Etosha safari – 4 daagse tour

0
4 dagen
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar
Windhoek
Windhoek

Wat ga je doen tijdens deze Etosha Safari reis?

Tijdens deze fantastische autorondreis ga je vier dagen op safari in het Etosha National Park, het grootste wildpark van Namibië en een van de meest bekende parken in Afrika dat al in 1907 na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero’s, werd gesticht.

Etosha, ook wel de plek van het droge water genoemd, heeft zijn unieke landschap te danken aan de Etosha Pan, de grootste van Afrika en zelfs zichtbaar vanuit de ruimte. Het is een uitgestrekte vlakte die bijna driekwart van het park beslaat en bestaat uit witte, poederachtige aarde. Je gaat meerdere dagen op gamedrive. In Etosha vind je behalve zebra’s, giraffen, antilopen en vogels ook vier van de Big Five: leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns, zowel de witte met de brede bek als de zwarte met de puntige bovenlip. 

Natuurlijke en aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. De toeristen die jaarlijks Etosha aandoen leveren een forse bijdrage aan de economische ontwikkeling van Namibië. 

Reis foto’s

Krijg een goed beeld van wat je tijdens deze rondreis allemaal gaat ontdekken!

Goed om te weten

  • Dagelijks vertrek
  • Op basis van halfpension (ontbijt en diner)
  • Verblijf in zeer goede accommodaties
  • Deze tour kun je ook starten of eindigen in Swakopmund

Exclusief: Autohuur en uitgaven van persoonlijke aard.

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1 – Windhoek naar Etosha National Park

Reistijd : 420 km en 5 uur reistijd.

Tijdens deze 4-daagse Etosha safari autorondreis vertrek je rond 08.30 uur vanuit Windhoek richting Okahandja en vandaar door naar het beroemde Etosha National Park. Je kunt vanmiddag al je de eerste gamedrive ondernemen. Het park staat bekend om zijn enorme kuddes antilopen en zebra’s.

Overnachting met diner, logies en ontbijt in het Halali Camp. Bij het resort vind je ook een waterplaats. Het is erg populair om daar ’s avonds te gaan kijken naar de dieren die er hun dorst komen lessen.

Dag 2 – Etosha National Park

Je brengt vandaag een hele dag door in Etosha Nationaal Park. Met uitzondering van het regenseizoen, zijn de dieren in Etosha afhankelijk van kunstmatige waterputten en natuurlijke bronnen. Verken de verschillende waterplaatsen langs de enorme zoutpan.

Er zijn in het park maar liefst 114 soorten zoogdieren te vinden, een aantal van hen zijn zeldzaam en bedreigd, zoals de zwarte neushoorn en de cheeta. Je hebt een grote kans om enkele van de grotere zoogdieren te zien, zoals olifanten en neushoorns en natuurlijk – een hoogtepunt van elke safari – de roofdieren. 

Overnachting met diner, logies en ontbijt in het Halali Camp.

Dag 3 – Etosha National Park

Nog een volledige dag in het park ligt voor je. Je rijdt langs de enorme zoutpan, die in de lokale taal de ‘grote witte plaats van droog water’ wordt genoemd. Soms, na zware regenval, komen duizenden flamingo’s uit de kust naar dit gebied om te broeden.

De pan is ook rijk aan mineralen en biedt een geweldige voedzame aanvulling voor de dieren. Het trekt kuddes antilopen aan en de roofdieren die hun prooi volgen.

Overnachting met diner, logies en ontbijt in de luxueuze Mokuti Lodge die op maar vier minuten rijden van de oostelijke toegangspoort ligt.

Dag 4 – Etosha National Park naar Windhoek

Na het ontbijt begint de terugreis naar Windhoek, waar je rond 18:00 zal aankomen. Hiermee komt er een einde aan de indrukwekkende Etosha safari. 

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode :

Laagseizoen

319

1 April t/m 30 Juni

Hoogseizoen

399

1 Juli t/m 31 Oktober

Interessant?


Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Wij ontzorgen je natuurlijk graag volledig dus ook voor vliegtickets kun je bij ons terecht. Dit hoef je alleen maar aan te geven op het offerte formulier en wij nemen contact met je op om deze reis inclusief scherp geprijsde vliegtickets aan te bieden.

6 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!