Drakensbergen, hotels en omgeving

0
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar

Wat kun je ontdekken in de Drakensbergen ?

In de Drakensbergen liggen verschillende nationale parken met hoge bergpieken, groene valleien en veel watervallen. Je kunt je voorstellen hoe fotogeniek de omgeving is!

Door de  Drakensbergen lopen wandelroutes van verschillende afstanden. Zo is er voor iedereen een geschikte wandeling te maken. De rotswand die het Amfitheater wordt genoemd is absoluut een bezoek waard. Stel je voor, een klif van 5 kilometer lang met pieken tot wel 1220 meter hoog, dat is een adembenemend gezicht.

Je vindt in de Drakensbergen ook grotten met eeuwenoude rotstekeningen. De tekeningen werden gemaakt door de San bevolking. Niemand weet precies hoe oud de tekeningen zijn maar men zegt dat de San hier 40.000 jaar geleden al leefden. Heel bijzonder!

Foto’s van de omgeving

Krijg een visuele indruk van wat hier allemaal te zien is!

Bezienswaardigheden in de Drakensbergen

  • Amphitheater
  • Giant’s Castle
  • Cathedral Peak en Cathedral Valley
  • Watervallen
  • Rotstekeningen van de San
  • Downhill in de Drakensbergen

Accommodaties

We hebben natuurlijk veel meer toffe accommodaties maar hieronder 3 van onze favoriete hotels in de Drakensbergen ter inspiratie om jou een idee te geven van wat wij jou te bieden hebben bij onze rondreizen.

Acorn Cottages

De cottages bieden het beste van twee werelden. Aan de ene kant vind je hier rust en ruimte en aan de andere kant zijn alle wandelroutes, activiteiten en restaurants vlakbij. 

Je verblijft in een knusse cottage of eigen kamer met open haard en braai. Het zwembad tussen de rotsen zorgt in de Afrikaanse zomer voor verkoeling.

Op het terrein maak je een korte wandeling naar de rivier of je pakt de auto naar de nabijgelegen activiteiten. Je geniet hier optimaal van het landelijke leven!

Giant’s Castle Resort

De accommodatie en de omliggende bergen zijn vernoemd naar de bergtoppen die lijken op een slapende reus. Het thema van dit resort zijn de wilde bloemen die je overal kunt tegenkomen. 

Het is een heerlijk rustig hotel wat perfect past in de omgeving. Alle chalets hebben een patio, een open haard, een keukentje en een braai. Een fantastisch hotel om van de omgeving te genieten.

Champagne Castle Hotel

Dit is een bijzonder hotel aan de voet van de Drakensbergen. Het uitzicht op de bergtoppen is in één woord geweldig.

Vanaf het hotel maak je korte of lange wandelingen of je kiest uit een van de andere activiteiten zoals vissen en golfen.

Op je kamer kun je koffie of thee zetten en er ligt een extra set warme dekens voor de winter. In de Afrikaanse zomer neem je een verkoelende duik in het zwembad.

Hotel prijzen vanaf

Prijs per persoon per nacht op basis van 2 personen in het laagseizoen (mei t/m augustus)

Gewoon goed

Acorn Cottages
35

Standaard kamer

Inclusief ontbijt

Standaard

Giant’s Castle Resort
42

Chalet met 2 bedden

Inclusief ontbijt

Luxe

Champagne Castle Hotel
68

Standaard kamer

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

6 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!