Okavango Delta

Informatie over de Okavango Delta

De Okavango delta toont het mooiste van Afrika: magistrale natuur en een grandioos dierenrijk. De delta vindt zijn oorsprong in Angola en mondt uit in de droge Kalahari woestijn van Botswana. Het is een netwerk van rivierstroompjes en lagunes. De vorm van de delta verandert constant en het water stroomt heel traag. 

De bevolking van de Okavango Delta

De volkeren van de Okavango Delta bestaan ​​uit vijf etnische groepen, elk met hun eigen etnische identiteit en taal.

Het zijn Hambukushu, Dceriku, Wayeyi, Bugakhwe en //anikhwe (ook wel genaamd de rivier bosjesman of de moeras bosjesman).

De Hambukushu, Dceriku en Wayeyi houden zich van oudsher bezig met gemengde economieën van landbouw, vissen, jagen, het verzamelen van wild plantaardig voedsel en veeteelt.

Hoe lang moet ik naar de delta gaan?


Er zijn diverse mogelijkheden om de Okavango delta te bezoeken. Je kunt lopend een dagtrip maken door het gebied met een gids. Je kan ook een korte vlucht maken van enkele uren over het gebied. 

Het leukst is om hier twee tot drie dagen te blijven, zodat je kunt overnachten in het gebied. Als je besluit om meerdere dagen te blijven, kampeer je op een van de kleine eilandjes van de delta.

Op deze eilandjes heb je geen elektriciteit en ook geen elektriciteit. ’s Nachts is het verplicht om een kampvuur aan te houden zodat je wilde dieren op veilige afstand blijven. 

Enthousiast geraakt? Hier een  overzicht van ons rondreizen aanbod naar Botswana.

Fauna & Flora in de Okavango Delta

De Okavango Delta is de thuisbasis van 1068 planten die behoren tot 134 families en 530 geslachten.

De Papyrus cyperus rietbedden groeien het beste in langzaam stromende wateren van gemiddelde diepte en zijn aanwezig aan de waterkant. 

Op de eilanden en de randen van het vasteland boven de overstroomde graslanden komen verschillende planten voor.

De Okavango-delta is zowel een permanent als seizoensgebonden huis voor een grote aantal dieren in het wild, wat nu een populaire toeristische attractie is.

Alle vijf grote wilddieren: de leeuw, luipaard, Afrikaanse buffel, Afrikaanse bosolifant en neushoorn (zowel zwarte neushoorn als witte neushoorn) zijn aanwezig. Dit wordt ook wel de “Big Five” genoemd.

Tip : Lees hier ons interessante blog over de Big Five en waar je deze het beste kan spotten in Afrika.

Vraag nu jouw reisvoorstel aan!

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Interessante info over de Okavango Delta

Het klimaat in de Okavango Delta

In het droge seizoen staat het water op zijn hoogste punt, terwijl het tijdens het regenseizoen nog wacht op aanvoer van vers water. Indien je tijdens je  Botswana reis de Okavango Delta wilt bezoeken, reist je het best in het droge seizoen tussen april en oktober. 

In dit droge seizoen is de Okavango delta een broeierige smeltkroes van wildleven doordat het gebied is bezaaid met voedzame planten. Over de savannes rennen koedoes, zebra’s en gnoes, maar ook giraffes, en impala’s. Met als gevolg dat je er ook leeuwen, jachtluipaarden, hyena’s en wilde honden zult zien die hun prooi in de gaten houden.

Mokoro

De Mokoro is een veelvoorkomend type kano dat wordt gebruikt om te bewegen in de ondiepe wateren van de Okavango Delta. Roeiers staan ​​in het achterschip en duwen met een paal.

Traditioneel worden Mokoro’s uitgegraven uit stammen van een grote rechte boom, zoals ebbenhout. Voor natuurbehoud zijn ze nu meer gemaakt van glasvezel. Een Mokoro-rit in de Delta is een absolute “must-do”-activiteit, zelfs als het op het eerste gezicht angstaanjagend lijkt.

De Mokoro maakt amper geluid en daardoor kan je op een ontspannen manier heel dicht bij dieren in het wild komen. Alle gidsen leren op zeer jonge leeftijd om te gaan met een Mokoro, al vanaf zeven jaar oud, waardoor ze tegen de tijd dat ze volwassen experts zijn.

Onze meest recente Botswana blogposts

Wil jij meer inspiratie opdoen over onze reizen naar Botswana? lees dan snel verder in onze blogs

Wanneer op vakantie naar Botswana? In dit blog […]
Op safari in Botswana Botswana is een land […]
Kamperen in Botswana Wie naar Botswana reist is […]
LOKAAL GEREGELD, VOOR JOU

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

Al onze reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & CALAMITEITEN FONDS

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het  Stichting Garantiefonds Reizen.

Een greep uit ons aanbod rondreizen