Op zoek naar de big five in het Kruger Park

Het grootste wildpark van Zuid-Afrika

Eén van de meest bekende parken in Zuid-Afrika is het Kruger Park. Dit nationale park is gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika en grenst aan Zimbabwe en Mozambique. Het Kruger Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika.

In het park leeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren. De Big Five (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard) is hier te vinden. Verder leven er hier ook giraffe , zebra’s, antilopen, apen, veel soorten vogels en insecten.

In totaal leven er maar liefst 801 diersoorten in het park. Omdat het park een uitgebreid wegennetwerk heeft, kun je ook prima zelf met de auto het park verkennen. Dit park is een fantastisch wildpark om te bezoeken tijdens jouw rondreis of safari door Zuid-Afrika.

Greater Kruger area

Rondom het Kruger Park liggen veel privé reservaten. Meer dan twintig privé reservaten maken samen het Greater Kruger nationaal park. Het grootste verschil is dat de reservaten die het Greater Kruger nationaal park vormen streng zijn over de hoeveelheid mensen die toegestaan zijn.

Door de open verbinding tussen de reservaten kun je een bezoek aan het Greater Kruger National Park makkelijk combineren met een bezoek aan het Kruger Park. Wat erg leuk is om in het Greater Kruger National Park te doen is een wandelsafari. Dichter bij de natuur en dieren ga jij niet komen!

Dieren in het Kruger Park

Niet alleen het oppervlak van het park is groot, maar ook de variatie van diersoorten is ongekend. 147 zoogdieren, 507 vogels, 49 vissoorten en 114 reptielen zorgen ervoor dat jouw bezoek aan het Krugerpark geen minuut saai is.

De bekendste diersoorten in het park zijn natuurlijk de Big Five: de leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en de Afrikaanse olifant.


Van de Afrikaanse olifant leeft in het Kruger Park zelfs de grootste populatie ter wereld! Naast de populaire Big Five vind je er nog veel andere interessante dieren, zoals giraffen, zebra’s, nijlpaarden, hyena’s, bavianen en krokodillen.

Drie van de vijf snelste dieren ter wereld komen in Zuid-Afrika voor: de cheeta, de gnoe en de leeuw. Reden genoeg om tijdens een game drive met je verrekijker klaar te zitten.

Overnachten

In het Kruger Park bevinden zich verschillende accommodaties, van eenvoudig tot luxe. Deze zijn allemaal gelegen op omheinde terreinen die ook wel kampen genoemd worden.

Er zijn zo’n 23 kampen in het Kruger Park. Ook zijn er een aantal privé reservaten met lodges waar het wild vrij rond kan trekken. ’s Nachts waaien de geluiden van het park zo je kamer in. Spannend!

Belangrijk om te weten!

Beste reisperiode:
maart, april, september, oktober

Visum nodig: Nee
Inentingen nodig: Ja
Valuta: Rand
Taal: Zoeloe, Afrikaans & Engels

Hazyview en Whiteriver

Deze twee dorpjes hebben een perfecte ligging naast het Kruger Park. In de omgeving ga je avontuurlijke activiteiten ondernemen zoals raften en tokkelen over de rivier.

Deze twee dorpjes zijn ook een fijne uitvalbasis voor de Panoramaroute. Of rij vanuit hier naar verschillende ingangen van het Kruger Park om een game drive te maken.

Door de omgeving en het klimaat zie je hier veel bananen en ander tropisch fruit. Verblijf met onze bouwsteen  ‘Hazyview en White River, hotels en omgeving’ op de perfecte uitvalbasis voor de Panoramaroute, games drives in Kruger Park en avontuurlijk activiteiten.

Game drives

Eén van de activiteiten die je kunt ondernemen in het Kruger Park is een game drive in een safarivoertuig. Onder begeleiding van een ranger zoek je naar de Big Five. Met een open safaritruck rij je door de bush en zoek je naar de wilde dieren. De ranger gebruikt zijn kennis om de dieren te spotten en om meer over hen te vertellen.

Door de open safaritruck ervaar je de natuur en dieren van heel dichtbij. Boek je game drive alvast met onze bouwsteen  ‘Krugerpark, game drive met gids’. Gegarandeerd een bijzondere belevenis.

De meerdere reserves in het gebied, de grotere selectie van dieren dan ergens anders in Afrika, een breed scala aan accommodaties, vele safari mogelijkheden, gegarandeerd de Big Five spotten, en de aantrekkelijke locatie maakt het Kruger Park een uitstekende locatie voor jouw safari in Zuid-Afrika!

Met de bouwsteen  ‘nationaal park Kruger, hotels en omgeving’ verblijf je binnen de grenzen van het park.

Vraag nu jouw reisvoorstel aan!

Neem direct contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Onze meest recente safari blogposts

Wil jij nog meer lezen over onze safari avonturen? Lees dan snel verder in onze blogs hieronder!

Wat is er te doen in St. Lucia? […]
De Tuinroute door Zuid-Afrika De Tuinroute door Zuid-Afrika […]
Zelf auto rijden door Zuid-Afrika Is het verstandig […]
Welke dieren kun jij spotten in het Kruger […]

Een greep uit ons aanbod rondreizen

 • Ontdek de Cango Caves in Oudtshoorn

  €16
  Wat ga je doen tijdens deze excursie? De Cango Caves liggen ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn in de Swartbergen. Het eerste gedeelte van de grotten is open voor het publiek en is spectaculair! Je vindt hier stalagmieten en stalactieten in vele vormen en kamers die door de eeuwen heen zijn […]
  0
 • Kruger Park bush walk met gids

  €30
  Wat ga je doen tijdens deze excursie in het Kruger Park? Met een gewapende ranger (gids) ga je van de gebaande paden af en leer je de wildernis in het Kruger Park van zeer dichtbij kennen. Door hun jarenlange ervaring weten de gidsen precies waar ze op moeten letten. Ze […]
  0
 • Krugerpark game drive met gids

  €30
  Wat ga je doen tijdens deze safari? Maak een georganiseerde game drive door het Krugerpark met een gids! Met deze bouwsteen deel je in de jarenlange ervaring van de gidsen in het park. Ze spotten wild wat je zelf niet ziet en vertellen je over het leven van de dieren.          […]
  0
 • Hluhluwe big five game drive

  €69
  Wat ga je doen tijdens deze Hluhluwe big five game drive ? Een spectaculaire safari in het Hluhluwe big five game drive park. Je gaat in een safariwagen met een gids op zoek naar de big five – olifanten, buffels, luipaarden, neushoorns en leeuwen. Vroeger jaagden hier de Zulu koningen […]
  0
 • St. Lucia boottocht: nijlpaarden en krokodillen

  €20
  Wat ga je doen tijdens deze St. Lucia boottocht? Met deze bouwsteen maak je een ontspannen boottocht over het meer van St. Lucia. Je gaat op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en heel veel vogelsoorten. Met 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen die in het gebied leven zie je ze gegarandeerd! Neem […]
  0
 • Downhill in de Drakensbergen

  €45
  Wat ga je doen tijdens deze excursie? De eco-vriendelijke bouwsteen Downhill in de Drakensbergen is een avontuurlijke en spectaculaire excursie! Op een elektrische step zoef je de hellingen van de Drakensbergen af. Een totaal andere manier om de bergen te ervaren. Je rijdt over bergpaadjes en door de verschillende ecozones […]
  0
LOKAAL GEREGELD

Wij werken al in zuid-afrika en kunnen jou dus voorzien van alle ins en outs

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele reizigers die met ons reizen.

VOLLEDIG AANPASBAAR

Al onze reizen zijn aanpasbaar naar jouw wensen. schroom niet om deze kenbaar te maken

LID VAN HET SGR

Voor jouw en onze garanties zijn wij natuurlijk lid van  stichting garantiefonds reizen .