Kwazulu Natal

Algemene informatie over Kwazulu Natal

Welkom in de thuisstaat van de Zulu-stam, de grootste stam van Zuid-Afrika. KwaZulu Natal ligt in het oosten van het land. Deze provincie heeft als enige in Zuid-Afrika een koning. 

Wat is er te doen in Kwazulu Natal?

Kwazulu Natal is erg veelzijdig met mooie stranden, wildparken waar je de Big Five kunt spotten, natuurparken en Zulu dorpen.

Door de mix van strand, natuur, cultuur en de mogelijkheden van safari’s is Kwazulu Natal een geliefde bestemming van toeristen. De hoofdstad is Pietermaritzburg, maar Durban is de belangrijkste stad.

KwaZulu Natal 

sodwana bay

In het noordelijke deel van de provincie ligt Sodwana Bay, een walhalla voor duikers en snorkelaars. Sodwana Bay heeft een rif van maar liefst 50 kilometer lang met verschillende soorten koraal en zo’n 1200 vissoorten.

Uitrusten na het ontdekken van de onderwaterwereld doe je op het prachtige zandstrand. 

CAPE VIDAL

In het Greater St. Lucia Wetlands Park ligt Cape Vidal. Dit is een spierwit strand waar je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen of duiken.

Aan het strand liggen hoge, groene duinen. De afstand naar Richardsbaai is zo’n 25 km.Stranden in Kwazulu Natal

In Kwazulu Natal vind je de meest mooie stranden. Vanaf Durban gezien strekken stranden zich uit naar het noorden (Dolphin Coast) en naar het zuiden (South Coast).

De stranden kun je het gehele jaar prima bezoeken door het warme klimaat. Aan zowel de North Coast als de South Coast liggen genoeg vakantiesteden waar je heerlijk kunt relaxen aan het strand.

ZULU TAAL

Een paar Zulu woorden die je misschien kunt gebruiken: 

Sawubona   – Goedemorgen
Yebo       – Ja 
Cha        – Nee          
Uxolo      – Pardon

DE ZULU HUT  

Een Zulu dorpje werd altijd in een cirkel gebouwd, liefst op een helling. De belangrijkste hut, van het stamhoofd, stond op het hoogste punt en die van zijn vrouwen werden in orde van belangrijkheid aan beide kanten neergezet.

In de binnencirkel werd het kapitaal, zoals het vee en het graan, van de kraal ‘bewaard’. Het werd als een heilige plek beschouwd waar de voorvaderen van de stam vertoefden.

De hoogtepunten van Kwazulu Natal

Umhlanga Rocks

Dit kustplaatsje was oorspronkelijk deel van de suikerplantage van Sir Marshall Campbell. Hij was het die de kleurrijke riksja introduceerde op de boulevard van Durban.

Toen een verbinding werd gemaakt tussen Mount Edgecombe en Umhlanga Rocks, werd het gebied populair bij de lokale boeren die kleine kavels van de kust huurden en er vakantiehuisjes op bouwden. In 1931 werd Umhlanga Rocks tot dorp uitgeroepen en meer huizen, hotels, pensions en winkels werden bijgebouwd.

Het eerste hotel, het Victoria Hotel, werd herbouwd en werd het Umhlanga Rocks hotel genoemd. Het eerste strandhutje, de Oyster Box, werd in 1869 gebouwd en is nu het Oyster Box Hotel. Het tinnen dak van dit huisje werd gebruikt als navigatiebaken totdat in 1953 de automatische vuurtoren werd gebouwd. De Natalkust is het gebied van de ‘Great White Shark’ alwaar aan het einde van de 50’er jaren een paar ernstige aanvallen door haaien plaatsvonden. In 1962 werden er haaiennetten gespannen. Nu kun je met een gerust hart heerlijk zwemmen en zonnebaden op de prachtige stranden. 

Een goede lokale eettip ?

Butcher Block Umhlanga
2 Ncondo Place, CNR Ncondo Place & Ntusi Road,
off Umhlanga Rocks Drive,
Umhlanga Rocks, South Africa
Telefoon: +27 (0) 31 566 3547

shaka’ s rock

Shaka’s Rock heeft een mooi zandstrand met een zwembad gevuld met zeewater te midden van de rotsen. Net voorbij het zwembad is de ‘hole in the wall‘ rots waar men doorheen kan bij eb.

Het strand is populair bij de skiboat bezitters die vanaf dit punt de zee op gaan om te vissen. Men zegt dat dit ook de plek was waar Koning Shaka graag verbleef. De naam slaat op de rots die de Koning als uitkijk punt had gekozen en vanaf welke hij, volgens de verhalen, zijn vijanden in de zee gooide. 

salt rock

De naam Salt Rock gaat terug naar de tijd van King Shaka.

Met laagtij, verzamelden zijn dienaren gedroogd zout van de rotsen en dit zout werd gebruikt als ruilmiddel in de handel met de ‘settlers’, die regelmatig passeerden.

Vanaf vele plekken aan het strand kan goed gevist worden en er liggen ook een paar mooie riffen voor de kust. 

Dolphin Coast

Deze kust wordt gekenmerkt door de invloeden van veel verschillende culturen die zich hier in de loop van de eeuwen hebben gevestigd. Als eerste natuurlijk de Zulus waarna de avontuurlijke kolonisten en expats van het Indiase subcontinent meehielpen om een verfijnd, fascinerend cultureel mozaïek te creëren die de hedendaagse bezoeker een unieke melange van ultramoderne faciliteiten en oeroude tradities biedt in een adembenemende, malaria vrije omgeving.

De Dolphin Coast is een perfecte combinatie van gouden zandstranden met veilige baaien, de ultieme droom van watersport liefhebbers of de zonaanbidder.

Durban 

Sinds jaar en dag heeft Durban een zekere mystiek uitgestraald. Het gehele jaar beschermd door haaien netten en speciaal getrainde lifeguards, nodigen de stranden van Durban je uit om te genieten van de warme Indische Oceaan en wellicht te surfen of body boarden.

Het bijzondere zee leven in uShaka Marine World is beslist een bezoek waard! 

Ushaka is een pretpark met één van de grootste aquaria ter wereld. 

Er is naast een enorm aquarium nog een dolfinarium, een zwemparadijs en diverse kleinere aquaria. In Ushaka, dat is vernoemd naar de groot Zulu-leider Shaka Zulu, kunt u een grote verscheidenheid aan vissen en ander zeedieren bewonderen, zoals diverse haaien soorten, zeeschildpadden en pinguïns.

Bovendien kunt u een dolfijnenshow bijwonen en snorkelen tussen de diverse tropische vissen in het grote aquarium. 

Buiten Durban ligt Phezulu Cultural Village, gelegen in de prachtige Valley of a Thousand Hills en is zeker een bezoekje waard.

Hier maakt u kennis met de kleurrijke cultuur en rituelen van de Zulu’s. Er worden 4x per dag rondleidingen, inclusief zang en dans, georganiseerd.

In Durban is het leuk om de fietstour Ontdek Durban op de fiets te doen! Een sportieve manier om de stad goed te ontdekken. 

Onze laatste Blogposts

Zuid-Afrika heeft je zoveel te bieden! Van wilde dieren tot aan uitgestrekte bossen, van indrukwekkende gebergtes tot aan pittoreske boerendorpjes. Met regelmaat ga ik op pad door Zuid-Afrika en mijn avonturen beschrijf ik hieronder in mijn reisblog. Tevens voorzie ik je van updates over leuke dingen, lekkere lokale restaurantjes, winkeltjes en de laatste nieuwtjes.

De beste wijnen van Kaapstad en omgeving In […]
Wat is er te doen in de Drakensberg […]
Waar vindt jij de beste wijnen in Zuid-Afrika? […]
5 culinaire tips om in Kaapstad uit eten […]
LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & calamiteitenfonds

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het Stichting Garantiefonds Reizen .

Een greep uit ons aanbod rondreizen

 • De hoogtepunten van Swaziland

  Van€299€171
  Wat ga je doen tijdens deze reis? In het oosten van Zuid-Afrika, grenzend aan Mozambique, vind je het kleine staatje Swaziland. Sinds 2018 […]
  0
 • Ontdek de Cango Caves in Oudtshoorn

  €11
  Wat ga je doen tijdens deze excursie? De Cango Caves liggen ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn in de Swartbergen. Het […]
  0
 • Kruger Park bush walk met gids

  Van€46€41
  Wat ga je doen tijdens deze excursie in het Kruger Park? Met een gewapende ranger (gids) ga je van de […]
  0
 • Krugerpark game drive met gids

  €25
  Wat ga je doen tijdens deze safari? Maak een georganiseerde game drive door het Krugerpark met een gids! Met deze […]
  0
 • Hluhluwe big five game drive

  Van€77€72
  Wat ga je doen tijdens deze Hluhluwe big five game drive ? Een spectaculaire safari in het Hluhluwe big five […]
  0
 • St. Lucia boottocht: nijlpaarden en krokodillen

  Van€21€12
  Wat ga je doen tijdens deze St. Lucia boottocht? Met deze bouwsteen maak je een ontspannen boottocht over het meer […]
  0