9-daagse safari rondreis Victoria Falls en Chobe

0
Prijs
€3,099
Prijs
€3,099
Opslaan in je verlanglijst

Een account is nodig om een tour aan je verlanglijst toe te kunnen voegen.

2016
9 dagen
Victoria watervallen
Johannesburg

Wat ga je doen tijdens deze rondreis?

In deze 9-daagse rondreis ontdek je de hoogtepunten van Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika. De reis start bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe, door de lokale bewoners “De rook die dondert” genoemd en één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Via het Chobe National Park in Botswana, bekend om de grote aantallen olifanten die er leven.

Vanuit Chobe rijd je in zuidelijke richting naar de Makgadikgadi zoutvlakten, waar zich jaarlijks de grote zebra migratie afspeelt, waarna je de grens met Zuid-Afrika oversteekt, naar Kololo Game Reserve voor je laatste safari’s.

Reis foto’s

Krijg een indruk van wat je tijdens deze safari allemaal gaat ontdekken!

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen
 • 8 x ontbijt, 2 x lunch en 6 x diner
 • Bezoek Victoria Falls
 • 4 safari activiteiten
 • 2 boot cruises
 • Transfer naar Victoria Falls
 • Transfer naar Chobe Safari Lodge
 • 7 dagen huurauto – 4X4 Toyota 2 zitter
 • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

Exclusief: Vliegtickets naar Botswana, SGR bijdrage €5,- p.p. en 
Calamiteitenfonds eenmalig €2,50

Minimale deelname is 2 personen, prijzen voor 1 persoon op aanvraag.

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1 – Victoria Falls – Zimbabwe

Bij aankomst op het vliegveld van Victoria Falls in Zimbabwe word je opgehaald door een transfer van het hotel. Na de lunch bezoek je de beroemde watervallen. Denk eraan een paraplu, poncho of regenjas mee te nemen tegen de wolken van waterdruppeltjes die opstijgen uit het neer donderende water. In de late namiddag staat er een prachtige bootcruise op de Zambezi rivier op het programma, met een onvergetelijke Afrikaanse zonsondergang. Misschien zie je olifanten aan de rivieroevers drinken en hoor je nijlpaarden knorren.

Je overnacht in de Victoria Falls Safari Lodge. Geef je ogen goed de kost, in dit bijzondere stadje kun je zomaar olifanten, wrattenzwijnen en apen op straat tegenkomen.

Dag 2 – Chobe National Park – Botswana

De volgende ochtend word je na het ontbijt met een transfer, verzorgd door het hotel, naar Botswana gebracht waar je 2 nachten verblijft in de Chobe Safari Lodge. In de ochtend word je opgehaald bij de receptie van de lodge en rijd je in een 4×4 safari jeep naar Chobe National Park voor een safari. Je zult ogen en oren tekortkomen tijdens deze safari expeditie.

Dit gedeelte van Botswana staat namelijk bekend om zijn uitbundige wildleven. Aan het eind van de middag maak je een bootcruise op de Chobe Rivier. Mochten er nog foto’s ontbreken van nijlpaarden in het water, krokodillen op de oever of olifanten die zichzelf trakteren op een koele douche, dan kun je die alsnog maken. Let ook op de prachtige watervogels die je ziet.

Dag 3 – Chobe National Park

Wederom vroeg uit de veren, want de meeste dieren tijdens de safari zie je bij zonsopkomst. Leeuwen die met elkaar spelen, buffels in een modderpoel, misschien een luipaard die zijn prooi de boom in sleept? Je wordt ook vandaag opgehaald en terug gebracht door een professionele 4×4 safari jeep.

Na het ontbijt heb je de rest van de dag om lekker te luieren. In de namiddag maak je weer een bootcruise.

Dag 4 – Nata

Na een uitgebreid ontbijt bij de Chobe Safari Lodge brengt een transfer je naar Kasane waar de huurauto op je wacht. Vanaf Kasane rijd je zelf verder richting Zuid-Afrika, met als eerste stop Nata. Het kleine dorpje Nata, 180 kilometer ten noorden van Francistown, is een populaire tussenstop tussen Maun en Kasane langs een weg die bekend staat als de “game drive highway”, omdat je onderweg zeker de kans hebt een glimp op te vangen van wilde dieren.

Het unieke landschap rondom Nata bestaat uit wit zand, hoge termietenheuvels en palmbomen. Nata is een uitstekende uitvalsbasis om het oostelijke deel van de spectaculaire Makgadikgadi Pans te verkennen, een van de grootste zoutvlaktes van de wereld. Na de regens kleuren de vlaktes groen en vind je er de grootste zebramigratie van Afrika. In het spoor van deze dieren volgen de roofdieren zoals leeuwen en hyena’s om een prooi te bemachtigen.

Je overnacht in de Nata Lodge, op de grens van de Makgadikgadi zoutvlakten. De Boteti rivier en de zoutpannen zijn unieke locaties in Botswana, waar je zeker een safari met gids moet boeken om meer te weten te komen over dit bijzondere gebied.

Dag 5 – Nata

Het Nata Bird Sanctuary is een populaire stop en een hoogtepunt voor fanatieke vogelaars. Er bevinden zich in dit natuurgebied meer dan 165 verschillende vogelsoorten. Het is een belangrijke broedplaats voor ondermeer flamingo’s en pelikanen die je hier in grote aantallen kunt zien.

Dag 6 – Palapye

Er staat vandaag een behoorlijke autorit van zeker 350 kilometer op het programma. Palapye is de laatste tussenstop in Botswana voor je morgen de grens met Zuid-Afrika oversteekt.

Je verblijft in het Cresta Botsalo Hotel.

Dag 7 – Kololo Game Reserve – Zuid-Afrika

Vandaag passeer je de grens tussen Botswana en Zuid-Afrika en verblijf je 2 nachten in het Kololo Game Reserve in de Waterberg regio in de provincie Limpopo. In dit prachtige wildreservaat kun je mountainbiken en hiken tussen ongevaarlijk wild, de Big Five vind je in het aangrenzende Welgevonden Game Reserve.

Tijdens je 2-daagse verblijf staat er iedere dag een game drive op het programma. Je kunt je safari naar eigen voorkeur inplannen.

Dag 8 – Kololo Game Reserve

Je verblijft in het Kololo Game Reserve in ruime chalets waar vooral Nyala’s rondscharrelen. Je kiest vandaag voor een ochtend safari of voor een safari aan het eind van de middag. In de tussentijd kun je lopend of op de mountainbike het gebied verkennen. Je kan ook een lekkere duik in het zwembad nemen, het is tenslotte vakantie.

Dag 9 – Johannesburg – Zuid-Afrika

De laatste dag van deze mooie rondreis. Je verlaat Kololo Game Reserve en gaat op weg naar de luchthaven van Johannesburg, waar je de huurauto inlevert. Deze enerverende safari is ten einde gekomen. 

Interessant?

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Accommodaties

 • Victoria Falls Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge
 • Nata Lodge
 • Cresta Botsalo Hotel
 • Kololo Game Reserve

Vliegtickets nodig?

Indien je nog geen vliegtickets hebt kun je deze zelf boeken via bijvoorbeeld Skyscanner. Wij kunnen jou natuurlijk assisteren hierbij indien gewenst.