Vrijstaat

Algemene informatie Vrijstaat

De provincie Vrijstaat is het hart van Zuid-Afrika. Het was vroeger een onafhankelijke republiek in Zuidelijk Afrika en werd toen Oranje Vrijstaat genoemd. Tegenwoordig is het een van de negen Zuid-Afrikaanse provincies en heet het Vrijstaat. Bloemfontein is de hoofdstad van deze provincie en tegelijk de rechterlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Het gebied ligt in de hoogvlakte die grenst aan de Drakensbergen.

Wat is er te doen in Vrijstaat?

De Vrijstaat is een ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis. Hier vind je historische routes, gedenkplaatsen, musea en inheemse dorpen.

Zoals eigenlijk heel Zuid-Afrika heeft ook de Vrijstaat een ontzettend mooie natuur. Je vindt hier veel bergen en wijde open vlaktes.

De herfstmaanden april en mei worden ook wel het Cosmos-seizoen genoemd. In het oostelijke deel van de Vrijstaat groeien schitterende roze en witte bloesems.

Tips voor een rondreis door de Vrijstaat van Zuid-Afrika

golden gate highlands

Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika is een bezoek aan de Golden Gate Highlands zeker de moeite waard. Dit natuurpark dat aan de voet van het Maluti gebergte gelegen is.

De naam komt van de zandstenen bergkliffen die “goud” kleuren wanneer de zon op de kliffen schijnt. In dit natuurpark leven de zwarte gnoe, eland, springbok, Burchell zebra, baviaan en meer dan 170 vogelsoorten.

Een populaire wandeltocht is de Rhebok Hiking Trail, een wandelroute van twee dagen naar de toppen van de Maluti bergen.

Franklin nature park

Het Franklin Game Reserve is een wildreservaat met een wel heel bijzondere ligging, namelijk in het hart van de stad Bloemfontein. Er zijn maar een paar steden in de wereld die een natuurgebied binnen hun stadsgrenzen hebben.

De andere steden zijn Kaapstad, Nairobi en Hong Kong. In het park leven onder andere de giraffe, blauwe gnoe en zebra. Hier vind je ook inheemse planten en bomen.

Binnen het Franklin Game Reserve bevindt zich Naval Hill waar je een mooi uitzicht over de stad hebt.

steden in de vrijstaat

Bloemfontein staat ook wel bekend als ‘City of Roses’ vanwege de overvloed aan deze bloemen in de stad. Het is de hoofdstad van de Vrijstaat en de gerechtelijke hoofdstad van Zuid-Afrika. In de stad bevinden zich verschillende musea en monumenten. Zo bevindt zich hier het Nationale Vrouwen-monument.

Clarens, een stadje in de Maluti bergen, wordt ook wel de parel van de Vrijstaat genoemd. Veel gebouwen zijn opgetrokken uit zandsteen wat een uniek beeld geeft.

Het is een toevluchts-oord voor kunstenaars en er zijn hier dan ook veel “Arts and Craft” winkels te vinden. In de omgeving van de stad kun je prima abseilen, raften of wandeltochten door de bergen maken.

Onze laatste Blogposts

Zuid-Afrika heeft je zoveel te bieden! Van wilde dieren tot aan uitgestrekte bossen, van indrukwekkende gebergtes tot aan pittoreske boerendorpjes. Met regelmaat ga ik op pad door Zuid-Afrika en mijn avonturen beschrijf ik hieronder in mijn reisblog. Tevens voorzie ik je van updates over leuke dingen, lekkere lokale restaurantjes, winkeltjes en de laatste nieuwtjes.

De beste wijnen van Kaapstad en omgeving In […]
Wat is er te doen in de Drakensberg […]
Waar vindt jij de beste wijnen in Zuid-Afrika? […]
5 culinaire tips om in Kaapstad uit eten […]

Vraag nu jouw reisvoorstel aan!

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Een greep uit ons aanbod rondreizen

 • De hoogtepunten van Swaziland

  Van€299€171
  Wat ga je doen tijdens deze reis? In het oosten van Zuid-Afrika, grenzend aan Mozambique, vind je het kleine staatje Swaziland. Sinds 2018 […]
  0
 • Ontdek de Cango Caves in Oudtshoorn

  €11
  Wat ga je doen tijdens deze excursie? De Cango Caves liggen ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn in de Swartbergen. Het […]
  0
 • Kruger Park bush walk met gids

  Van€46€41
  Wat ga je doen tijdens deze excursie in het Kruger Park? Met een gewapende ranger (gids) ga je van de […]
  0
 • Krugerpark game drive met gids

  €25
  Wat ga je doen tijdens deze safari? Maak een georganiseerde game drive door het Krugerpark met een gids! Met deze […]
  0
 • Hluhluwe big five game drive

  Van€77€72
  Wat ga je doen tijdens deze Hluhluwe big five game drive ? Een spectaculaire safari in het Hluhluwe big five […]
  0
 • St. Lucia boottocht: nijlpaarden en krokodillen

  Van€21€12
  Wat ga je doen tijdens deze St. Lucia boottocht? Met deze bouwsteen maak je een ontspannen boottocht over het meer […]
  0
LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & calamiteitenfonds

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het Stichting Garantiefonds Reizen.