De beste reistijd voor Namibië

De beste periode om naar Namibië te reizen

Namibië heeft een subtropisch landklimaat. Wat betekend dat er een lang droog seizoen is en een kort regenseizoen.

Het droge seizoen is in de periode mei t/m november. Het regenseizoen is van december t/m maart.

Het klimaat in Namibië is heet en droog er zijn echter verschillen tussen de verschillende regio’s van het land.

Er is een duidelijk verschil tussen het woestijngebied, op de Caprivistrook, het kustgebied van Swakopmund en in de centrale hooglanden.

De centrale hooglanden nemen het grootste gebied van Namibië in. In dit gebied ligt ook Windhoek, de hoofdstad.

De hooglanden liggen in het gebied van de zomerregens. Dit houdt in dat er tussen november en maart geregeld stevige neerslag is. In het extreme droge zuiden, het gebied van de winterregens. Hier regent het zeer sporadisch en alleen in de maanden juni en juli.


Aan de westkust bij de Namib woestijn ziet het er weer anders uit. Regen valt er amper en er is een krachtige, warme wind. In de wintermaanden zijn er grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht.

De koudste maanden zijn juli en augustus. Overdag is de temperatuur rond de 25 graden maar ’s nachts daalt het vaak tot het vriespunt.

De warme maanden liggen in het regenseizoen en dus in de Namibische zomer.

In december en januari lopen de temperaturen vaak op tot ruim boven de 30 graden. Aan de Atlantische kust is het weer anders. In de zomer is het lekker koel, de wintermaanden zijn in vergelijking fris te noemen. De temperaturen stijgen aan de Atlantische Oceaan zelden tot boven de 16 graden. Aan de kust is het weer het hele jaar door aangenaam en droog. Het tropische klimaat op de Caprivistrook veroorzaakt hoge luchtvochtigheid en frequente regenval tijdens het regenseizoen.

De beste reistijd samengevat!

Voor Namibië zijn de maanden tussen midden mei en eind september de beste reistijd. Dit zijn maanden waarin de minste regen valt. Tegelijkertijd zijn de temperaturen goed en is het niet te warm om op safari te gaan.

De gemiddelde temperatuur ligt in de wintermaanden rond de 20 graden Celsius. Tijdens de beste reistijd profiteer je van de meeste zonuren per maand.

De lucht kan ’s nachts extreem afkoelen maar dat kan aangenaam zijn na veel zon.

Je kunt er ook voor kiezen om in de maanden oktober en november op vakantie naar Namibië te gaan.

De temperaturen zijn dan hoger en de zon nog krachtiger. Als je hiertegen kunt, zijn deze maanden ideaal om te reizen. De zon schijnt volop terwijl het slechts sporadisch regent in deze maanden.

Onze meest recente Namibië blogposts

Wil jij meer weten over Namibië? lees dan snel verder in onze blogs.

De Victoria watervallen Eén van de zeven wereldwonderen…… […]
De woestijnen van Zuidelijk Afrika De Kalahari woestijn […]
Gamedrive vanuit het Etosha National Park Gisteravond zijn […]
Waarom jij absoluut naar Namibië op vakantie moet! […]