Waarom jij absoluut naar Namibië op vakantie moet!

Een boottocht door de Caprivi strook

Hieronder een super leuk blog artikel van BNN / VARA over Namibië en waarom deze een vakantie naar Namibië zo tof is. Veel leesplezier.

De meeste Nederlanders die naar het zuiden van Afrika afreizen komen terecht in (logisch) Zuid-Afrika. Waar wij dus ook heel erg fan van zijn. Maar minstens net zo vet om te bezoeken is buurland Namibië. Met gigantische woestijnen, een prachtige kustlijn en ook nog eens geweldige natuurparken is dit een bestemming voor de echte avonturier!

Zo is er de Sossusvlei. Een walhalla voor de landschap liefhebber. Als je geluk heb zie je ook nog wat wilde voorbij komen. Maar geen leeuwen, luipaarden of olifanten. Daarvoor moet je in Etosha National Park zijn. Hier vind je al het wild in overvloed en help je met je bezoek aan het behoud van dit geweldige park. Het is wel handig om een goede gids te hebben als je alle natuurgebieden gaat bezoeken!

Breng een bezoek aan de Himba stam in Noord Namibië

Voor degene die iets minder naar avontuur op zoek zijn, zijn er ook genoeg plekjes in Namibië. Zoals Swakopmund waar duizenden Duitsers lekker gepensioneerd zijn. Oké, klinkt misschien suf. Is het ook wel een beetje, maar wel heel relaxt als je fijn wilt chillen in de zon!

Eten

Het is misschien niet heel verrassend, maar in Namibië is het vooral vlees wat de klok slaat. En dan ook nog eens wild vlees. Kudu, antilope, eland, eigenlijk alles kan je op je bord krijgen. Wel bij de juiste restaurants gaan want dan weet je dat het vlees eerlijk is verkregen en niet illegaal is geschoten!

De locals zeggen: “Je bent niet in Namibië geweest als je niet in Joe’s Beer House bent geweest.” Zijn wij het stiekem wel mee eens! En nog een fijn restaurantje is deze Italiaan. Dat is dus allebei in de hoofdstad Windhoek.
In Swakopmund zitten ook een paar hele leuke plekjes. Zo raden wij aan om te gaan lunchen bij Village Café! In de avonduurtjes kan je terecht bij het Swakopmund Brauhaus. Lekker aan de wienerschnitzelfs, bradwurst en Duitse bieren. Wel een echte must see! Maar qua eten is onze favoriet The Tug. Een geweldig vlees/vis restaurant met een nog beter uitzicht!

Vervoer

Vanaf Amsterdam kan je rechtstreek naar Windhoek vliegen voor zo’n €900,- met KLM. Met een overstap in Johannesburg of Londen kan ook, maar veel goedkoper ben je dan niet uit. De reis duurt zo’n 11 uur. Als je direct vliegt dus!

Hopelijk heeft dit leuke artikel jouw verder enthousiast gemaakt om in de toekomst op vakantie naar Namibië te gaan.

Categorieen

Nog geen berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *