Rondreis Zuid-Afrika: Big five maar dan anders

0
Prijs
Van€2,499€2,299
Prijs
Van€2,499€2,299
Opslaan in je verlanglijst

Een account is nodig om een tour aan je verlanglijst toe te kunnen voegen.

4006
19 dagen
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar
Johannesburg
Johannesburg

Wat ga je doen tijdens deze reis?

Het begin van deze reis staat volledig in het teken van de Big Five. Je rondreis begint in het bruisende Johannesburg en daarna breng je 6 dagen door bij 3 verschillende lodges in de Waterberg en Marakele National Park. Bij deze accommodaties maak je verschillende tochten om natuurlijk de Big Five te spotten! Ook bezoek je het drie landen punt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Hier kun je genieten van het prachtig uitzicht over de rivieren en de achterliggende landen. De dieren kunnen vrij bewegen door de 3 landen. Misschien zie je zo maar een kudde olifanten langs de oever van de rivier staan!

Hierna maak je in 2 dagen kennis met de rijke Venda cultuur en breng je een bezoek aan Lake Fundudzi, reis je verder naar Tzaneen en zie je het landschap veranderen naar bergen begroeid met dikke bossen. Je kunt hier heerlijk wandelen en mountain biken.

Ook de Panorama route ontbreekt niet in deze reis. Zo breng je natuurlijk een bezoek aan God’s Window en de drie Rondavels. Je brengt ook een door in het prachtige Graskop. Een dag ontspannen langs het zwembad ontbreekt ook niet in deze reis. We sluiten af met een bezoek aan Dinokeng. Dit natuurreservaat ligt op slechts één uur rijden van Johannesburg en is het centrum van de Big Five.

Reis foto’s van de big five

Krijg een goede indruk van wat je tijdens deze rondreis allemaal gaat ontdekken!

Inbegrepen bij deze reis de Big Five maar dan anders

 • Meet & greet op de luchthaven van Johannesburg
 • 16 x overnachtingen in goede middenklasse hotels, lodges en campsites
 • 12 x ontbijt, 4 x lunch en 6 x diner
 • 4 overnachtingen op basis van self-catering
 • 8 game drives
 • Autohuur voor 17 dagen, Toyota Starlet of gelijkwaardig
 • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving over “de Big Five maar dan anders”
 • Ondersteuning van je eigen Afrika Reisopmaat medewerker in Kaapstad

Exclusief: Vliegtickets naar Zuid-Afrika, SGR bijdrage €5,- p.p. en
het Calamiteitenfonds eenmalig €2,50

Dag tot dag programma de big five maar dan anders

Bekijk hieronder deze reis van dag tot dag zodat je een goede indruk krijgt of dit jouw ideale rondreis is!

Dag 1 – Vertrek Amsterdam

In de loop van de avond vertrek voor de vlucht naar Johannesburg. 

Dag 2 – Aankomst Johannesburg

Reisafstand +/- 50 km, 0,30 min.

Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg staat één van onze medewerkers klaar om je welkom te heten in Zuid-Afrika. Hij zal jullie helpen met het ophalen van de auto en zal samen met jullie de routebeschrijving doornemen.

Tevens zal hij jullie interessante tips & trucs meegeven voor onderweg. Afhankelijk van je aankomsttijd is er misschien nog wel genoeg tijd voor een Soweto tour of één van de vele andere excursies die mogelijk zijn in en om Johannesburg.

Dag 3 & 4 – De Bojanal Regio

Reisafstand +/- 200 km, 2,5 uur

Na het ontbijt verlaat je Johannesburg en gaat de reis echt beginnen. Het eerste natuurreservaat wat je zult bezoeken tijdens deze reis is de Waterberg. Bij jouw lodge zijn er diverse mogelijkheden wat betreft activiteiten. Zo kun je een paardrijsafari doen of een wandeling door de jungle. Ook kun je meer leren over de sterrenhemel tijdens de “Guided Star Gazing” avonden die gehouden worden op dinsdagen en donderdagen.

Tevens kun je deel nemen aan één van de vele activiteiten bij Mabula lodge dat op 20 minuten rijden ligt. De volgende dag begint je dag vroeg want er staat een sunrise game drive op het programma. Zorg dat je je fotocamera en verrekijker bij je hebt, want de Big five loopt rond in dit natuurreservaat. De kans is groot dat je vandaag een aantal bijzondere dieren tegenkomt.

De gids zal interessante wetenswaardigheden met je delen. Zo kan hij je leren hoe je aan de uitwerpselen kunt zien van welk dier het is. Bij terugkomst staat het ontbijt klaar. Aan het eind van de dag heb je tijdens de zonsondergang nog een game drive. De tussenliggende tijd van de dag kun je vrij besteden om de mooie omgeving te ontdekken!

Dag 5 & 6 – Marakele National Park

Reisafstand +/- 110 km, 2 uur

Na het ontbijt verlaat je de Waterberg en rij je richting Marakele National Park. Doe onderweg inkopen want de komende 2 dagen verblijf je op basis van self-catering. Dit park staat bekent om de vogels en het wild wat er leeft. Zo kun je hier o.a. de zeldzame neushoorns, de afrikaanse olifant, wilde honden en de oeroude Cycad plant zien.

De volgende dag begint met een game drive bij zonsopkomst. Buiten de activiteiten die er geadviseerd worden, zou je vandaag ook de bergpas op kunnen rijden. Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden. Bovenop deze bergpas heb je een prachtig uitzicht over het park ook kun je bij het uitzichtpunt een kolonie van roofvogels bewonderen.

Je sluit de dag af met een Bush walk bij zonsondergang, hou je camera in de aanslag om alle mooie plaatjes vast te leggen!

Dag 7 & 8 – The Waterberg Biosphere

Reisafstand +/- 100 km, 1,5 uur

Vandaag keer je terug naar de Waterberg. De Waterberg staat bekent als één van de meest vogelrijke gebieden in Afrika. Er zijn meer dan 400 soorten geteld die hier voorkomen. Zorg dat je de verrekijker mee hebt, het is zeer de moeite waard! Vandaag kun je vrij besteden.

Rondom de lodge zijn vele kilometers wandelroutes uitgezet, afhankelijk van je conditie kun je diverse routes lopen. Het wandelen kun je ook combineren met een cursus zoals Basic Wildlife of een cursus fotografie. Heerlijk ontspannen is natuurlijk een mogelijkheid.

Dag 9 & 10 – Mapungubwe

Reisafstand +/- 350 km, 4 uur

Vanmorgen laat je Waterberg achter je en rij je naar Mapungubwe National Park. Dit park ligt tegen de grens van Botswana en het wild wat er leeft beweegt vrij tussen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Het is een uitgestrekt, Savanne landschap. In dit park kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Limpopo rivier en de Shashe rivier, die hier samenkomen. Dit park is ook een World Heritage Site. Het was het thuis van het ‘Kingdom of Mapungubwe’.

Mapungubwe betekent ‘heuvel van de jackhals’. Ruim 1000 jaar geleden was dit gebied het thuis van het grootste en bekendste koninkrijk op het Afrikaanse continent. Deze beschaving dreef handel in goud en ivoor met China, India en Egypte tussen 1200- 1300 AD. In de jaren 30 is hier de gouden neushoorn gevonden. Tijdens je verblijf in dit park kun je veel meer leren over dit koninkrijk. Je hebt de volgende dag voldoende tijd om dit prachtige park te verkennen. Begin de dag vroeg en rij naar het uitkijkpunt waar de beide rivieren samenkomen.

Terwijl de zon opkomt geniet je van het prachtige uitzicht. Spot een kudde olifanten langs de rivier. Doe later vandaag de Heritage tour en leer meer over de geschiedenis van de gouden neushoorn en het verloren koninkrijk. Je sluit de dag af met een game drive bij zonsondergang.

Dag 11 & 12 – Soutpansberg Mountain Range

Reisafstand +/- 170 km, 2 uur

Vandaag verlaat je Mapungubwe en ga je kennis maken met de Venda cultuur. Het Soutpansgebergte is het thuis van de Venda cultuur sinds de 19e eeuw. Bij de accommodatie zijn er diverse mogelijkheden tot excursies. Indien je graag de nacht wil doorbrengen onder de sterren kan dat in natuurgebied ‘The Morning Sun’.

Optioneel: verruil dit verblijf voor een Community Experience waarbij je gedurende 2 dagen verblijft bij een plaatselijke Venda familie. Je leert hier koken, jagen en maakt kennis met de traditionele rituelen van de Venda zoals zang en dans.

Venda Land Cultural Tour (volledige dag inclusief lunch)
Een bezoek aan Venda Land is a een onvergetelijke ervaring en is inclusief een bezoek aan een aantal attracties in het gebied en je wordt begeleid door een professionele Venda gids.

De tour is inclusief: 

De Dzata Ruins en Museum – ervaar de trotse en kleurrijke geschiedenis van deze stam en hun legendes.
Venda dorp – krijg inzicht in de cultuur en manier van leven van de Venda mensen.
Thate Vondo bos – een heilig bos met oeroude bomen.
Tshatshingo Potholes – bezoek de prachtige watervallen en kijk hoe de Motale Rivier in een pothole veranderd en hoe deze vervolgens in de verte weer verschijnt.

Geniet van de prachtige schoonheid van het Venda land en de Soutpansberg Mountains.

Dag 13 – Tzaneen

Reisafstand +/- 150 km, 2 uur

Vandaag rij je naar Tzaneen. Je zult het landschap zien veranderen naar uitgestrekte bossen. De Magoebaskloof Canopy Tour neemt je op een reis door een natuur die tot voor kort ontoegankelijk was, terwijl jij van platform naar platform gaat door een inheems bos en oeroude bergen, kijkend over de spectaculaire Groot Letaba River Gorge.

Deze tour is inclusief diverse uitkijkpunten met zicht op 3 gigantische watervallen, elke waterval is minimaal 20 meter hoog. Relax en geniet van de schoonheid van de natuur terwijl de gidsen interessante feiten over flora, fauna en ecologie van de omgeving aan je vertellen.

De Letaba River Gorge is het thuis van een grootte verzameling van planten, dieren en vogels. Het assortiment van kleurvolle wilde bloemen en orchideeën hangend over de rotsen leveren mooie plaatjes op, vergeet niet om een oog open te houden voor de Giant Kingfisher die zich met regelmaat in de rivier laat zien.

Dag 14 – Panorama route

Reisafstand +/- 200 km, 2,5 uur

Vandaag rij je via de Panorama route naar Graskop. De highlights van de Panaroma-route & Pilgrim’s Rest: De drie Rondawels: Dit zijn 3 grote rotsformaties die omhoogkomen vanuit de wand van de canyon. Het woord ‘rondawel ’is een Afrikaans woord voor een ronde hut met een rieten dak.

Bourke’s Luck Potholes: Een wandeling van 700 meter van de parkeerplaats naar de plek waar de Blyde en Treur rivieren samenkomen. Deze ronde gaten in de rivierbedding zijn ontstaan door miljoenen jaren van erosie.

Lisbon Waterval: Met zijn 92 meter is de Lissabon Waterval de hoogste in de omgeving.
Berlin Waterval:
 Het is maar een korte wandeling van de parkeerplaats naar het uitzichtpunt. De waterval stort 80 meter omlaag.

Wonder View: Met 1,730m is dit het hoogste uitzichtpunt van de Panorama route dat vrij toegankelijk is.
God’s Window:
 Vanaf de parkeerplaats loopt een steil pad langs de rand van de klif naar enkele prachtige uitzichtpunten. Voor de mooiste plek moet je verder de heuvel oplopen naar het regenwoud. Vanaf hier (1.829m) heb je een prachtig uitzicht over het subtropische Lowveld.

Pinnacle Rock: Pinnacle Rock is een alleenstaande hoge rots die 30 meter boven het ravijn en het woud uitsteekt. 
Pilgrim’s Rest
: Pilgrim’s Rest is een oud goudzoekersstadje; een levend openluchtmuseum. Het geeft een goede kijk op het leven tijdens de gold rush. Trek voor een bezoek hieraan minimaal een uur uit.

Dag 15 – Mpumalanga

Reisafstand +/- 225 km, 3 uur

Het resort waar je vandaag zult aankomen ligt aan de Olifantsrivier en zoals de naam al zegt de Loskopdam. Je kunt hier heerlijk genieten van het zwembad. Ontspan met een goed boek en geniet ’s avonds van een diner met een glaasje Zuid Afrikaanse wijn.

Dag 16 & 17 – Dinokeng Game Reserve

Reisafstand +/- 150 km, 2,5 uur

Je sluit je reis af met 2 nachten bij Dinokeng Game Reserve. Dit natuurreservaat is het centrum van de Big Five en ligt op slechts 1 uur rijden van de luchthaven van Johannesburg. Begin je ochtend rustig met een kop koffie gevolgd door een game drive. De rest van deze dag kun je vrij besteden.

Zo kun je een bezoek brengen aan het nabij gelegen dorp. Informeer bij de lodge naar de mogelijkheden voor een rondleiding met gids.

Dag 18 – Naar de luchthaven van Johannesburg

Na een laatste dag in Zuid-Afrika waar je misschien nog in de ochtend een laatste game drive kan doen, vertrek je in de begin van de avond naar de luchthaven van Johannesburg voor de terugreis naar Nederland. 

Dag 19 – Aankomst Amsterdam

In de loop van de ochtend aankomst op de luchthaven van Schiphol. De enerverende rondreis “de Big Five maar dan anders” is ten einde gekomen. 

Welke plaatsen worden bezocht?

 • Johannesburg
 • The Waterberg Biosphere
 • Marakele National Park
 • Mapungubwe
 • Soutpansberg
 • Tzaneen
 • Panorama route
 • Mpumalanga
 • Dinokeng Game reserve

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode:

Tussenseizoen

2.299

1 November t/m 31 Oktober

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Indien je nog geen vliegtickets hebt kun je deze zelf boeken via bijvoorbeeld Skyscanner. Wij kunnen jou natuurlijk assisteren hierbij indien gewenst.

4 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!