Makushu Homestay

0
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar

Wat ga je doen tijdens het verblijf ? 

Altijd al het echte lokale Zuid-Afrikaanse willen ervaren ? Dat kan nu bij Makushu Homestay.

“Je zal twee nachten verblijven in het Venda dorp Makushu, gelegen in de Limpopo provincie. Het gebied is prachtig en nog redelijk onontdekt door toeristen. In Makushu ben je geen toeschouwer of toerist maar wordt je onderdeel van de gemeenschap.”

Je wordt welkom geheten in het huis van jouw gastfamilie en zij zullen jou de lokale gebruiken en tradities leren. Dit is een unieke ervaring voor zowel jou als bezoeker als de lokale gemeenschap. In Makushu ben je geen toeschouwer of toerist maar wordt je onderdeel van de gemeenschap.

Reis foto’s

Krijg een visuele indruk van wat je tijdens deze tour allemaal gaat ontdekken!

Inbegrepen bij deze reis

  • 2 overnachtingen bij de lokale bevolking
  • Volpension (ontbijt, lunch en diner)
  • Het dorp ontdekken met “storytelling” en dansen

Tip : Lees hier het interessante blog “ Bezoek aan het prachtige Limpopo

Dag tot dag programma 

Bekijk hieronder deze reis van dag tot dag zodat je een goede indruk krijgt of dit jouw ideale rondreis is!

Dag 1 – Makushu Homestay

Op de dag van aankomst check je in bij het gastgezin en zal je traditioneel dineren terwijl er verhalen worden verteld. Je verblijft in een privé kamer in het huis van jouw gastgezin.

Het is belangrijk om te weten dat er geen badkamer aanwezig is! Je zal je dus moeten wassen in een teil en het toilet is niets meer dan een gat in de grond. Even helemaal terug naar de basis. Een mooiere manier om het leven in de lokale gemeenschappen te ervaren is er niet.

En na 2 nachten leven op redelijk primitieve wijze waardeer je de luxe van de rest van jouw reis des te meer! TAHS-SA (Traditional African HomeStays South Africa) is een organisatie die toerisme in de lokale gemeenschappen promoot.

Dag 2 – Makushu Homestay

Vandaag dag zul je meer leren over de lokale Venda cultuur. Je maakt een wandeling in het gebied waarbij je meer mensen zult ontmoeten uit het dorp. Ook kun je zien hoe de lokale kunst wordt gemaakt.

Je luncht en dineert met de familie, onder het genot van een lokaal biertje, en ’s avonds kun je sterren kijken met de lokale astronoom Abel die je er ook alles over kan vertellen.

Dag 3 – Einde Makushu Homestay

Na een lokaal ontbijt speciaal voor jou klaargemaakt is het tijd om afscheid te nemen van de dorpelingen en helaas weer terug te keren naar de “normale westerse wereld. 

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Indien je nog geen vliegtickets hebt kun je deze zelf boeken via bijvoorbeeld Skyscanner. Wij kunnen jou natuurlijk assisteren hierbij indien gewenst.

2 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!