De culinaire West-Kaap

0
3 dagen
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar
Paternoster
Paternoster

Wat ga je doen tijdens deze culinaire tour ?

Het beste restaurant ter wereld in 2019 is gelegen aan de culinaire West-Kaap van Zuid Afrika. Het restaurant bevindt zich in Paternoster, een klein vissersdorp aan de westkust van Zuid Afrika op 2 uur rijden van Kaapstad.

Paternoster staat bekend om zijn witte huizen aan het strand. Dit idyllische plaatsje is enorm in trek bij de bewoners van Kaapstad, de “Capetonians”. Om de hectiek en drukte van Kaapstad te ontvluchten boekt men een weekendje Paternoster waar men helemaal tot rust kan komen.

Je kan hier lange wandelingen langs de uitgestrekte kustlijn maken. Direct aan het strand is hier werelds beste restaurant  Wolfgat gevestigd. Het merendeel van de gerechten op de kaart wordt gemaakt en bereidt met lokale Zuid Afrikaanse ingrediënten.

Uiteraard dient het verblijf in Paternoster ook in het teken te staan van lekker eten en drinken en laten wij nou precies weten waar je daarvoor moet zijn. Ah! Guesthouse is een kleine accommodatie met 5 kamers met uitzicht op zee.

Reis foto’s

Krijg een visuele indruk van wat je tijdens deze rondreis allemaal gaat ontdekken!

Inbegrepen bij deze reis

  • 2 overnachtingen in het Ah! Guesthouse
  • 2 x ontbijt

Exclusief: Autohuur, diner bij Wolfgat en uitgaven van persoonlijke aard

Dag tot dag programma “De culinaire West-Kaap”

Bekijk hieronder deze reis van dag tot dag zodat je een goede indruk krijgt of dit jouw ideale rondreis is!

Dag 1 – Kaapstad naar Paternoster

Reisafstand van dag 1 de culinaire West-Kaap+/- 120 km, 2 uur

Je rijdt vanuit Kaapstad via de West Coast Route R27 richting Paternoster. Onderweg kan je diverse leuke stops maken bij o.a. Melkbosstrand, Langebaan en West Coast National Park. Tegen het eind van de middag kom je aan in Paternoster.

Het kleinschalige guesthouse ligt op 50 meter afstand van het strand. Op het einde van de dag kan je genieten van een prachtige zonsondergang op het strand. S’avonds wordt een bezoek gebracht aan restaurant Wolfgat voor een “Once in a life time” culinaire ervaring !

Dag 2 – Paternoster

Voor de eigenaar is koken een uit de hand gelopen hobby en hij zal jullie gedurende 2 dagen voorzien van een magisch 3-gangen ontbijt. Het ontbijt wordt bereidt in een open plan keuken met grote ontbijt / dinertafel waar gezamenlijk het ontbijt zal worden genuttigd. De eerste kennismakingen worden gedaan en al snel volgen levensverhalen en worden reisverhalen en aanbevelingen gedaan waar heen te gaan.

De hele dag is ter eigen invulling, maak een lange strandwandeling langs de kustlijn en zie hoe de vissers de boten binnenhalen op het droge en de vangst beoordelen. Een bezoek aan het Cape Columbine Nature Reserve is ook de moeite waard.

Het is wederom een gezellig samenzijn aan de grote keukentafel waar de wijn rijkelijk vloeit en de gasten van Ah! Guesthouse al snel vrienden worden. Onderwijl bereidt de eigenaar het voorgerecht en hoofdgerecht en dessert klaar. Bereidt je voor op een 5 uur durend diner vol verhalen met culinaire hoogstandjes, een diner waarvan je hoopte dat het net iets langer zou duren.

Dag 3 – Paternoster naar Kaapstad

Reisafstand +/- 120 km, 2 uur

Na een heerlijke nachtrust en een heerlijk uitgebreid 3 gangen ontbijt is het tijd om de gastheer en gastvrouw vaarwel te zeggen. Telefoonnummers met de andere gasten worden uitgewisseld. Dan is het tijd om met een volle buik en 3 dagen vol culinaire hoogstandjes terug richting Kaapstad te rijden. De 3 daagse trip de culinaire West-Kaap is ten einde gekomen. 

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Indien je nog geen vliegtickets hebt kun je deze zelf boeken via bijvoorbeeld Skyscanner. Wij kunnen jou natuurlijk assisteren hierbij indien gewenst.

6 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!