8-daagse safari naar de Victoria Falls

0
Prijs
€3,249
Prijs
€3,249
Opslaan in je verlanglijst

Een account is nodig om een tour aan je verlanglijst toe te kunnen voegen.

2078
8 dagen
Victoria watervallen
Maun

Wat ga je doen tijdens deze avontuurlijke ontdekkingstocht?

In deze 8-daagse rondreis bezoek je de hoogtepunten van Zimbabwe en Botswana. De reis start bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. De watervallen in Zimbabwe worden gezien als één van de zeven natuurwonderen ter wereld. De watervallen werden door de toenmalige bewoners Mosi-Oa Tunya, de rook die dondert, genoemd.

Ontdekkingsreiziger David Livingstone vernoemde ze naar zijn Britse koningin. Daarna reis je door naar het Chobe National Park in Botswana wat bekent staat om zijn grote populaties olifanten, maar je vindt er ook grote groepen buffels en leeuwen. Vanuit Chobe rijd je in zuidelijke richting naar de Makgadikgadi zoutvlakten en daarna naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta en belangrijke wildparken voor safari liefhebbers zoals Moremi.

Reis foto’s

Krijg een indruk van wat je tijdens deze rondreis gaat ontdekken!

Inbegrepen in deze safari

 • 7 overnachtingen
 • 7 x ontbijt en 4 x diner
 • Bezoek Victoria Falls
 • 2 safari activiteiten
 • 3 boot cruises
 • 5 dagen huurauto – 4X4 Toyota 2 zitter
 • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

Exclusief: Vliegtickets naar Botswana, SGR bijdrage €5,- p.p. en 
Calamiteitenfonds eenmalig €2,50

Minimale deelname is 2 personen, prijzen voor 1 persoon op aanvraag.

Vliegtickets nodig?

Indien je nog geen vliegtickets hebt kun je deze zelf boeken via bijvoorbeeld Skyscanner. Wij kunnen jou natuurlijk assisteren hierbij indien gewenst.

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1 – Victoria Falls

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Victoria Falls krijg je een transfer naar het hotel waar je vannacht verblijft. Na de lunch staat een bezoek aan de beroemde watervallen op het programma. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om langs de verschillende watervallen te wandelen. Het is handig om een poncho, paraplu of regenjas mee te nemen om je op sommige plaatsen te beschermen tegen de nevel van waterdruppels.

In de late namiddag maak je een prachtige bootcruise op de Zambezi rivier en geniet je al varend van de nijlpaarden en krokodillen in de rivier en een onvergetelijke Afrikaanse zonsondergang.

Je overnacht in de Victoria Falls Safari Lodge.

Dag 2 – Chobe National Park

Na het ontbijt word je met een transfer, verzorgd door het hotel, naar Botswana gebracht waar je 2 nachten verblijft in de Chobe Safari Lodge. In de ochtend word je opgehaald bij de receptie van de lodge en vertrek je van daaruit naar het Chobe National Park voor een safari in een professionele 4×4 safari jeep en een aansluitende bootcruise op de Chobe rivier.

Geef je ogen en oren goed de kost, want dit gebied in Botswana staat bekend om zijn uitbundige wildleven. Je vindt in het Chobe National Park grote aantallen olifanten, buffels, giraffen, zebra’s, nijlpaarden en je hebt een grote kans om leeuwen en hyena’s te zien.

Dag 3 – Chobe National Park

Vandaag vroeg uit de veren, want het mooiste moment om op safari te gaan is vroeg in de ochtend, bij zonsopkomst. Dan komt de natuur weer tot leven, heb je kans om leeuwen te zien voordat ze hun slaapplek voor de rest van de dag kiezen. Bij terugkomst van de ochtend safari met de 4×4 safari jeep staat er in de lodge een heerlijk ontbijt op je te wachten. 

Aan het eind van de middag word je weer opgehaald voor een prachtige bootcruise. Dit is een heerlijke dag voor alle liefhebbers van safari’s. Je ziet de wilde dieren in hun eigen omgeving, zowel op het land als op het water. Je zult ook versteld staan van de prachtige watervogels.

Dag 4 – Nata

Na een goed ontbijt bij de Chobe Safari Lodge brengt een transfer je naar Kasane, waar een huurauto op je wacht. Vanaf Kasane rijd je zelf verder richting Nata en later Maun. Het plaatsje Nata is een populaire tussenstop tussen Maun en Kasane langs een weg die bekend staat als de “game drive highway”, omdat hij tussen niet omheinde natuurgebieden loopt en je daarmee kans hebt om wilde dieren langs de weg te zien.

Nata is een perfecte uitvalsbasis om het oostelijke deel van de spectaculaire Makgadikgadi zoutvlaktes te verkennen, de meest uitgestrekte zoutpannen van Afrika. Je kunt vanuit de lodge waar je overnacht een safari boeken met een gids die je alles over dit bijzondere gebied kan vertellen.

Je overnacht vandaag en morgen in de Planet Baobab, vlak bij de Makgadikgadi zoutvlakten.

Dag 5 – Nata

Vandaag kun je de dag zelf indelen aangezien er geen activiteiten gepland zijn. Je kan eventueel voor een safari in het Makgadikgadi National Park gaan en/of een bezoek aan het Nata Bird Sanctuary, een walhalla voor vogelliefhebbers. In de wintermaanden broeden hier, naast andere vogels, grote kolonies flamingo’s en pelikanen.

Dag 6 – Maun

Maun ligt aan de oevers van de prachtige Thamalakane rivier. Deze safari hoofdstad is het startpunt voor de meeste safari expedities naar de Okavango Delta en de omliggende wildparken zoals het Moremi Game Reserve. Tot de attracties in de omgeving behoren een beroemde rivierboot die cruises op de Thamalakane aanbiedt, en het kleine en mooie Maun Game Reserve.

Je overnacht de komende twee nachten in de Thamalakane River Lodge.

Dag 7 – Maun

Vandaag breng je de hele dag door op het water. Een van de activiteiten die niet mag ontbreken bij een verblijf in de Okavango Delta is een boottocht in een traditionele Mokoro, een uitgeholde boomstam. Je glijdt over het water en de gids brengt je naar uiteenlopende locaties en vertelt je alles over het unieke vogelleven en de verschillende wilde dieren die je vanuit je kano zult zien.

Geniet van de dierengeluiden en het serene kabbelende water. Dit is een vakantie ervaring die je niet snel zult vergeten.

Dag 8 – Maun

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de safari hoofdstad van Botswana en naar het vliegveld in Maun te rijden waar je de huurauto aflevert.

Accommodaties

 • Victoria Falls Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge
 • Planet Baobab
 • Thamalakane River Lodge

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode :

Laagseizoen

3.249

1 Juni t/m 30 Juni
1 November – 19 December

Midden

3.349

1 Juli t/m 31 Augustus 
20 t/m 31 December

Hoogseizoen

3.999

1 April t/m 30 Mei
1 September t/m 31 Oktober

Interessant?

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!