6-daagse safari rondreis naar de Victoria Falls

0
6 dagen
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar
Victoria watervallen
Hwange National Park

Wat ga je doen tijdens deze rondreis?

Tijdens deze 6-daagse safari rondreis ontdek je in korte tijd drie bijzondere hoogtepunten van Zimbabwe en Botswana. De reis start bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe, deze behoeven geen nadere introductie. De Zambezi rivier stort zich hier in een meer dan honderd meter diepe kloof. 

Volgende bijzondere lokatie is het Chobe National Park in Botswana bekend om de duizenden olifanten die je daar kunt zien. Tot slot bezoek je Hwange, één van de grootste wildparken in Zimbabwe.

Reis foto’s

Krijg een indruk van wat je tijdens deze safari gaat ontdekken!

Inbegrepen

  • 5 overnachtingen
  • 5 x ontbijt, 4 x lunch en 4 x diner
  • Bezoek aan de Victoria Falls
  • 4 safari activiteiten
  • Entreegelden nationale parken
  • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

Exclusief: Vliegtickets naar Botswana, SGR bijdrage €5,- p.p. en 
Calamiteitenfonds eenmalig €2,50

Minimale deelname is 2 personen, prijzen voor 1 persoon op aanvraag.

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1 – Victoria Falls – Zimbabwe

Reisafstand 20 km / 20 min 

Na aankomst op het vliegveld van Victoria Falls word je opgehaald door een transfer van het hotel. Na de lunch bezoek je de beroemde watervallen. Denk eraan een poncho, paraplu of regenjas mee te nemen. Je loopt in het park bij de watervallen langs een muur van neerstortend water waardoor het langs de randen van de kloof permanent lijkt te regenen. In het park vind je ook het enige stukje regenwoud in Zimbabwe.

Op de spoorbrug die Zimbabwe en Zambia met elkaar verbindt kun je bungeejumpen boven het kolkende water. In de late namiddag staat er een bootcruise op de Zambezi rivier op het programma waarbij je niet alleen geniet van de prachtige natuur, maar ook van een onvergetelijke Afrikaanse zonsondergang.

Je overnacht in het Ilala Lodge Hotel.

Dag 2 – Chobe National Park – Botswana

Reisafstand 150 km / 3 uur

De volgende ochtend na het ontbijt word je met een transfer naar het vliegveld gebracht om je auto op te halen. Je gaat de grens over naar Botswana voor een verblijf van 2 nachten in vijfsterren Camp Kuzuma in het Chobe National Park. Dit gedeelte van Botswana staat bekend om zijn uitbundige wildleven en gedurende de diverse safari’s zul je ogen en oren tekortkomen.

In de namiddag staat er meteen een safari activiteit op het programma, je kunt een game drive doen, maar denk ook eens aan een bushwalk, een wandel safari. Bij het kamp vind je een waterplaats waar olifanten graag komen drinken.

Dag 3 – Chobe National Park

Vandaag vroeg uit de veren voor de ochtend safari. Je gaat onder begeleiding van een kundige gids met een open 4×4 safari jeep op zoek naar de wilde dieren die in het park en in de rivier leven. Het kan bijna niet anders dan dat je olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen en zebra’s ziet, maar wie weet heb je geluk en zie je ook de koning van de jungle, de leeuw in levenden lijve.

Bij terugkomst wacht er in de lodge een heerlijk ontbijt op je. De rest van de dag is vrij besteedbaar om te genieten van deze heerlijke plek. In de namiddag staat er een bootcruise op het programma.

Dag 4 – Hwange National Park – Zimbabwe

Reisafstand 80 km / 1,5 uur

Na een uitgebreid ontbijt rijd je naar de grens met Zimbabwe, naar Hwange National Park, het grootste en meest diverse nationale park van Zimbabwe, bijna even groot als Zwitserland. Er zijn geen hekken, het wild migreert zoals het altijd heeft gedaan, op zoek naar water dat dankzij de door mensen aangelegde waterputten voldoende aanwezig is.

Vooral op de open vlaktes is het vele wild makkelijk te spotten. Je verblijft 2 nachten op basis van volpension in de eco-vriendelijke Nantwich Lodge.

Dag 5 – Hwange National Park

Vandaag is er ruimte om even bij te komen van alle nieuwe indrukken en de safari ervaringen te laten bezinken.

Dag 6 – Hwange National Park naar Victoria Falls

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om Nantwich Lodge vaarwel te zeggen. Je gaat terug met een transfer naar Victoria Falls alwaar deze rondtour eindigt.

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode :

Laagseizoen

2.549

1 April t/m 30 April

Midden

2.949

1 November – 31 Maart
1 Mei t/m 30 Juni

Hoogseizoen

3.249

1 Juli t/m 31 Oktober

Interessant?

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

De accommodaties tijdens deze rondreis

  • Ilala Lodge Hotel
  • Camp Kuzuma
  • Nantwich Lodge

Vliegtickets nodig?

Wij ontzorgen je natuurlijk graag volledig dus ook voor vliegtickets kun je bij ons terecht. Dit hoef je alleen maar aan te geven op het offerte formulier en wij nemen contact met je op om deze reis inclusief scherp geprijsde vliegtickets aan te bieden.