Sossusvlei

Algemene informatie Sossusvlei

Sossusvlei ligt in het schilderachtige Nationaal Park Namib-Naukluft, waar je de indrukwekkende rode zandduinen van de Namib vindt. De heldere blauwe lucht contrasteert met de reusachtige rode duinen om dit tot een van de mooiste natuurwonderen van Afrika te maken. Deze bestemming is mogelijk de belangrijkste attractie van Namibië, met zijn unieke duinen die oplopen tot bijna 400 meter hoogte.

Deze duinen komen ’s ochtends en ’s avonds tot leven en trekken fotografie liefhebbers van over de hele wereld. Deze streek is de thuisbasis van een verscheidenheid aan woestijn dieren. De oryx, de springbok, de struisvogel en vele soorten reptielen kom je hier tegen. Bezoekers kunnen ‘Big Daddy’ beklimmen, een van de hoogste duinen van het gebied of maak een enerverende vlucht met een heteluchtballon over het gebied.

Dune 45

Dune 45 betreed je via de Sesrium Gate. Het ligt op 45 km van de poort, langs een verharde weg en is gemakkelijk te bereiken met een 2×4 voertuig. Door zijn fascinerende vorm en toegankelijkheid is het de meest gefotografeerde duin ter wereld.

De duinen van de Namib-woestijn zijn ontstaan ​​door zand dat door de wind vanaf de kust van Namibië wordt meegevoerd. Het zand is hier 5 miljoen jaar oud en is rood van kleur door het ijzeroxidegehalte.

Bezoekers mogen Dune 45 beklimmen, dus zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend komt om de zonsopgang boven de vlei vanaf de top van de Dune te bekijken. De Duin is 85 meter hoog en de klim is zeker de moeite waard, want vanaf de top word je verwend met het ongelooflijke panoramische uitzicht over Dune Valley.

In het ochtend- en avondlicht wordt de bodem van de pan beschreven als een “maanlandschap” en is echt een lust voor het oog.

Wat is er nog meer te doen in Sossusvlei?

Sesriem Canyon
De Tsauchab-rivier, een populaire toeristische attractie, heeft de vallei gedurende miljoenen jaren gevormd en het is een van de weinige plaatsen in het gebied die het hele jaar door water vasthoudt.

De vallei is ongeveer 1 km lang en 30 meter diep. Op sommige plaatsen is de kloof slechts 2 meter breed

Ballonvaren
Met enkele van de hoogste zandduinen ter wereld, heeft de Namib Naukluft-woestijn een aantal activiteiten voor de avonturiers in hart en nieren, waardoor het een van de meest populaire gebieden is om te bezoeken in Namibië.

Ervaar de enorme schoonheid van de woestijn vanuit de lucht terwijl je geniet van een luchtballonvlucht en nog veel meer.


LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN HET SGR

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het  Stichting Garantiefonds Reizen.

Greep uit ons aanbod naar Namibië

 • Aus, hotels en omgeving

  €49
  Wat kun je ontdekken in Aus? Het kleine dorpje Aus ligt boven de vlaktes van de Namib woestijn en verscholen […]
  0
 • Sossusvlei, hotels en omgeving

  €63
  Wat is er te doen in Sossusvlei ? Sossusvlei ligt in het schilderachtige Nationaal Park Namib-Naukluft, waar je de schitterende […]
  0
 • Etosha National Park, hotels en omgeving

  Van€49€24
  Wat kun je ontdekken in Etosha National Park ? Etosha National Park ligt in het noordwesten van Namibië en is […]
  0
 • Mariental, hotels en omgeving

  Van€33€25
  Wat valt er te ontdekken in Mariental ? Mariental is gelegen in het zuiden van centraal Namibië grensend aan de […]
  0
 • Sandwich Harbour Jeep Tour

  €139
  Wat ga je doen tijdens deze jeep tour ? Sandwich Harbour, dat deel uitmaakt van het Namib Naukluft National Park, […]
  0
 • Ontdek de Namib woestijn

  €129
  Wat ga je doen tijdens deze dagexcursie in de Namib woestijn ? De Namib – ‘open ruimte’ in de taal […]
  0