Nationaal Park Kruger, hotels en omgeving

0
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar

Wat kun je ontdekken in het Kruger Park ?

Als je aan Zuid-Afrika denkt dan komt al snel het Nationaal Park Kruger naar boven. Het is vernoemd naar Paul Kruger, de vroegere president. Begin 1890 sprak hij zijn zorgen uit over het behoud van de natuur en de wilde dieren. In die tijd was de jacht belangrijker dan natuurbescherming. Toch heeft Kruger het voor elkaar gekregen om van het gebied een nationaal park te maken. In de 20ste eeuw is dit gebied nog groter geworden. Nu is het Krugerpark het meest uitgestrekte wildpark in Zuid-Afrika en je vindt nergens zoveel verschillende wilde dieren. De big five zijn hier met wat geluk te zien. Naast de big five leven hier ook giraffen, zebra’s, antilopen, veel soorten vogels, insecten en natuurlijk apen. De wegen in Nationaal Park Kruger zijn goed en je kunt het park prima zelf met de auto verkennen. De rest camps in het park en de accommodaties aan de randen van het park organiseren ook game drives met een gids. Het is erg leuk om het allebei mee te maken, zowel zelf rijden als mee met een georganiseerde safari.

Foto’s van de omgeving

Krijg een visuele indruk van wat hier allemaal te zien is!

Bezienswaardigheden in het Kruger Park

 •  
  De big five
   
 • Een zebrapad van overstekende zebra’s
   
 • Nkhulu en Mlondozi Dam picnic sites
   
 • Steilberg route
   

Accommodaties

We hebben natuurlijk veel meer toffe accommodaties maar hieronder 3 van onze favoriete lodges in het Kruger Park ter inspiratie om jou een idee te geven van wat wij jou te bieden hebben bij onze rondreizen.

Skukuza Rest Camp Safari Tent

Skukuza is het grootste kamp van Kruger en is ook het hoofdkwartier van het park. Het ligt aan de zuidoever van de Sabie River. Er is veel schaduw en langs de rivier vind je mooie bomen. Vanuit Skukuza worden activiteiten aangeboden en je hebt er faciliteiten zoals een winkel, kiosk en restaurant. Je slaapt in een safaritent met echte bedden. De badkamer en het toilet zijn gedeeld.

Skukuza Rest Camp River Bungalow

Het grootste kamp van Kruger ligt aan de Sabie River. Op het kamp vind je een supermarkt met basisartikelen, een kiosk en een restaurant met een terras boven de rivier. Het terras is een perfecte plek om een safaridag af te sluiten. De bungalow kijkt deels of helemaal uit over de Sabie River. Zo kun je vanaf je veranda naar wilde dieren blijft speuren. De bungalow heeft airconditioning.

Imbali Safari Lodge

Geniet van je safari in de ongerepte wildernis van het Kruger Park. De lodge is één van de eerste privéondernemingen in het park en ligt prachtig tussen de bomen. Je gaat op game drives, bush walks en je spot vogels onder leiding van een gids. Vind je het leuk om met je huurauto het park te verkennen? Dat kan natuurlijk ook. Geen zin het park in te gaan? De drinkplaats bij de lodge trekt veel verschillende dieren en jij zit er vooraan!

Hotel prijzen vanaf

Prijs per persoon per nacht op basis van 2 personen in het laagseizoen (mei t/m augustus)

Gewoon goed

Skukuza Rest Camp Safari Tent
29
Standaard tent met gedeelde externe badkamer
Geen ontbijt

Standaard

Skukuza Rest Camp River Bungalow
49
Luxe rivier bungalow
Geen ontbijt

Luxe

Imbali Safari Lodge
189
Standaard kamer
Volpension en safari activiteiten en selectie aan lokale drankjes

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!
3 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!