Keetmanshoop

Algemene informatie Keetmanshoop

De stad Keetmanshoop ligt langs de Trans-Namib Railway in de regio Tafelkaras. Gelegen in het zuiden van Namibië, staat het bekend als de hoofdstad van Zuid-Namibië. De stad, opgericht in 1860, is een levend stukje geschiedenis. De Duitse koloniale architectuur is verspreid over de stad en het lokale museum, gehuisvest in een oude kerk. Het biedt een interessant inzicht in het erfgoed van de stad.

Keetmanshoop Museum

Het Keetmanshoop Museum is in de kerk gevestigd en is het gebouw een monument. In het museum is een tentoonstelling over de geschiedenis van de stad en de omgeving. Er is in de tuin een Namahut gebouwd met een ossenwagen.

Klimaat

Keetmanshoop heeft een heet woestijnklimaat, met lange, hete zomers en zeer warme winters. De jaarlijkse neerslag is maar 150 mm. Keetmanshoop is het hele jaar door één van de zonnigste plekken ter wereld met een gemiddelde zonneschijnduur van meer dan 10 zonnige uren per dag of ruim meer dan 87% van de tijd.

De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 21, °C met een gemiddelde jaarlijkse piek van 28,8 °C en een minimum van 13,3 °C. Het klimaat wordt gekenmerkt door zonneschijn en droogte, evenals matige hitte het hele jaar door.

Trein verbinding

Keetmanshoop ligt aan de Trans-Namib Railway van Windhoek naar Upington in Zuid-Afrika. Als je geen auto huurt tijdens jouw vakantie is dit een avontuurlijke en goede manier om een stuk van het land te ontdekken.

Algemene informatie Keetmanshoop

Keetmanshoop is de belangrijkste stad in Zuid-Namibië en ook de hoofdplaats van de provincie Karas. De stad is gelegen op een heuvelrug tussen de Namibwoestijn en Lüderitz in het westen en de Kalahari in het oosten in een streek die wat meer vocht ontvangt.

Keetmanshoop is één belangrijk verkeerspunt in het land aangezien er vanuit hier spoorverbindingen met Windhoek, Lüderitz en Zuid-Afrika zijn.

Het kokerboomwoud

Het Kokerboomwoud is een bos en een bekende toeristische attractie. Het ligt op 14 kilometer ten noorden van Keetmanshoop aan de weg naar Koës. Het omvat ongeveer 250 exemplaren van de kokerboom.

Op 5 kilometer van Keetmanshoop ligt “Giant’s Playground”, dit zijn grote indrukwekkende rotsformaties. Het lijkt net een blokkendoos in de speeltuin van een reus!

LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & calamiteitenfonds

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het  Stichting Garantiefonds Reizen.

Greep uit ons aanbod naar Namibië

 • Aus, hotels en omgeving

  €49
  Wat kun je ontdekken in Aus? Het kleine dorpje Aus ligt boven de vlaktes van de Namib woestijn en verscholen […]
  0
 • Sossusvlei, hotels en omgeving

  €63
  Wat is er te doen in Sossusvlei ? Sossusvlei ligt in het schilderachtige Nationaal Park Namib-Naukluft, waar je de schitterende […]
  0
 • Etosha National Park, hotels en omgeving

  Van€49€24
  Wat kun je ontdekken in Etosha National Park ? Etosha National Park ligt in het noordwesten van Namibië en is […]
  0
 • Mariental, hotels en omgeving

  Van€33€25
  Wat valt er te ontdekken in Mariental ? Mariental is gelegen in het zuiden van centraal Namibië grensend aan de […]
  0
 • Sandwich Harbour Jeep Tour

  €139
  Wat ga je doen tijdens deze jeep tour ? Sandwich Harbour, dat deel uitmaakt van het Namib Naukluft National Park, […]
  0
 • Ontdek de Namib woestijn

  €129
  Wat ga je doen tijdens deze dagexcursie in de Namib woestijn ? De Namib – ‘open ruimte’ in de taal […]
  0