Piet Retief, hotels en omgeving

0
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar

Wat kun je ontdekken in Piet Retief?

In de bosrijke regio ten zuidwesten van Swaziland vind je het historische dorp  Piet Retief. Het dorp is vernoemd naar een leider van de Voortrekkers. Dit waren (Afrikaans sprekende) boeren die vanuit de Kaap naar de binnenlanden trokken om weg te blijven van de Engelsen.

Toen Piet Retief en zijn volgelingen hier neerstreken ging dat niet zonder slag of stoot. Hij moest onderhandelen met de Zulu koning Dingane over het gebruik van de grond. Door onduidelijkheid in de vertaling tussen Retief en de koning ontstond er verwarring. De Zulu koning begreep dat Retief het gebied in eigendom wilde hebben. Dat wilde de koning niet en hij stuurde zijn strijders op de groep boeren af. Retief overleefde die aanval niet.

Het dorp heeft als grootste blikvanger de Nederlands Hervormde kerk. Afhankelijk van je route kom je op weg naar Piet Retief langs de dorpen Amsterdam, Amersfoort of Ermelo. Leuk voor een fotostop bij de plaatsnaamborden!

Foto’s van de omgeving

Krijg een goede indruk van wat hier allemaal te zien is!

Bezienswaardigheden in Piet Retief

  • Nederlands Hervormde kerk
  • De Battlefields
  • Nederlandse plaatsnaamborden

Accommodaties in Piet Retief

We hebben meer toffe accommodaties maar hieronder 2 van onze favoriete hotels in Piet Retief ter inspiratie om jou een idee te geven van wat wij jou te bieden hebben bij onze rondreizen.

Chateau Bed & Breakfast

Op de veranda van deze bed & breakfast luister je naar het getjilp van de vogels en kom je helemaal tot rust. Het is een ideale tussenstop op weg naar de Drakensbergen, de Zuid-Afrikaanse kust of het Kruger Park. 

Het bed & breakfast bestaat uit vijf kamers met televisie, wifi en koffie- en theefaciliteiten. In de tuin staat een braai die je mag gebruiken. De kamers zijn schoon en knus ingericht.

Dusk To Dawn B&B

Een fijn bed & breakfast op een boerderij gerund door de familie Engelbrecht. Je verblijft in hun ruime landhuis. Het zwembad wordt verwarmd door zonne-energie.

De kleine lokale winkel staan vol met lokale producten. De kamers hebben airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, televisie en een minibar.

Je verblijft hier in een fijne landelijke sfeer.


Hotel prijzen vanaf

Prijs per persoon per nacht op basis van 2 personen in het laagseizoen (mei t/m augustus)

Gewoon goed

Chateau Bed & Breakfast
32
per nacht

Standaard suite

Inclusief ontbijt

Standaard

Dusk To Dawn B&B
59
per nacht

Standaard kamer

Inclusief ontbijt

Luxe

We bieden geen luxe hotels aan in Piet Retief

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

6 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!