Windhoek

Algemene informatie over Windhoek

De kosmopolitische stad windhoek, gelegen in Centraal Namibië, is de hoofdstad van het land. Het is de thuisbasis van de luchthaven en heeft vele gezellige restaurants. Er zijn hier ook vele winkels en uitgaansgelegenheden.

De stad biedt vele mogelijkheden qua accommodaties: van kleinschalige guesthouses tot aan grotere en bekende internationale hotelketens. De stad is schoon, veilig en goed georganiseerd, met een koloniale erfenis die tot uiting komt in de vele Duitse eetgelegenheden en winkels.

Windhoek heeft een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen, waarvan er vele de moeite van het bekijken waard zijn.

Wil je weten wat het beste seizoen is om naar Namibië op vakantie te gaan kijk dan op “ de beste reistijd voor Namibië“.

Meer over Windhoek

Windhoek is de hoofdstad en de grootste stad van Namibië. De stad ligt in het midden van het land, op een hoogte van 1600 meter en er wonen ruim 330.000 mensen in de stad.

Vanaf 1891 is Windhoek de hoofdstad van Namibië. Tijdens het bestuur van Zuid-Afrika (gedurende de periode van 1915 tot de onafhankelijkheid in 1990), ten tijde van de apartheid (1948-1990), moesten blanken, kleurlingen en zwarten strikt gescheiden wonen.

Blanken woonden in de stad, kleurlingen en zwarten woonden in de townships. Het township voor kleurlingen in Windhoek heet Khomasdal, voor de zwarten is het Katutura. (Bron Wikipedia)

Foto rechts is het Parlementsgebouw in Windhoek.

Hotels in Windhoek

In Windhoek zijn er vele mogelijkheden qua accommodaties. Van luxe 5 sterren tot aan knusse hostels en sfeervolle lodges. Afrika Reisopmaat heeft al een selectie gemaakt voor jou zodat jij gemakkelijker de juiste keuze kan maken. Deze hotelselectie vind je terug op de pagina ” Windhoek, hotels en omgeving“.

Wat is er te doen in Windhoek?

Alte Feste

De Alte Feste (Oude Vesting) is een fort en museum in het centrum van Windhoek. Het gebouw is ontworpen door kapitein Curt von François om te dienen als hoofdkwartier van de keizerlijke Duitse koloniale strijdmacht tijdens de Duitse kolonisatie van Zuidwest-Afrika. De locatie van Windhoek werd gekozen omdat de Duitsers dachten dat het zou dienen als bufferzone tussen de Nama- en Herero-stammen. Het fort was echter nooit betrokken bij enige militaire actie.

Christuskerk

Deze Christ Church is een historisch monument en daterend uit 1896. Het behoort tot de Duitstalige Evangelisch-Lutherse Kerk. Het is ontworpen door architect Gottlieb Redecker. De kerk is gebouwd na de oorlogen tussen de Duitsers en de Khoikhoi, Herero en Owambo.

Tip: Lees hier een interessant blog van ons over Namibië en ” waarom jij absoluut naar Namibië op vakantie moet“. 


LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & calamiteitenfonds

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het   Stichting Garantiefonds Reizen.

Greep uit ons Namibië aanbod

 • Aus, hotels en omgeving

  €49
  Wat kun je ontdekken in Aus? Het kleine dorpje Aus ligt boven de vlaktes van de Namib woestijn en verscholen […]
  0
 • Sossusvlei, hotels en omgeving

  €63
  Wat is er te doen in Sossusvlei ? Sossusvlei ligt in het schilderachtige Nationaal Park Namib-Naukluft, waar je de schitterende […]
  0
 • Etosha National Park, hotels en omgeving

  Van€49€24
  Wat kun je ontdekken in Etosha National Park ? Etosha National Park ligt in het noordwesten van Namibië en is […]
  0
 • Mariental, hotels en omgeving

  Van€33€25
  Wat valt er te ontdekken in Mariental ? Mariental is gelegen in het zuiden van centraal Namibië grensend aan de […]
  0
 • Sandwich Harbour Jeep Tour

  €139
  Wat ga je doen tijdens deze jeep tour ? Sandwich Harbour, dat deel uitmaakt van het Namib Naukluft National Park, […]
  0
 • Ontdek de Namib woestijn

  €129
  Wat ga je doen tijdens deze dagexcursie in de Namib woestijn ? De Namib – ‘open ruimte’ in de taal […]
  0