De echte wildernis van Kaokoland – 8 daagse tour

0
8 dagen
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar
Swakopmund
Windhoek

Wat ga je doen tijdens de tour : de echte wildernis van Kaokaland ?

De regio Kaokoland wordt gezien als de laatste echte wildernis van Namibië en is vooral bekend vanwege de Himba en Herero die hier leven. Tijdens deze 8-daagse selfdrive tour krijg je een goed beeld van dit bijzondere gebied en haar even bijzondere bewoner en verblijf in zeer goede en bijzondere lodges.

Reis foto’s van de echte wildernis van Kaokaland

Krijg een goede indruk van wat je tijdens deze rondreis allemaal gaat ontdekken!

Goed om te weten

  • Dagelijks vertrek
  • Verblijf in zeer goede lodges
  • 7 x ontbijt
  • 3 x lunch
  • 5 x diner
  • Deze tour kun je ook eindigen in Swakopmund

Exclusief: Autohuur en uitgaven van persoonlijke aard.

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1 – Swakopmund naar Palmwag

Je vertrekt op de eerste ochtend van je 8-daagse rondreis vanuit Swakopmund en rijd naar de Palmwag Lodge, een oase met palmbomen in de woestijn. Palmwag Lodge, tussen de Skeleton Coast en Kaokoland, wordt beschouwd als een van de oudste en meest favoriete vakantiebestemmingen in dit fascinerende halfwoestijngebied.

Kaokoland is de thuisbasis van wilde dieren die zich hebben aangepast aan het rauwe leven in de woestijn, zoals de zwarte neushoorn, giraffe, zebra’s en gemsbokken. Met een beetje (veel) geluk kun je ook leeuwen, cheeta’s en de bruine en gevlekte hyena zien. De woestijnolifanten die er leven willen nog wel eens het zwembad van de lodge als drinkplaats gebruiken. 

Je hebt hier een overnachting met een heerlijk diner ’s avonds, logies en ontbijt. 

Dag 2 – Palmwag

Vandaag ga je verder Kaokoland in op zoek naar de echte wildernis. Je rijdt via Sesfontein richting Purros, naar de exclusieve Okahirongo Elephant Lodge. Deze luxe lodge heeft verschillende kleine stenen chalets voor het echte safari gevoel.

Maak zeker een korte stop in Sesfontein bij het fort dat sinds 2014 weer de poorten heeft geopend. Op straat kun je Himba en Herero vrouwen ontmoeten. Een tip: maak nooit ongevraagd foto’s, maar probeer een gesprekje aan te knopen en vraag of ze op de foto willen.

Misschien wil je deelnemen aan de activiteiten die de lodge aanbiedt en die inbegrepen zijn in de prijs: de tour leidt je naar de Hoarusib rivier waar kuddes woestijnolifanten leven en ook naar een traditioneel Himba-dorp.

Je overnacht in de Okahirongo Elephant Lodge met een heerlijk diner ’s avonds, logies en ontbijt.

Dag 3 – Purros

Na een uitgebreid ontbijt heb je een volledige vrije dag. Geniet van het comfort in de lodge en van de activiteiten die de lodge aanbiedt. Je kunt onder meer een neushoorntracking doen, een gamedrive op zoek naar de woestijnolifanten en een leerzaam bezoek brengen aan een Himba-dorp.

Overnachting op basis van volpension in de luxe Okahirongo Elephant Lodge.

Dag 4 – Opuwo – Etosha National Park

Je gaat verder met je selfdrive avontuur door Kaokoland. Als je een 4×4 hebt gehuurd (een aanrader voor deze reis in verband met de conditie van je wegen) kan je de lange weg via Orupembe en Kaoko Otavi naar Opuwo rijden. Vraag in de lodge naar de actuele mogelijkheden.

Overnachting in de Opuwo Country Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 & 6 – Epupa Falls

Vandaag reis je verder naar het noorden. Je bestemming zijn de prachtige Epupa Falls. In de taal van de Herero betekent Epupa schuim. Dat dit een treffen beschrijving is ontdek je als je je bestemming hebt bereikt. De watervallen in de Kunene rivier die de grens vormt tussen Namibië en Angola, hebben een lengte van 1,5 kilometer. Je kunt vanuit de lodge ook allerlei andere activiteiten ondernemen.

Je verblijft twee nachten op basis van diner, logies en ontbijt in de Epupa Falls Lodge. De lodge heeft  een fantastisch uitzicht op de watervallen. 

Dag 7 – Opuwo – Etosha National Park

Via Opuwo rijd je verder naar de westkant van het Etosha Nationaal Park, het grootste wildpark van Namibië en een van de meest bekende wildparken in Afrika. De Hobatere Lodge waar je verblijft heeft een eigen waterplaats waar dieren hun dorst komen lessen.

De overnachting is op basis van diner, logies en ontbijt in de Hobatere Lodge. De lodge biedt diverse activiteiten aan, zoals gamedrives en nightdrives, maar die zijn niet inbegrepen in de prijs. 

Dag 8 – Windhoek

Vanuit de lodge rijd je naar Windhoek (of naar Swakopmund). Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Een zeer relaxte stad waar de Duitse invloed nog goed is te zien in de architectuur, met name in het centrum van de stad. Windhoek bouwt ook aan de toekomst en je ziet aan de rand van de stad wolkenkrabbers en een zakencentrum ontstaan met ook een aantal internationale restaurants. 

Je 8-daagse ontdekkingsreis door Kaokoland komt hier ten einde en jij vervolgt je reis door het fascinerende Namibië.

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode :

Laagseizoen

2.219

1 April t/m 30 Juni

Hoogseizoen

2.639

1 Juli t/m 31 Oktober

Welke plaatsen worden bezocht?

  • Palmwag
  • Kamanjab
  • Etosha National Park
  • Epupa watervallen

Interessant?


Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Wij ontzorgen je natuurlijk graag volledig dus ook voor vliegtickets kun je bij ons terecht. Dit hoef je alleen maar aan te geven op het offerte formulier en wij nemen contact met je op om deze reis inclusief scherp geprijsde vliegtickets aan te bieden.

6 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!