Tok Tokkie Trail – 3 daagse tour

0
3 dagen
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar
Namib-Rand Natuur reservaat
Namib-Rand Natuur reservaat

Wat ga je doen tijdens de Tok Tokkie trekking?

De Tok Tokkie Trail is een sportieve en avontuurlijke 3-daagse wandeltocht langs de beroemde Tok Tokkie Trail. Onder begeleiding van jouw persoonlijke gids zal je tijdens deze tour een gedeelte van de prachtige Namib-woestijn, de oudste woestijn ter wereld doorkruisen.

Wat is de Tok Tokkie ?
De toktokkie-kever is een van de bekendste insecten van Namibië. Er leven meer dan 200 soorten in het land, waarvan maar liefst 20 in de Namib-woestijn. 

De naam ‘toktokkie’ verwijst naar de gewoonte van deze kever om met zijn achterlijf op de grond te slaan als middel om zijn begeerlijkheid aan een partner kenbaar te maken. Elke soort toktokkie heeft zijn eigen unieke tiktaal om verwarring te voorkomen.

Reis foto’s van de Tok Tokkie Trail

Krijg een visuele indruk van wat je tijdens deze wandeltocht allemaal gaat ontdekken!

Goed om te weten

  • Trek makkelijk zittende kleren aan
  • Neem goede wandelschoenen mee
  • Enige wandelervaring is een pré
  • De tour is dagelijks te boeken

Exclusief: Autohuur en uitgaven van persoonlijke aard

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1 – Start van de wandeltocht

Vanmiddag begint je 3-daagse wandeltocht. Bij aankomst krijg je een kleine draagtas om enkele persoonlijke spullen mee te dragen tijdens deze Tok Tokkie Trail. Vanaf het startpunt loop je in 1 à 2 uur richting het kamp. Al lopend ontdek je de verbluffende schoonheid van de woestijn. Van bergachtig terrein tot zanderige duinen. 

De duinen in het NamibRand natuurreservaat zijn niet zo hoog en imposant als de duinen van Sossusvlei, maar hebben een natuurlijke schoonheid. Wanneer je bij het kamp aankomt is het tijd om te relaxen. Geniet van het landschap en de omgeving voordat je aanschuift voor het diner. In de avond mag je het echte woestijnleven ervaren door te slapen in de openlucht.

Vraag aan je gids of hij je wat kan leren over de melkweg en het imposante sterrenstelsel die je zult zien. Nu zal je begrijpen waarom het NamibRand Nature Reserve een van de weinige “International Dark Sky Reserves” in de wereld is. Miljoenen sterren fonkelen als diamantjes boven jouw opgedekte bedje. Geniet van de stilte en luister naar de geluiden van de nacht.

Dag 2 – Tok Tokkie Trail

Na het ontbijt zet je de wandeltocht voort. Je loopt in de ochtend zo’n 4,5 uur voordat je bij je lunchplek arriveert. De route naar het tweede kamp duurt dan nog ongeveer 2,5 uur. Al lopend geniet je van de adembenemende uitzichten over de duinen en de vlakten en ervaar je hoe die wereld van zand en steen langzaam tot leven komt. Je gids vertelt je over de wonderen van de woestijn; hoe de woestijnbloemen overleven, hoe dieren zich aanpassen aan het droge woestijnklimaat en hoe zoogdieren kunnen overleven zonder water.

Met een beetje geluk en de getrainde ogen van de gids kun je een aantal bijzondere woestijnbewoners spotten, zoals de gouden mol, de dansende witte dame en blaffende gekko om er maar een paar te noemen. Grotere dieren die je onderweg kunt tegenkomen zijn de vleermuisoorvos, de spiesbok (oryx), springbok en struisvogels. De plek waar je overnacht is spectaculair, je bevindt je in een zee van eindeloze duinen tegen een achtergrond van prachtige berglandschappen.

Haal je camera maar tevoorschijn! Kort voor zonsondergang creëren de schaduwen op de duinen een steeds veranderend palet van kleuren. Na een sundowner geniet je van een heerlijk diner en kruip je weer in je bedje onder de sterren. 

Dag 3 – Tok Tokkie Trail

Voor zonsopgang begin je met de laatste, vrij makkelijke etappe door de duinen. De route voert je over zandduinen, schaduw vind je af en toe onder kameeldoornbomen.

Na ongeveer 3,5 uur lopen bereik je de Tok Tokkie boerderij Die Duine, het eindpunt van je 3-daagse wandeltocht. Je kunt er nog voor kiezen een bezoek te brengen aan het lokale Namib Desert Environmental Education Trust (NaDEET) project. Dit is een non-profit project dat zich inzet voor de bescherming van de kwetsbare natuur in Namibië door de bevolking te leren hoe ze milieubewuster kunnen leven om zo hun land en omgeving te beschermen.

Jij gaat weer terug naar de bewoonde wereld, maar je zult de herinnering aan deze bijzondere ervaring nooit vergeten.

Interessant?


Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Indien je nog geen vliegtickets hebt kun je deze zelf boeken via bijvoorbeeld Skyscanner. Wij kunnen jou natuurlijk assisteren hierbij indien gewenst.

5 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!