Bestemmingsinformatie


Praktische informatie

Heb jij een vraag waarvan het antwoord er niet bij staat?
Reisdocumenten

Paspoort

Om naar Namibië te reizen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Je paspoort moet na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Tevens moet je paspoort over minimaal twee lege pagina’s beschikken, bij de douane krijg je een sticker in je paspoort geplakt.

Visum

Voor reizen naar Namibië heb je geen visum nodig wanneer je korter dan 90 dagen het land bezoekt.

Vliegtickets

Uiteraard moet je in het bezit zijn van geldige vliegtickets. Deze dien je zelf te boeken, maar Afrika Reisopmaat kan je wel helpen met het vinden van het beste ticket. Op je vliegticket dient je eerste officiële voornaam en achternaam (volgens je paspoort) te staan.

Tip!

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort met de Kopie ID applicatie van de overheid en bewaar deze op een handige plek in je bagage. Maak een scan van je paspoort en bewaar deze in je e-mail. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen dan heb je in ieder geval nog een kopie, wat je kan helpen in het aanvragen van een vervangend reisdocument.

Inentingen

Wij raden je aan om langs te gaan bij je huisarts, of een afspraak te maken bij GGD voor een gezond reisadvies op maat. Er wordt dan gekeken welke vaccinaties jij nodig hebt. Ons advies is om ongeveer 6 tot 8 weken voor vertrek een afspraak te maken.

Difterie, Tetanus, Polio (DTP-prik)

Wij raden een vaccinatie tegen DTP aan.

Gele Koorts

Wij raden een vaccinatie tegen Gele Koorts aan. Een vaccinatie is verplicht wanneer je recent een land hebt bezocht waar een hoog risico op gele koorts is.

Hepatitis A

Een vaccinatie tegen Hepatitis A raden wij je aan wanneer je een onhygiënisch gebied bezoekt.

Hepatitis B

Een vaccinatie tegen Hepatitis B raden wij je aan wanneer je langer dan 3 maanden Namibië bezoekt. Ook bij een korter verblijf dan 3 maanden wordt een vaccinatie aangeraden.

Malaria

In het noorden van Namibië komt malaria voor, het betreft het gebied nabij de grens met Angola en in de Caprivistrook. Malariatabletten worden sterk aanbevolen in deze twee gebieden.

Betalen en valuta

Munteenheid

De munteenheid van Namibië is de Namibian Dollar, deze is één-op-één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand. De Rand is ook een wettig betaalmiddel in Namibië, maar de Namibian Dollar kan niet worden gebruikt in Zuid-Afrika. Als je valuta wilt kopen voordat je in Namibië aankomt, kun je het beste Rand kopen, aangezien de Namibische dollar zelden beschikbaar is in banken buiten Namibië.

In Namibië zijn de pinautomaten vooral te vinden in de grotere plaatsen. In hotels, restaurants en in de meeste grotere supermarkten kun je met een creditcard betalen.

Alle banken accepteren een Nederlandse bankpas met het Maestro logo, Visa en Mastercard als betaalmiddel. Let wel op dat je de Nederlandse bankpas buiten Europa kunt gebruiken.

Wisselkoers

1 Euro = 16,00 Dollar
1 Dollar = 0,06 Euro

Let op, de koers verandert continue. De hierboven gegeven koers is puur een indicatie.

Elektriciteit

Netspanning

De netspanning in Namibië bedraagt 220 Volt, met een frequentie van 50 Hz. Deze is hetzelfde als in Nederland, wat betekent dat je gewoon je eigen elektrische apparaten kunt gebruiken.

Stekkers en stopcontacten

Om een stopcontact te gebruiken heb je een speciale driepoot stekker nodig. Neem deze mee op reis of koop hem op het vliegveld of een supermarkten bij aankomst.

Adressen

Nederlandse Consulaat

Edelvalkstraat 23
Hochland Park Windhoek, Namibië

Telefoon:       +26 461 223 733
E-mail:             honconsulnl@namibianederland.net

Namibië Ambassade

Tervurenlaan 454
1150, Brussel, België

Telefoon:    +32 2 771 1410
E-mail:             info@namibiaembassy.be

Namibië Verkeersbureau

Schillerstrasse 42-44
60313, Frankfurt, Duitsland

Telefoon:    +49 69 133 73 60
E-mail:             info@namibia-tourism.com

Duurzaam reizen

Als duurzame toerist houd je rekening met de lokale bevolking, natuur, cultuur en het milieu. Dit om al het moois wat de wereld te bieden heeft te behouden. Zo hou je het reizen ook mogelijk voor de toekomstige generaties.

Wij vinden het heel belangrijk dat we naast het aanbieden van mooie reizen ook wat goeds doen voor de lokale bevolking en milieu. Wij zetten ons actief in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO).

DTO is voor veel (ontwikkelings)landen erg belangrijk. Het draagt bij aan culturele, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Ook kan DTO ervoor zorgen dat het milieu, de natuur en de welvaart verbetert in deze landen.

Wat doen wij voor duurzaam reizen?

Bij het samenstellen van de rondreizen streven wij ernaar om de negatieve effecten die reizen met zich meebrengt te beperken tot het minimum. Bij negatieve effecten kun je denken aan milieuvervuiling of het verstoren van de natuur en cultuur op een bestemming.

Ook proberen we de positieve effecten van reizen te stimuleren. Zoals werkgelegenheid dat het toerisme oplevert en daardoor direct een economische bijdrage levert aan de lokale bevolking. Uiteraard zorgen wij ervoor dat dit niet ten koste gaat van jouw reisplezier.

Wat doen wij er concreet aan :

Samenwerken met lokale gidsen / chauffeurs. Samenwerking met veel kleinschalige hotels, natuurparken en eco lodges. Werken met zo zuinig mogelijke (elektrische) auto’s en busjes. Het ondersteunen van lokale liefdadigheidsprojecten.

Hoe draag jij bij aan duurzaam reizen?

Jijzelf kan ook een bijdrage leveren aan duurzaam toerisme. Geef je oude reisgidsen door aan de buren, je vrienden of familie en bespaar daarmee papier. Begin je reis op het treinstation in de buurt en ga met de trein naar het vliegveld. Hierdoor is er minder CO² uitstoot dan wanneer je met de auto of taxi naar het vliegveld gaat.

Als je een bijzonder gebouw, mooi monument of gezellig park bezoekt tijdens je reis, zorg er dan voor dat je alleen je voetafdruk achter laat. Neem je vuilnis mee en gooi het gewoon in de vuilnisbak. Een schonere, meer opgeruimde wereld begint immers bij jezelf.

Natuurlijk kun je ook denken aan de ‘standaard’ duurzame handelingen tijdens je verblijf. Bespaar water door een douche te pakken in plaats van een bad te nemen. Haal boodschappen voor je Afrikaanse braai bij een lokale winkel om de werkgelegenheid en de omzet te stimuleren. Laat niet iedere dag je handdoek wassen in het hotel, hang deze even buiten en gebruik hem de volgende dag nog eens.

Samen zorgen we er voor dat de wereld net zo mooi blijft, als dat ze nu is.

BESTEMMINGSINFORMATIE

Namibië is één van de top bestemmingen in de wereld om wilde dieren te spotten. Er zijn vele mogelijkheden om de neushoorn, struisvogel, antilope, springbok, leeuw, olifant en andere wildsoorten te bekijken.

Namibië algemeen

Namibië heeft een enorme diversiteit aan landschappen. Zo zijn er prachtige kusten, berglandschappen, grote gebieden met ongerept bushveld, woestijnen, meren, watervallen, bossen en uitgestrekte zandvlaktes.

Namibië heeft een langgerekte kustlijn met prima stranden. Swakopmund en Walvis Baai zijn de twee bekendste stranden van Namibië. Wij durven ze wel tot de mooiste stranden ter wereld te benoemen.

Avontuurlijk genieten!

In Namibië ben je aan het juiste adres als je avontuur zoekt. Je kunt hier voor werkelijk alle avontuurlijke activiteiten terecht. Zandborden, 4 wheel drive duin safari, walvissen spotten, snorkelen, duiken, wandelen en ziplijnen. Vergeet ook zeker de game drives in de wildparken niet. Wat is er nou spannender dan oog in oog staan met een reusachtige olifant of een prachtige springbok.

In Namibië zijn de seizoenen tegengesteld aan de onze. Tijdens onze zomer is het winter in Namibië. Overdag is de temperatuur aangenaam, de nachten kunnen koud zijn, zeker in de woestijn. Dit is ook het droge seizoen, waarbij er nagenoeg geen neerslag valt. De Namibische winter is de beste tijd om het land te bezoeken, omdat deze periode de dieren in de wildparken zich het best laten zien. Ze zijn afhankelijk van de “waterholes” die je vanaf de weg en de restcamps goed kunt observeren.

Windhoek

De kosmopolitische stad windhoek, gelegen in Centraal Namibië, is de hoofdstad van het land. Het is de thuisbasis van de luchthaven en heeft vele gezellige restaurants. Er zijn hier ook vele winkels en uitgaansgelegenheden. De stad bied vele mogelijkheden qua accommodaties : van kleinschalige guesthouses tot aan grotere en bekende international hotelketens. De stad is schoon, veilig en goed georganiseerd, met een koloniale erfenis die tot uiting komt in de vele Duitse eetgelegenheden en winkels.

Windhoek heeft een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen, waarvan er vele de moeite van het bekijken waard zijn, zoals de Alte Feste, een oud fort, de Christuskerk uit 1896 en het modernere Hooggerechtshof.

Mariental

Het ligt in het zuiden van het centrum van Namibië en grenst aan de Kalahari-woestijn. De stad ligt langs de TransNamib spoorweg en dient als commerciële en administratieve hoofdstad van de regio Hardap. Het ligt dicht bij het prachtige Hardap Dam, het grootste stuwmeer van Namibië. Het Hardap Irrigatie plan heeft leven geblazen in dit droge omgeving, dat nu vruchtbaar is met landbouwgronden bedekt met citrus, meloenen, wijn, maïs en vele struisvogelboerderijen.

De dam is een populair vakantieoord die stadsliefhebbers uit Windhoek trekt en heeft veel watersporten en wandel mogelijkheden. Er is een overvloed aan wilde dieren in het natuurreservaat van 20.000 hectare op de westelijke oever; waar je de neushoorn, struisvogel, antilope, springbok en een verscheidenheid aan vogelsoorten kan spotten.

Keetmanshoop

De stad Keetmanshoop ligt langs de Trans-Namib Railway in de regio Tafelkaras. Gelegen in het zuiden van Namibië, staat het bekend als de hoofdstad van Zuid-Namibië. De stad, opgericht in 1860, is een levend stukje geschiedenis. De Duitse koloniale architectuur is verspreid over de stad en het lokale museum, gehuisvest in een oude kerk. Het biedt een interessant inzicht in het erfgoed van de stad.

Het Kokerboomwoud is een bos en een bekende toeristische attractie. Het ligt op 14 kilometer ten noorden van Keetmanshoop aan de weg naar Koës. Het omvat ongeveer 250 exemplaren van de kokerboom. Op 5 kilometer van Keetmanshoop ligt “Giant’s Playground”, dit zijn grote indrukwekkende rotsformaties. Het lijkt net een blokkendoos in de speeltuin van een reus !

Aus

Het kleine dorpje Aus ligt boven de vlaktes van de Namib woestijn. Verscholen in het rotsachtige Aus gebergte, in het zuiden van Namibië. Het dorre omringende landschap staat bekend om zijn unieke botanische diversiteit. Aus is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen en de belangrijkste attractie te bekijken: de wilde paarden. In de Namibwoestijn lopen deze wild vrij rond in de dun begroeide vlaktes. Vang een glimp op van deze wilde woestijndieren bij de watertrog van Garub, op slechts twintig kilometer afstand van het dorp.

Een aanrader is een bezoek aan het prachtige Gondwana Sperrgebiet Rand Park, de thuisbasis van de meest diverse woestijn ter wereld. Je kan hier een mooie wandeling maken om de fascinerende inheemse fauna en flora te ontdekken. Mis de kans niet om hier te kamperen onder de heldere sterrenhemel.

Sossusvlei

Het ligt in het schilderachtige Nationaal Park Namib-Naukluft, waar je de indrukwekkende rode zandduinen van de Namib vindt. De heldere blauwe lucht contrasteert met de reusachtige rode duinen om dit tot een van de mooiste natuurwonderen van Afrika te maken. Deze bestemming is mogelijk de belangrijkste attractie van Namibië, met zijn unieke duinen die oplopen tot bijna 400 meter hoogte.

Deze duinen komen ’s ochtends en ’s avonds tot leven en trekken fotografie liefhebbers van over de hele wereld. Deze streek is de thuisbasis van een verscheidenheid aan woestijn dieren. De oryx, de springbok, de struisvogel en vele soorten reptielen kom je hier tegen. Bezoekers kunnen ‘Big Daddy’ beklimmen, een van de hoogste duinen van het gebied of maak een enerverende vlucht met een heteluchtballon over het gebied.

Swakopmund

De badplaats Swakopmund ligt aan de spectaculaire kust van Namibië en staat bekend om zijn wijde en brede straten. De koloniale architectuur wordt omgeven door de schitterende woestijn. De plaats werd gesticht in 1892 als de belangrijkste haven voor Duits Zuid-Afrika en wordt vaak omschreven als meer Duits dan Duitsland. Swakopmund is nu een badplaats en is de hoofdstad van het toeristische Skeleton Coast gebied.

De mix van Duitse en Namibische invloeden, avontuurlijke excursies en de relaxte sfeer aan zee maken het een populaire bestemming. Bezoekers kunnen zich verheugen op een aantal spannende activiteiten waaronder: quad rijden, paardrijden, paragliden, vissen, sightseeing en woestijntochten.

Spitzkoppe

Spitzkoppe ligt in de spectaculaire schilderachtige Namibwoestijn, tussen Usakos en Swakopmund. Het is een groep kale granieten toppen die een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Namibië vormen. Deze enorme torenhoge koepels bieden een paradijs voor wandelaren en bergbeklimmers. Van beginners die geïnteresseerd zijn in historische wandelingen tot professionele klimmers die graag een aantal uitdagende hellingen willen beklimmen.

Andere populaire activiteiten zijn het verkennen van de vele rotsschilderingen van de bosjesmannen en kamperen op afgelegen campings in de omgeving.

Kamanjab

Kamanjab grenst aan de westelijke rand van Etosha en ligt in de Kunene regio. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor bezoekers die op zoek zijn naar avontuur. Het is de thuisbasis van Peet Alberts Rock Gravings, de op een na grootste rotskunst site in Namibië. Het heeft meer dan 1.200 rotsgravures met dierlijke en abstracte afbeeldingen.

Bezoekers kunnen zich verheugen op vele activiteiten, waaronder een kans om de Himba in Kaokoland te ontmoeten en de woestijnolifant te zien.

Etosha National Park – Zuid

Etosha Zuid ligt net ten zuiden van de grens van Etosha National Park in het noordwesten van Namibië. Ogava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan lodges met uitzicht op schilderachtige landschappen met wilde dieren. Het nationale park is bereikbaar via de zuidelijke ingang bij Andersson’s Gate.

Je komt hier een verscheidenheid aan dieren tegen. De leeuw, giraffe, olifant, witte en de zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, het volgen van neushoorns te voet, wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang.

Etosha National Park – Oost

Het Oostelijk deel van Etosha ligt in het noordwesten van Namibië. Het is een beschermd gebied gelegen in het Etosha National Park. Het staat bekend als een van de meest toegankelijke wildreservaten in zuidelijk Afrika. Het heeft uitgestrekte open vlaktes met droge savanne graslanden met waterputten en bush kampen.

Een indrukwekkende 5.000 vierkante kilometer lange Etosha zoutpan vormt een groot deel van de oostkant van het park. Dit afgelegen gebied wemelt van de wilde dieren zoals leeuwen, olifanten, zwarte neushoorns en giraffen. Er is ook een verscheidenheid aan vogels zoals de flamingo, struisvogels, adelaren, hoornvogels en uilen.

Waterberg Plateau National Park

Gelegen in het noorden van centraal Namibië en vernoemd naar de bronnen die uit de uitlopers komen, is het Waterberg Plateau National Park een fascinerende geologisch gebied met samengeperste zandstenen rotsen, 200 miljoen jaar oude dinosaurus voetafdrukken en versteende zandduinen.

De natuurlijke waterbronnen van het gebied maken het veel vruchtbaarder dan de omgeving. Het park heeft een overvloed aan planten- en diersoorten. Luipaarden, neushoorns, gieren, cheeta’s lopen hier vrij rond. Je kan hier onder andere de wilde neushoorn of de Roan antilope spotten.

Vraag nu jouw reisvoorstel aan!

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Een greep uit ons aanbod rondreizen

LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & CALAMITEITENFONDS

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het  Stichting Garantiefonds Reizen.