Rondreis Zuid-Afrika: Op safari in de Westkaap

0
Prijs
Van€1,699€1,539
Prijs
Van€1,699€1,539
Opslaan in je verlanglijst

Een account is nodig om een tour aan je verlanglijst toe te kunnen voegen.

4161
17 dagen
Beschikbaarheid: Gehele jaar boekbaar
Port Elizabeth
Kaapstad

Wat ga je doen tijdens deze reis?

Je begint deze reis heerlijk rustig in Port Elizabeth. De volgende ochtend rijdt je door richting Addo, waar jij op zoek gaat naar de Big Five, houd je camera dus in de aanslag! Na 2 nachten ga je richting Oudtshoorn waar je een bezoek brengt aan een struisvogel boerderij en natuurlijk de Cango grotten.

Vervolgens ontspan je 2 nachten aan de Garden Route vlakbij Mosselbaai. Je brengt hier een bezoek aan het Museum van de Portugese ontdekkingsreiziger Bartolomeu Diass en je bezoekt de beroemde Milkwood boom die lang geleden door de Portugezen als postkantoor werd gebruikt.

Je verblijf staat in het teken van game drives want je gaat op safari. Ook verblijf je 2 nachten in Arniston. Je brengt een bezoek aan het meest zuidelijke puntje van Afrika, Cape Agulhas. Je sluit deze reis af met 3 nachten in Kaapstad. Tijd genoeg om deze prachtige stad te ontdekken en ook een bezoek aan de Tafelberg mag natuurlijk niet ontbreken.

Reis foto’s

Krijg een goede indruk van deze rondreis “op safari in de westkaap”

Inbegrepen bij deze reis

 • Autohuur voor 15 dagen, Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig
 • 14 overnachtingen in goede middenklasse hotels en lodges
 • 14 x ontbijt en 2 x diner
 • 5 game drives (1 in Addo en 4 bij de Garden Route Game Lodge)
 • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving
 • Ondersteuning van je eigen Nederlandse medewerker in Kaapstad

Exclusief: Vliegtickets naar Zuid-Afrika, SGR bijdrage €5,- p.p. en 
het Calamiteitenfonds eenmalig €2,50

Dag tot dag programma op safari in de westkaap

Bekijk hieronder deze reis van dag tot dag zodat je een goede indruk krijgt of dit jouw ideale rondreis is!

Dag 1 – Amsterdam naar Port Elisabeth

In de middag vertrek je vanaf Schiphol richting Zuid-Afrika en Port Elizabeth alwaar je de volgende dag zult aankomen.

Dag 2 – Port Elizabeth

Reisafstand +/- 60 km, 1 uur

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Port Elizabeth. Bij aankomst op de luchthaven volg je de bordjes naar de autoverhuur waar je auto zal klaar staan en dan begint de reis, op weg naar je eerste locatie!

Afhankelijk van je aankomst tijd zou je misschien nog de mogelijkheid kunnen hebben om een excursie te maken, bijvoorbeeld een boottocht langs de kust om walvissen en pinguïns te spotten.

Dag 3 & 4 – Addo National Park

Reisafstand +/- 400 km, 4,5 uur

In de ochtend verlaat je Port Elizabeth en ga je op weg naar Addo. Hier zul je net buiten het park verblijven en heb je in de middag gelijk de kans om de omgeving te verkennen want de volgende dag staat er een safari op het programma!

Je kunt ervoor kiezen om een game drive bij zonsopkomst of zonsondergang te doen. Dit moeten we natuurlijk wel van te voren vastleggen! Ook zou je eventueel op eigen gelegenheid het park kunnen verkennen. Spot jij naast de vele olifanten misschien alvast wat leeuwen, buffels zebra’s of koedoe’s? Ook heb je prachtige vergezichten in dit park.

Houd je camera maar alvast in de aanslag!

Dag 5 & 6 – Oudtshoorn

Reisafstand +/- 100 km, 1,5 uur

Op dag 4 van de rondreis “Op safari in de Westkaap” ga je vanaf Addo richting Oudtshoorn. Misschien wil je in de ochtend nog een Sunrise Game drive in Addo doen. Maar ook is een stop bij de Storms River Mouth in Tsitsikamma National Park echt de moeite waard. Bij mooi weer is het mogelijk om een kanotocht op de Storms River te doen.

De volgende dag kun je de Swartberg Excursie doen met aansluitend een lunch. Tijdens deze excursie ga je met een gids over deze prachtige pas. Onderweg zijn er volop foto mogelijkheden en kun je een wandeling in de bergen doen. Na de lunch is er dan nog voldoende tijd voor de Cango grotten.

Zoek je meer avontuur kun je daar de “Adventure tour” boeken en ook nog de daarnaast gelegen zipline doen.

Dag 7 & 10 – Tuin route

Reisafstand +/- 70 km, 1 uur

Vandaag verlaat je na het ontbijt Oudtshoorn en rij je richting Mosselbaai. Misschien breng je onderweg wel een bezoek aan het Bartolomeu Diass Museum en daarbij de beroemde Milkwood boom die lang geleden door de Portugezen als postkantoor is gebruikt.

De volgende dag kun je geheel vrij besteden. Breng de dag door op het strand “Santos Beach” of ga hiken. Een mooie route is de St. Blaize trail in Mosselbaai. Wij helpen je natuurlijk met de invulling indien gewenst!

Na het ontbijt bij Ilita Lodge rij je rustig richting je volgende bestemming. Zorg wel dat je tussen 14.00 en 15.00 uur aankomt bij de lodge want vanmiddag staat er een toffe game drive op het programma. Houd je camera dus maar weer alvast in de aanslag om alle dieren te spotten!

Ook staan er de volgende dag nog 2 game drives op het programma, maar tussendoor wil je misschien wel even heerlijk ontspannen bij de Spa van jouw lodge. Of breng een bezoekje aan het reptielen centrum. In dit park kun jij de olifant, leeuw, buffel, witte neushoorn, giraffe of cheetah proberen te spotten! Vooral de cheetah laat zich niet makkelijk zien, goed uitkijken dus!

Dag 11 & 12 – Zuid Kaap

Reisafstand +/- 220 km, 2,5 uur

Vandaag ga je richting de Zuidkaap, een tip voor onderweg! Na Kaapstad en Stellenbosch is Swellendam de 3e oudste stad van Zuid-Afrika (1745).

Het is een leuk stadje met verschillende bezienswaardigheden en leuke restaurantjes voor een lunchstop, bv.: Tredici is een Italiaanse bakkerij, waarbij het menu overladen is met een diversiteit van een ‘snelle hap’ tot allerlei delicatessen van de Europese keuken met Afrikaanse flair.

In de middag check je in bij The Dunes in Arniston en hier heb je de tijd een van onderstaande bezienswaardigheden te bezoeken :

Bezoek het scheepswrakken museum in het nabij gelegen Bredasdorp.
Bezoek het mooi onderhouden Kassiesbaai, een 200 jaar-oud vissersdorp.
Beklim de Cape Agulhus vuurtoren voor een sensationeel 360 graden uitzicht.

Ontdek het meest zuidelijkste puntje van Afrika waar de Atlantische en Indische Oceaan samenkomen.
Hike de eenvoudige tot middelmatige 2 tot 3 uur Spookdraai scheepswrak Trail, de 5.5 km Raserpunt Trail met de rotsachtige sea pools of de 7 km Sterna Trail met een prachtige hangbrug.

Kijk in de vroege ochtend hoe de traditionele lokale vissersmannen op het strand van Arniston hun vangst binnen brengen in boten die gelijk zijn aan de boten die door hun voorouders gebruikt werden Laat je lekker verwennen bij Gingko Spa in Arniston.

Bezoek de Waenhuiskrans grot.

Bezoek een aantal lokale coffee shops en restaurants in Arniston en Bredasdorp.
Maak een romantische wandeling langs het strand bij zonsopkomst of zonsondergang.
Ga vissen of mountain biken of doe beiden!

Dag 13 & 16 – Kaapstad

Reisafstand +/- 230 km, 3 uur

Eén van de mogelijkheden om de stad te zien is met de rode “Hop on Hof off Bus”.

Een bezoek aan Robben Island mag natuurlijk ook niet ontbreken. Tip : sluit de dag af met een terrasje in Camps Bay of bij de Waterfront. Een mooi dagtour is de Cape Point Hiking en Biking tour. Tijdens deze tour wordt je ’s morgens bij je accommodatie opgehaald en ga je met een gids de Cape Peninsula verkennen. Op het eind van deze interessante dag brengen zij je weer terug naar je hotel.

Helaas komt aan deze toffe reis “Op safari in de Westkaap” een eind. Afhankelijk van je terugvlucht kun je misschien nog wat activiteiten ondernemen maar vandaag staat vooral het naar huis gaan op het programma!

Tip: wil je toch nog de stad verder verkennen. Misschien lag er de afgelopen dagen een zogenaamd tafelkleedje op de Tafelberg en kun je vanmorgen nog wel even met de kabelbaan naar boven.

Andere mogelijkheden zijn bijv. het Aquarium in Waterfront of een wandeling door de Company’s Garden. Deze tuin ligt in het centrum van de stad of je gaat in de loop van de avond naar het vliegveld voor de reis terug naar huis.

Dag 17 – Aankomst Amsterdam

de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam. Einde van deze enerverende rondreis Op safari in de Westkaap. 

Welke plaatsen worden bezocht?

 • Port Elizabeth
 • Addo National Park
 • Oudtshoorn
 • Tuinroute
 • Zuid Kaap
 • Kaapstad

Prijsoverzicht

Ter indicatie de vanaf prijs per periode:

Middenseizoen

1.549

1 November t/m 31 Oktober

Interessant?

Neem contact met ons op om jouw rondreis samen met ons vrijblijvend samen te stellen!

Vliegtickets nodig?

Indien je nog geen vliegtickets hebt kun je deze zelf boeken via bijvoorbeeld Skyscanner. Wij kunnen jou natuurlijk assisteren hierbij indien gewenst.

2 reizigers zijn geinteresseerd in deze tour!