Waterberg

Algemene informatie Waterberg

Gelegen in het noorden van centraal Namibië en vernoemd naar de bronnen die uit de uitlopers komen, is het Waterberg Plateau National Park een fascinerend geologisch gebied met samengeperste zandstenen rotsen, 200 miljoen jaar oude dinosaurus voetafdrukken en versteende zandduinen.

De natuurlijke waterbronnen van het gebied maken het veel vruchtbaarder dan de omgeving. Het park heeft een overvloed aan planten- en diersoorten. Luipaarden, neushoorns, gieren, cheeta’s lopen hier vrij rond. Je kan hier onder andere de wilde neushoorn of de Roan antilope spotten.

Enthousiast geworden? Hier een lijst van alle andere parken en reservaten in Namibië.

Waterberg activiteiten

Hiking

In dit park zijn er diverse mogelijkheden om zelf of onder begeleiding een hike te maken door de prachtige natuur. Ontdek de ruige natuur en kom oog in oog met de inheemse flora en fauna. 

Rondreizen

Er zijn meerdere routes mogelijk om Waterberg aan te doen tijdens jouw rondreis door Namibië. Bekijk de mogelijkheden op pagina ” rondreizen door Namibië“.

Beste reistijd

Wil je weten wat het beste seizoen is om naar Namibië op vakantie te gaan kijk dan op “ de beste reistijd voor Namibië“.

De geschiedenis van Waterberg

De eerste menselijke bewoners waren het San-volk, dat rotsgravures achterliet die vermoedelijk enkele duizenden jaren oud waren. Een kleine stam van de San leefde tot het einde van de jaren zestig nog steeds in hun traditionele levensstijl op het plateau.

De uitlopers waren de locatie van een van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis van Namibië. In 1904, in de Slag bij Waterberg, verloren de Herero-mensen hun laatste en grootste strijd tegen de Duitse koloniale troepen in de Herero- en Namaqua-oorlogen. Vervolgens kwam bij de Herero- en Namaqua-genocide bijna twee derde van de Herero-bevolking om het leven, en ongeveer duizend konden ontsnappen naar Brits Bechuanaland (nu Botswana), waar ze asiel kregen.

De graven van Duitse soldaten die bij Waterberg zijn omgekomen, zijn nog steeds te zien in de buurt van het rustkamp Bernabe De La Bat aan de voet van het park.

Wat is er te zien in Waterberg?

In Waterberg kan je vele wilde dieren spotten. Het Waterberg National Park vormt het leefgebied van o.a. de gestreepte mangoesten, papegaaien, grote glansspreeuwen en de damara dik-diks.

Na zonsondergang kan je misschien zelfs een lief aapje spotten. Overdag kan je met een beetje geluk het geluid van diverse zeldzame vogels horen. De hotels en campsites worden vaak bezet door bavianen: hou je spullen, zoals zonnebrillen en eten goed in de gaten. Zorg ervoor dat ze je spullen niet kunnen pakken.

 

LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & calamiteitenfonds

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het   Stichting Garantiefonds Reizen.

Greep uit ons Namibië aanbod

 • Aus, hotels en omgeving

  €49
  Wat kun je ontdekken in Aus? Het kleine dorpje Aus ligt boven de vlaktes van de Namib woestijn en verscholen […]
  0
 • Sossusvlei, hotels en omgeving

  €63
  Wat is er te doen in Sossusvlei ? Sossusvlei ligt in het schilderachtige Nationaal Park Namib-Naukluft, waar je de schitterende […]
  0
 • Etosha National Park, hotels en omgeving

  Van€49€24
  Wat kun je ontdekken in Etosha National Park ? Etosha National Park ligt in het noordwesten van Namibië en is […]
  0
 • Mariental, hotels en omgeving

  Van€33€25
  Wat valt er te ontdekken in Mariental ? Mariental is gelegen in het zuiden van centraal Namibië grensend aan de […]
  0
 • Sandwich Harbour Jeep Tour

  €139
  Wat ga je doen tijdens deze jeep tour ? Sandwich Harbour, dat deel uitmaakt van het Namib Naukluft National Park, […]
  0
 • Ontdek de Namib woestijn

  €129
  Wat ga je doen tijdens deze dagexcursie in de Namib woestijn ? De Namib – ‘open ruimte’ in de taal […]
  0