Ontdek de Namib woestijn

0
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar

Wat ga je doen tijdens deze dagexcursie in de Namib woestijn ?

De Namib – ‘open ruimte’ in de taal van de Nama, de oorspronkelijke bewoners van Namibië – is een 150 kilometer brede woestijn die zich uitstrekt langs de Atlantische kustlijn van Namibië over een lengte van ongeveer 2000 kilometer. In het noorden loopt de Namib meer dan 200 km door tot Angola en in het zuiden tot de Olifantsrivier in het Zuid-Afrikaanse Namakwaland. Het Namib Naukluft National Park is het bekendste deel van deze woestijn en met z’n gigantische afmetingen het drie-na-grootste natuurpark ter wereld. 

Het meest bekende onderdeel van het park is de Sossusvlei. Hier vind je duinen tot soms 325 meter hoog, roodgekleurd door ijzer. Het mooist is dit gebied ’s ochtends vroeg bij de opkomende zon. Na heftige regens vullen de vlaktes van de Sossusvlei zich met water en veranderen even in een met bloemen bedekt watervogelparadijs. Een hoogtepunt is de Dead Vlei, waar eeuwenoude kameeldoornbomen als versteend staan op een verdroogde, witgele zoutgrond.

Deze avontuurlijke dagtour ‘Ontdek de Namib-woestijn’ neemt je diep de Namib woestijn in. Je bezoekt onder andere de oude kloven van de Moon Vallei, een van de meest fascinerende gebieden van de Namib-woestijn. Je krijgt hier daadwerkelijk het gevoel alsof je op de maan loopt.

Onder begeleiding van een ervaren gids leer je deze interessante dag alles en meer over de flora en fauna van dit woestijngebied dat ook de thuisbasis is vele wilde dieren. Misschien spot je springbokken, struisvogels, klipspringers, de Karoospekvreter en andere dieren die leven in deze wereld van steen en zand.

De Namib-woestijn zal je verrassen en een bezoek is meer dan de moeite waard! 

Reis foto’s van de Namib woestijn

Krijg een goed beeld van wat je tijdens deze dagexcursie gaat ontdekken!

Goed om te weten

  • Start is om 8.30 uur t/m 16.30 uur
  • Je word opgehaald bij je Swakopmund hotel
  • Begeleiding van een ervaren gids
  • Inclusief lunch en een fles mineraalwater

Interessant?


Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Wij ontzorgen je natuurlijk graag volledig dus ook voor vliegtickets kun je bij ons terecht. Dit hoef je alleen maar aan te geven op het offerte formulier en wij nemen contact met je op om deze reis inclusief scherp geprijsde vliegtickets aan te bieden.

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs :

het hele seizoen

129
2 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!