Stellenbosch, hotels en omgeving

0
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar

Wat kun je ontdekken in Stellenbosch ?

Stellenbosch is het centrum van de wijnbouw in Zuid-Afrika. Rond de stad heb je schitterend uitzicht over heuvels met druivenplanten en daartussen de witte Kaaps-Hollandse gebouwen.  Stellenbosch is ook een gezellige universiteitsstad met cafés en restaurants die goede wijn schenken.

De eikenbomen in het centrum komen nog uit de tijd van Simon van der Stel. Ze geven het stadje samen met de prachtige witte huizen een speciaal karakter. Het centrum van Stellenbosch staat vol leuke winkels en je kunt op veel plaatsen wijn proeven.

Vanuit Stellenbosch volg je één van de wijnroutes die langs de boerderijen loopt. Je maakt gemakkelijk een uitstapje naar één van de andere wijndorpen zoals Franschhoek of Paarl. In Franschoek neem je de wijntram van boerderij naar boerderij en in Paarl bezoek je de Spice Route voor een bierproeverij. Genoeg te proeven hier!

Foto’s van de omgeving

Krijg een goed beeld van wat hier te zien is!

Bezienswaardigheden in Stellenbosch

  • Stellenbosch Village Museum
  • Dorp Street en Church Street
  • Oom Samie se Winkel
  • Boerenmarkt op een wijnboerderij
  • Lunch bij De Warenmarkt
  • Fietstour door de wijnlanden van Stellenbosch

Accommodaties in Stellenbosch

We hebben meer leuke en goede accommodaties maar hieronder 3 van onze favoriete hotels hier in Stellenbosch ter inspiratie om jou een idee te geven van wat wij jou te bieden hebben bij onze rondreizen.

Knorhoek Guesthouse

Knorhoek Guesthouse ligt verscholen tussen de wijnlanden op 15 minuten rjden van het centrum van Stellenbosch.

Dit is je eigen paradijs en hier geniet je zorgeloos van je tijd in Stellenbosch. Vanaf je eigen stoep heb je schitterend uitzicht over de wijngaarden van Knorhoek Wine Estate en op de bergen.

De kamers zijn perfect afgewerkt en heel comfortabel. Doe een wijnproeverij of geniet van een heerlijke picknick in de Knorhoek Valley.

Cultivar Guest Lodge

Vanaf de lodge kijk je uit op de vallei, de wijngaarden en op riviertjes. Je geniet van het zwembad in de zomer en de open haard tijdens de koudere dagen. Rond de patio groeien druivenranken en de zonsondergang is adembenemend! 

Elke kamer is anders ingericht en past perfect bij de sfeer van de lodge. Leuk weetje: elke kamer is vernoemd naar een druivensoort.

Wedgeview Country House

Wedgeview Country House ligt net buiten Stellenbosch en tussen de wijnlanden. Dit is je eigen paradijs en hier geniet je zorgeloos van je tijd in Stellenbosch.

Vanaf Wedgeview heb je schitterend uitzicht over de wijngaarden en op de bergen. De kamers zijn perfect afgewerkt en heel comfortabel.

Hier kan je ontspannen in de spa, drink je een glas wijn op het dakterras en geniet je van het prachtige landschap.

Hotel prijzen vanaf

Prijs per persoon per nacht op basis van 2 personen in het laagseizoen (mei t/m augustus)

Gewoon goed

Onze Rust Guesthouse
29

Standaard kamer

Inclusief ontbijt

Standaard

Cultivar Guest Lodge
45

Standaard kamer

Inclusief ontbijt

Luxe

Wedgeview Country House 
59

Deluxe kamer

Inclusief ontbijt

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

4 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!