familie en bespaar daarmee papier. Begin je reis op het treinstation in de buurt en ga met de trein naar het vliegveld. Hierdoor is er minder CO² uitstoot dan wanneer je met de auto of taxi naar het vliegveld gaat.

Als je een bijzonder gebouw, mooi monument of gezellig park bezoekt tijdens je reis, zorg er dan voor dat je alleen je voetafdruk achter laat. Neem je vuilnis mee en gooi het gewoon in de vuilnisbak. Een schonere, meer opgeruimde wereld begint immers bij jezelf.

Natuurlijk kun je ook denken aan de ‘standaard’ duurzame handelingen tijdens je verblijf. Bespaar water door een douche te pakken in plaats van een bad te nemen. Haal boodschappen voor je Afrikaanse braai bij een lokale winkel om de werkgelegenheid en de omzet te stimuleren. Laat niet iedere dag je handdoek wassen in het hotel, hang deze even buiten en gebruik hem de volgende dag nog eens.

Samen zorgen we er voor dat de wereld net zo mooi blijft, als dat ze nu is.

Bestemmingsinformatie per bestemming

Namibië heeft een enorme diversiteit aan landschappen. Zo zijn er prachtige kusten, berglandschappen, grote gebieden met ongerept bushveld, woestijnen, meren, watervallen, bossen en uitgestrekte zandvlaktes.

Namibië heeft een langgerekte kustlijn met prima stranden. Swakopmund en Walvis Baai zijn de twee bekendste stranden van Namibië. Wij durven ze wel tot de mooiste stranden ter wereld te benoemen.

Avontuurlijk genieten!

In Namibië ben je aan het juiste adres als je avontuur zoekt. Je kunt hier voor werkelijk alle avontuurlijke activiteiten terecht. Zandborden, 4 wheel drive duin safari,  walvissen spotten, snorkelen, duiken, wandelen en ziplijnen. Vergeet ook zeker de game drives in de wildparken niet. Wat is er nou spannender dan oog in oog staan met een reusachtige olifant of een prachtige springbok.

In Namibië zijn de seizoenen tegengesteld aan de onze. Tijdens onze zomer is het winter in Namibië. Overdag is de temperatuur aangenaam, de nachten kunnen koud zijn, zeker in de woestijn. Dit is ook het droge seizoen, waarbij er nagenoeg geen neerslag valt. De Namibische winter is de beste tijd om het land te bezoeken, omdat deze periode de dieren in de wildparken zich het best laten zien. Ze zijn afhankelijk van de “waterholes” die je vanaf de weg en de restcamps goed kunt observeren.

Etosha national park

Keetmanshoop

Kunene

Mariental

Sossusvlei

Spitzkoppe

Swakopmund

Waterberg

Windhoek

Vraag nu jouw reisvoorstel aan!

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Een greep uit ons aanbod rondreizen

LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & CALAMITEITENFONDS

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het  Stichting Garantiefonds Reizen.