Sandwich Harbour Jeep Tour

0
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar

Wat ga je doen tijdens deze jeep tour ?

Sandwich Harbour, dat deel uitmaakt van het Namib Naukluft National Park, is een plek waar velen van gehoord hebben, maar die slechts weinigen ooit bezocht hebben. De lagune, de zoutpannen en het vogelreservaat, die samen de Walvis Bay Wetlands vormen, worden terecht beschouwd als de belangrijkste wetlands van zuidelijk Afrika. Reusachtige, steile zandduinen eindigen in de oceaan en vormen zo adembenemende landschappen die erop wachten om door jou ontdekt te worden!

Je wordt opgehaald in Swakopmund of ontmoet je gids bij het Walvis baai Waterfront, waar de excursie vertrekt. Je maakt een korte pauze stop de Walvis Bay Lagoon om talloze flamingo’s en andere watervogels te zien die op verschillende tijdstippen van het jaar in en rond de lagune verblijven. 

Vanaf hier rijden we eerst naar de Kuiseb rivierdelta, een droge rivierbedding waar af en toe springbokken, oryxen of jakhalzen kunnen worden gezien. Als het weer en de getijden het toelaten, rijden we langs het strand naar de Sandwich Harbour Lagoon. Ingeklemd tussen de zee en de Namib-duinen, is dit een van de belangrijkste kustmoeraslanden van Namibië en een van de rijkste en meest unieke wetlands van zuidelijk Afrika. Onderweg geniet je van een heerlijke lunch met een selectie van oesters en snacks, salade, brood, vers fruit en (alcoholische) drankjes bovenop een hoge duin met uitzicht op de Atlantische Oceaan of op het strand.

De excursie voert je verder langs de typische fauna en flora van deze streek. Dieren die manieren hebben ontwikkeld om zich aan de woestijn aan te passen zijn onder andere de zadeljakhals, de mistkever, de dansende spin, de gouden mol, de schopsnuithagedis, de palmato gekko, de springbok, de oryx, de bruine hyena en de struisvogel. De !Nara-plant is endemisch en heeft zich goed aangepast aan de woestijn: zijn wortel kan meer dan 15 meter de grond in reiken om water te bereiken. Ze hebben geen bladeren om het verlies van water te beperken.

De terugweg voert over spectaculair hoge duinen en je zal genieten van een opwindende 4×4 rit, voordat je weer op het strand komt en weer naar de plek van vertrek wordt gebracht.

Deze excursie is voor eenieder die avontuurlijk is ingesteld!

Reis foto’s

Krijg een indruk van wat je tijdens deze Sandwich harbour jeep tour gaat doen!

Goed om te weten 

  • De tour is dagelijks te boeken
  • Start om 10.00 ’s ochtends
  • Draag makkelijk zittende kleding
  • Trek sportschoenen aan

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs :

Laagseizoen

139

Hoogseizoen

149

Interessant?


Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Wij ontzorgen je natuurlijk graag volledig dus ook voor vliegtickets kun je bij ons terecht. Dit hoef je alleen maar aan te geven op het offerte formulier en wij nemen contact met je op om deze reis inclusief scherp geprijsde vliegtickets aan te bieden.

7 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!