Johannesburg

Algemene informatie Johannesburg

Een aanrader voor iedere Zuid-Afrika rondreis is een bezoek aan Johannesburg. De grootste stad van Zuid-Afrika en het economische hart van het land. Vroeger was Johannesburg berucht om het geweld, maar dit is tegenwoordig niet meer aan de orde. Wel raden we je aan om hier en in andere grote steden alert te zijn. Het is een bruisende stad die nog steeds aan het ontwikkelen is.

Wat is er te doen in Johannesburg?

De bevolking in de stad is multicultureel, vrijwel iedere cultuur wordt hier vertegenwoordigd. Wolkenkrabbers en winkelcentra liggen verspreid door de stad. Vooral in het noorden in de wijk Sandton kun je goed winkelen en hier vind je ook de beste restaurants. Voor een culturele break raden wij het Museum Africa over de evolutie van Johannesburg aan. Voeg de bouwsteen  ‘Johannesburg, hotels en omgeving‘ toe om kennis te maken met deze bruisende stad.

Bezoek het South Africa Breweries museum of het Apartheid Museum. Een rondreis met een bezoek aan Johannesburg kun je makkelijk zelf samenstellen bij ons.

Een paar dagen Johannesburg?

Hier 5 leuke tips van uitjes die je gedaan moet hebben als je naar Johannesburg gaat : 

1. Het Apartheid Museum
2. Soweto fietstour 
3. Gold Reef City pretpark 
4. Skybar Alto 234 van het The Leonardo Hotel 
5. Lesedi Cultural Village

De omgeving van Johannesburg

In de omgeving van Johannesburg ligt Pretoria, hoofdstad van Zuid-Afrika, het ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van Johannesburg. De Wieg der Mensheid zijn een groot aantal grotten met fossielen van verschillende primaten.

De Pilanesberg is een ruige berg en ligt op ongeveer 200km. van Johannesburg en is zeer de moeite waard om vanuit Johannesburg voor meerdere dagen te bezoeken. Dit kan prima met onze module Pilanesberg Tented Adventure

Soweto

Soweto is de tweelingstad van Johannesburg en de bevolking behoort hoofdzakelijk tot een van de vele bantu stammen. De naam is een acroniem van South Western Township.

Het is de grootste ‘township’ in Zuid-Afrika en bestaat uit 26 kleinere ‘townships’ die opgezet zijn als onafhankelijke eenheden. Soweto zelf zou je als multiraciaal kunnen bestempelen, omdat bewoners van alle stammen van Zuid-Afrika er wonen. De bebouwing in Soweto bestaat uit hutjes (krotten) maar ook grote villa’s. In een van de straten vindt u de woningen van twee winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede: Nelson Mandela en aartsbisschop Desmond Tutu.

De strijd tegen apartheid speelde zich voor het grootste deel in Soweto af. Op 16 juni 1976 begonnen hier de demonstraties, die zich uiteindelijke over het hele land verspreidden, met protesten door zwarte schoolkinderen tegen het gebruik van het Afrikaans als onderwijs medium samen met Engels in hun lokale scholen. Toen de demonstraties groter werden, schoot de politie met traangasgranaten.

Dit leidde tot een golf van paniek en er werd met stenen gegooid en op de menigte geschoten. Een fotograaf van een dagblad, Sam Nzima, nam de wereldberoemde foto van de dodelijk getroffen 13-jarige Hector Pieterson die uit de menigte naar een veilige plek werd gedragen. Deze foto werd het symbool van de tragedie die zich op die dag afspeelde en elk jaar op 16 juni wordt deze dag herdacht als ‘Youth Day’, een nationale vrije dag. 

LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & calamiteitenfonds

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het Stichting Garantiefonds Reizen.

Interessant?

Neem contact op om jouw rondreis samen met ons samen te stellen!

Een greep uit ons aanbod rondreizen

 • De hoogtepunten van Swaziland

  Van€299€171
  Wat ga je doen tijdens deze reis? In het oosten van Zuid-Afrika, grenzend aan Mozambique, vind je het kleine staatje Swaziland. Sinds 2018 […]
  0
 • Ontdek de Cango Caves in Oudtshoorn

  €11
  Wat ga je doen tijdens deze excursie? De Cango Caves liggen ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn in de Swartbergen. Het […]
  0
 • Kruger Park bush walk met gids

  Van€46€41
  Wat ga je doen tijdens deze excursie in het Kruger Park? Met een gewapende ranger (gids) ga je van de […]
  0
 • Krugerpark game drive met gids

  €25
  Wat ga je doen tijdens deze safari? Maak een georganiseerde game drive door het Krugerpark met een gids! Met deze […]
  0
 • Hluhluwe big five game drive

  Van€77€72
  Wat ga je doen tijdens deze Hluhluwe big five game drive ? Een spectaculaire safari in het Hluhluwe big five […]
  0
 • St. Lucia boottocht: nijlpaarden en krokodillen

  Van€21€12
  Wat ga je doen tijdens deze St. Lucia boottocht? Met deze bouwsteen maak je een ontspannen boottocht over het meer […]
  0