De hoogtepunten van Swaziland

0
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar

Wat ga je doen tijdens deze reis?

In het oosten van Zuid-Afrika, grenzend aan Mozambique, vind je het kleine staatje Swaziland. Sinds 2018 omgedoopt naar Eswatini. Met een eigen koning, parlement en een eigen valuta is dit dit land helemaal zelfstandig. Een extra stempel in je paspoort en de unieke omgeving in Hlane Royal National Park en de wandel- en fiets safaris in Mlilwane Wildlife Sanctuary zijn een absolute must see.

Tijdens deze 4 daagse self drive rondreis ga je langs de hoogtepunten van dit bijzondere koninkrijk. Meer interessante informatie over Swaziland lees je op de pagina ‘ Algemene informatie over Swaziland‘.

Reis foto’s

Krijg een goede indruk van wat je tijdens deze 4 daagse rondreis allemaal gaat ontdekken!

Inbegrepen bij deze reis door Swaziland

  • 3 x overnachtingen
  • 1 x entree geld Mlilwana Wildlife Sanctuary
  • 2 x entree geld Hlane Royal National Park
  • Wandeltocht onder begeleiding door Eswatini dorpje
  • 3 x ontbijt

Exclusief: Autohuur en uitgaven van persoonlijke aard.

Inbegrepen bij deze reis door Swaziland

Bekijk hieronder deze reis van dag tot dag zodat je een goede indruk krijgt of dit jouw ideale rondreis is!

Dag 1 – Eswatini

Je komt Eswatini binnen rijden via Jeppe’s Reef Border en vervolgt de weg naar de eerste accomodatie in Swaziland te weten Mlilwane Wildlife Sanctuary. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Door het ontbreken van gevaarlijke dieren kun je een wandel of fiets safari ondernemen als dan niet onder begeleiding. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid voor een Jeep safari tesamen met een ranger. 

Dag 2 – Eswatini

Na een goed stevig ontbijt bij Malandela’s Guesthouse trekken we de wandelschoenen aan voor een mooie tocht door één van de oudste en beroemdste dorpen in Eswatini. Je begint met een inleiding tot de Swazi geschiedenis in het Nationaal Museum en passeert de koninklijke residentie van de koning. Je ziet het dagelijks leven van de Swazi burgers en kleinschalige unieke bedrijven. De hele dag wordt je begeleid door een ervaren lokale gids. De wandeltocht wordt afgesloten met een traditionele Swazi Braai op de markt. 

In de middag bestaat eventueel de mogelijkheid om nogmaals naar Mlilwane te gaan of gewoon lekker tijd voor jezelf aan het zwembad bij de Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Dag 3 – Hlane Royal National Park

Vanuit Mlilwane vervolgen we de rondreis door Eswatini naar Hlane Royal National Park, waar je zult verblijven in het Hlane Royal National Park Ndlovu Camp. Let op het park heeft geen elektriciteit. Je accommodatie wordt verlicht door olielampen.

Hlane Royal National Park heeft de grootste kuddes wild van het koninkrijk Eswatini. In het park staan diverse routes aangegeven die je zelf kunt rijden, maar je kunt natuurlijk ook een game drive met een ragner bij zonsopkomst of zonsondergang boeken.

Dag 4 – Hlane Royal National Park

Vandaag vroeg uit de veren want er staat een ochtend game drive op het programma. Bij terugkomst staat er een heerlijk ontbijt te wachten waarna het tijd is om Hlane Royal National Park vaarwel te zeggen en de rondreis te vervolgen door Swaziland naar Golela Border Post alwaar je de grens passeert en terugkeert in Zuid Afrika.

Welke plaatsen worden er bezocht in Swaziland?

  • Mlilwane
  • Hlane Royal National Park

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode:

Laagseizoen

375

1 April t/m 31 Oktober

Hoogseizoen

399

1 November t/m 31 Maart

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Wij ontzorgen je natuurlijk graag volledig dus ook voor vliegtickets kun je bij ons terecht. Dit hoef je alleen maar aan te geven op het offerte formulier en wij nemen contact met je op om deze reis inclusief scherp geprijsde vliegtickets aan te bieden.

10 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!