Kruger Park

Kruger Park: Het grootste wildpark van Zuid-Afrika

Eén van de meest bekende parken in Zuid-Afrika is het Kruger Park. Dit nationale park is gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika en grenst aan Zimbabwe en Mozambique. Het Kruger Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika.

In het park leeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren. De Big Five (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard) is hier te vinden. Verder leven er hier ook giraffe , zebra’s, antilopen, apen, veel soorten vogels en insecten.

In totaal leven er maar liefst 801 diersoorten in het park. Omdat het park een uitgebreid wegennetwerk heeft, kun je ook prima zelf met de auto het park verkennen. Dit park is een fantastisch wildpark om te bezoeken tijdens jouw rondreis of safari door Zuid-Afrika.

Greater Kruger Park gebied

Rondom het Kruger Park liggen veel privé reservaten. Meer dan twintig privé reservaten maken samen het Greater Kruger nationaal park. Het grootste verschil is dat de reservaten die het Greater Kruger nationaal park vormen streng zijn over de hoeveelheid mensen die toegestaan zijn.

Door de open verbinding tussen de reservaten kun je een bezoek aan het Greater Kruger National Park makkelijk combineren met een bezoek aan het Kruger Park. Wat erg leuk is om in het Greater Kruger National Park te doen is een wandelsafari. Dichter bij de natuur en dieren ga jij niet komen!

Dieren in het Kruger Park

Niet alleen het oppervlak van het park is groot, maar ook de variatie van diersoorten is ongekend. 147 zoogdieren, 507 vogels, 49 vissoorten en 114 reptielen zorgen ervoor dat jouw bezoek aan het Krugerpark geen minuut saai is.

De bekendste diersoorten in het park zijn natuurlijk de Big Five: de leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en de Afrikaanse olifant.


Van de Afrikaanse olifant leeft in het Kruger Park zelfs de grootste populatie ter wereld! Naast de populaire Big Five vind je er nog veel andere interessante dieren, zoals giraffen, zebra’s, nijlpaarden, hyena’s, bavianen en krokodillen.

Drie van de vijf snelste dieren ter wereld komen in Zuid-Afrika voor: de cheeta, de gnoe en de leeuw. Reden genoeg om tijdens een game drive met je verrekijker klaar te zitten.

Overnachten

In het Kruger Park bevinden zich verschillende accommodaties, van eenvoudig tot luxe. Deze zijn allemaal gelegen op omheinde terreinen die ook wel kampen genoemd worden.

Er zijn 23 kampen in het Kruger Park. Ook zijn er een aantal privé reservaten met lodges waar het wild vrij rond kan trekken. ’s Nachts waaien de geluiden van het park zo je kamer in. Spannend!

Belangrijk om te weten!

Beste reisperiode:
maart, april, september, oktober

Visum nodig: Nee
Inentingen nodig: Ja
Valuta: Rand
Taal: Zoeloe, Afrikaans & Engels

Hazyview en Whiteriver

Deze twee dorpjes hebben een perfecte ligging naast het Kruger Park. In de omgeving ga je avontuurlijke activiteiten ondernemen zoals raften en tokkelen over de rivier.

Deze twee dorpjes zijn ook een fijne uitvalbasis voor de Panoramaroute. Of rij vanuit hier naar verschillende ingangen van het Kruger Park om een game drive te maken.

Door de omgeving en het klimaat zie je hier veel bananen en ander tropisch fruit. Verblijf met onze bouwsteen  ‘Hazyview en White River, hotels en omgeving’ op de perfecte uitvalbasis voor de Panoramaroute, games drives in Kruger Park en avontuurlijk activiteiten.

Game drives in het Kruger Park

Eén van de activiteiten die je kunt ondernemen in het Kruger Park is een game drive in een safarivoertuig. Onder begeleiding van een ranger zoek je naar de Big Five. Met een open safaritruck rij je door de bush en zoek je naar de wilde dieren. De ranger gebruikt zijn kennis om de dieren te spotten en om meer over hen te vertellen.

Door de open safaritruck ervaar je de natuur en dieren van heel dichtbij. Boek je game drive alvast met onze bouwsteen  ‘Krugerpark, game drive met gids’. Gegarandeerd een bijzondere belevenis.

De meerdere reserves in het gebied, de grotere selectie van dieren dan ergens anders in Afrika, een breed scala aan accommodaties, vele safari mogelijkheden, gegarandeerd de Big Five spotten, en de aantrekkelijke locatie maakt het Kruger Park een uitstekende locatie voor jouw safari in Zuid-Afrika!

Met de bouwsteen  ‘nationaal park Kruger, hotels en omgeving’ verblijf je binnen de grenzen van het park.

Vraag nu een reisvoorstel voor het Kruger Park aan!

Neem direct contact met ons op om jouw Kruger Park rondreis samen te stellen!

Handige en leuke blogs over het Kruger Park

Wil jij nog meer lezen over onze avonturen in het Kruger Park? Lees dan snel verder in onze blogs.

Waar spot jij de Big Five?   Zuid-Afrika […]
Zelf auto rijden door Zuid-Afrika Is het verstandig […]
Welke dieren kun jij spotten in het Kruger […]
Wat is er te doen in St. Lucia? […]

Ons aanbod van Kruger Park rondreizen

 • De hoogtepunten van Swaziland

  Van€299€171
  Wat ga je doen tijdens deze reis? In het oosten van Zuid-Afrika, grenzend aan Mozambique, vind je het kleine staatje Swaziland. Sinds 2018 […]
  0
 • Ontdek de Cango Caves in Oudtshoorn

  €11
  Wat ga je doen tijdens deze excursie? De Cango Caves liggen ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn in de Swartbergen. Het […]
  0
 • Kruger Park bush walk met gids

  Van€46€41
  Wat ga je doen tijdens deze excursie in het Kruger Park? Met een gewapende ranger (gids) ga je van de […]
  0
 • Krugerpark game drive met gids

  €25
  Wat ga je doen tijdens deze safari? Maak een georganiseerde game drive door het Krugerpark met een gids! Met deze […]
  0
 • Hluhluwe big five game drive

  Van€77€72
  Wat ga je doen tijdens deze Hluhluwe big five game drive ? Een spectaculaire safari in het Hluhluwe big five […]
  0
 • St. Lucia boottocht: nijlpaarden en krokodillen

  Van€21€12
  Wat ga je doen tijdens deze St. Lucia boottocht? Met deze bouwsteen maak je een ontspannen boottocht over het meer […]
  0
LOKAAL GEREGELD

Direct vanuit de Kaap voorzien we jou van een goed reisadvies op maat.

VELE REIZIGERS

Jaarlijks vele tevreden reizigers die met ons op vakantie gaan.

VOLLEDIG AANPASBAAR

De reizen zijn aan te passen naar jouw wensen. Aarzel niet om deze kenbaar te maken.

LID VAN SGR & Calamiteitenfonds

Een veilig gevoel want wij zijn lid van het Stichting Garantiefonds Reizen.